English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Svjetska banka organizirali su radionicu pod nazivom Strateško ulaganje u visoko obrazovanje: usklađivanje javnog financiranja i ciljeva politike, u svrhu razmjene znanja i iskustava o mogućnostima usklađivanja ciljeva politike u području visokog obrazovanja i strategija financiranja.
 
Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati tijekom njihova petogodišnjeg sveučilišnog obrazovanja.
 
Ugovor o dodjeli 141,5 milijuna bespovratnih sredstava iz europskih fonodva za izgradnju studentskog doma u Varaždinu potpisan je u ponedjeljak u varaždinskom Studentskom centru.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar primio je u četvrtak, 14. travnja 2016. godine u nastupni posjet njemačkog veleposlanika Thomasa E. Schultzea.
 
Hrvatski studenti su najmanje zadovoljni ukupnim uvjetima studiranja među kolegama iz trideset europskih zemalja, pa je potrebno poduzeti mjere koje će omogućiti svima iste prilike studiranja neovisno o socio-ekonomskom statusu i drugim posebnostima, rečeno je u četvrtak u Zagrebu na predstavljanju istraživanja Eurostudent V.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar primio je osvajače medalja i sudionike Svjetskoga školskog futsal prvenstva koje se od 3. do 10. travnja 2016. godine održalo u Poreču.
 

Akademik Vretenar predstavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) rad Zaklade istaknuvši kako trenutačno HRZZ financira i prati gotovo 450 projekata u vrijednosti od oko 320 milijuna kuna, da je financiranje prvih 180 doktoranada ušlo u svoju drugu godinu, a u tijeku je i zapošljavanje novih 158 doktoranada.

 
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održano Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 178.629.017,85 kn za projekt „Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci - 1. faza (TRIS)“, prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijava „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaj“, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u Plivi je bio prisutan na predstavljanju projekta Razvoj nove metodologije za kontrolu procesa priprave lijekova - Met4Pharm. Riječ je o projektu uvođenja inovativnih metoda u proces proizvodnje lijekova.
 
Povodom nemilog događaja na derbiju 17. kola Prve HMNL između malonogometnoga kluba Futsal Dinamo i Nacionala, izražavamo najoštriju osudu za neprimjereno ponašanje.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sastao se 7. ožujka 2016. godine u Ministarstvu s glavnim direktorom Hrvatske udruge poslodavaca Davorom Majetićem i predstavnicima poslodavaca, članovima HUP-a.
 
Danas je u Vladi RH održan sastanak prvoga potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara i Borisa Jokića, voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sudjelovao je 24. veljače u Bruxellesu na sastanku ministara Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS) na kojem su sudjelovali i povjerenici Europske komisije Tibor Navracsics za obrazovanje, kulturu, mlade i sport te  Marianne Thyssen za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i radnu mobilnost.
 

Poštovani rukometaši, poštovani gospodine Babiću!

Čestitam Vam na fantastičnoj pobjedi i igri kojom ste osvojili brončanu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u utorak 26. siječnja 2016. godine, obavljena je primopredaja dužnosti između novog ministra prof. dr. sc. Predraga Šustara i bivšeg ministra prof. dr. sc. Vedrana Mornara.
 

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da je iznimno velika posjećenost naših stranica vezano uz Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u RH za 2016. godinu dovela do tehničkih teškoća koje su izazvale otežano ili onemogućeno učitavanje službenih stranica Ministarstva u protekla dvadeset četiri sata.

Teškoće su sada uklonjene, no ukoliko zbog velikog interesa korsinika ponovo dođe do privremeno otežanog pristupa našim stranicama molimo vas za strpljenje i razumijevanje.