English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u četvrtak, 27. travnja, sudjelovat će na otvorenju simpozija „Znanost i religija - 2000 godina suradnje i osporavanja”.
 
25. travnja 2017.

Najava: Utorak, 25. travnja

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u utorak, 25. travnja, bit će prisutan na otvorenju Parka skulptura u Rijeci. Otvorenje će biti održano u parku ispred Akademije primijenjenih umjetnosti (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Ulica Slavka Krautzeka 83) s početkom u 14.30 sati.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira konferenciju u povodu 20. godišnjice provođenja Marie Sklodowska Curie aktivnosti. Konferencijom će se ujedno obilježiti završetak provedbe projekta Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO.
 
24. - 28. travnja 2017.

Najava - Tjedan EU fondova

U razdoblju od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu (Ulica kneza Borne 2) održat će se Tjedan EU fondova, tradicionalni informativno-edukativni događaj koji se svake godine organizira s ciljem informiranja šire javnosti i potencijalnih korisnika o mogućnostima korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.
 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na sjednici Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, u četvrtak, 20. travnja 2017. godine, u 14.30 sati, u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u srijedu, 19. travnja, sudjelovat će na otvorenju desetoga Državnoga stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu „Domovinski rat - Prekretnice Domovinskog rata“.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima - državnim tajnikom doc. dr. sc. Matkom Glunčićem i pomoćnikom dr. sc. Tomislavom Sokolom - održat će sastanak s ravnateljima javnih znanstvenih instituta. Sastanak će se održati u utorak, 18. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja s početkom u 14 sati (Donje Svetice 38, Zagreb).
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u četvrtak, 13. travnja 2017. godine u 14 sati sudjelovat će na svečanoj promociji odgojitelja, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgajatelja u položajno zvanje mentora i savjetnika. Promocija će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (Trg John F. Kennedy 6, Zagreb).
 
Na sjednici održanoj u četvrtak, 6. travnja 2017. godine, Vlada je prihvatila nacrte kolektivnih ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama te ovlastila ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića za potpisivanje ugovora.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja visoki je pokrovitelj Akademske donatorske večeri, središnje svečanosti obilježavanja 10. obljetnice osnutka i rada Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Događaj ima donatorski karakter i u cijelosti je posvećen promicanju obrazovanja mladih generacija građana uz potporu stipendijskih programima Zaklade.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovat će u četvrtak, 30. ožujka, u 9.30 sati na Državnome stručnom skupu za ravnatelje predškolskih ustanova koji se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održava u Hotelu Kolovare (Ul. Bože Peričića 14, Zadar).
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu javne rasprave o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru organizira 23. ožujka 2017. od 14.00 do 16.00 sati Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Služba za programe i projekte EU, objavljuje poziv na informativne radionice za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“ (Europski socijalni fond - Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. - 2020.).
 
Dana 21. ožujka s početkom u 10.30 sati u multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja održat će se svečano uručivanje ugovora o dodjeli sredstava na temelju natječaja „Program poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena".
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s tijelima državne uprave, organizira Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora za 2017. godinu (sredstva iz Državnoga proračuna, sredstva od igara na sreću, fondova EU-a i ostalih javnih izvora).
 
U utorak, 21. veljače 2017. godine, s početkom u 9.30 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu i upravljanje Registrom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske organizira seminar na temu „Priznavanje prethodnog učenja u visokom obrazovanju i e-učenja" koji će se održati 26. i 27. siječnja 2017. godine.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti i obrazovanja održat će informativne radionice za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja“ (Europski socijalni fond - Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. - 2020.).