English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Astrid Versto.
 
Iz tiska su upravo izašle dvije knjige ministra znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Pave Barišića.
 
Ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Pavo Barišić, primio je u nastupni posjet veleposlanika Rumunjske, Constantina-Mihaila Grigorija.
 
Ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Pavo Barišić, primio je danas u nastupni posjet austrijskoga veleposlanika Andreasa Wiedenhoffa.
 
U nastupni posjet ministru znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Pavi Barišiću, primljena je veleposlanica Australije Susan Cox.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je na radni sastanak izaslanstvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcem.
 
Nakon jednogodišnje odgode financiranja znanstvenih centara izvrsnosti – centara koji okupljaju oko 700 hrvatskih znanstvenika i koji bi trebali pokrenuti Hrvatsku znanstvenim istraživanjima - napokon je, 28. studenoga ove godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo natječaj za dostavu projektnih prijedloga „Vrhunska istraživanja znanstvenih centara“ koji će se financirati sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja predstavljena je brošura „Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“. Brošura donosi praktične i korisne savjete vezano uz opasnosti i sigurnost na Internetu, zaštitu privatnosti i osobnih podataka, načina ponašanja i uporabe društvenih mreža.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u utorak, 29. studenoga 2016. godine, boravi u službenome radnom posjetu Sveučilištu u Splitu.
 
Istraživanje TIMSS 2015. drugi je ciklus Međunarodnog istraživanja trendova u znanju matematike i prirodoslovlja (Trends in International Mathematics and Science Study – TIMSS) koji je proveden u Hrvatskoj.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak predstavnika Ministarstva, Sanacijskog vijeća i uprave zagrebačkoga Studentskog centra te predstavnika sindikata. Tema sastanka bio je aktualni štrajk zaposlenika zagrebačkoga Studentskog centra i problematika potpisivanja usuglašenoga Kolektivnog ugovora.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je 25. studenoga 2016. godine svečanost u povodu potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima za projekt „Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori“ iz Operativnoga programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.'
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak predstavnika Ministarstva, sanacijskog upravitelja i predstavnika sanacijskog vijeća Studentskoga centra u Zagrebu sa štrajkaškim odborom Studentskoga centra.
 
Dana 22. studenoga 2016. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja očitovalo se Fakultetskom vijeću Filozofskoga fakulteta u Zagrebu na upit o provedbi upravnoga nadzora nad odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu o poništenju izbora za Studentski zbor Filozofskoga fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Filozofskoga fakulteta u Zagrebu te provođenju novih izbora.
 
U ponedjeljak 21. studenoga 2016. u Bruxellesu je održan sastanak Vijeća Europske unije za obrazovanje. Prvi službeni posjet ministar Barišić započeo je razgovorom s veleposlanikom Marijem Nobilom. Zatim je održao sastanak s gospodinom Goranom Štefanićem, zamjenikom stalnoga predstavnika, i diplomatkinjama koje u institucijama Unije prate područja obrazovanja, osposobljavanja, znanosti i istraživanja u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić bio je prisutan na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2016. „Vukovar - mjesto posebnog pijeteta“.
 
Prije održavanja sjednice Vlade u Vukovaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog doma u Vukovaru. Ukupna vrijednost ovog projekta usmjerenog na proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente iznosi 22.911.080,83 kuna.
 
Dana 16. studenoga 2016. ministar Pavo Barišić sa suradnicima održao je prvi radni sastanak s predstavnicima Hrvatskoga studentskog zbora i Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu, studentima Sandrom Gašparom, Markom Lepoglavcem, Matejom Borasom, Petrom Labrovićem i Matom Damićem.
 
Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak izvijestio je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kako, unatoč štrajku, dana 16. studenoga 2016. godine svi restorani Studentskoga centra Sveučilišta u Zagrebu rade normalno, prema uobičajenome radnom vremenu, i pružaju usluge studentima. Student servis Studentskoga centra Zagreb također radi prema uobičajenome radnom vremenu.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je s nadležnim dužnosnicima i najužim suradnicima na uvodni sastanak predstavnike vertikale sindikata obrazovanja.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se 15. studenoga s veleposlanicom Republike Slovenije dr. sc. Smiljanom Knez.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se 15. studenoga s veleposlanicom Republike Srbije Mirom Nikolić.
 
U nastupni posjet ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je veleposlanika Kanade u RH, Nj. E. Daniela Maksymiuka.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika SR Njemačke u RH, Nj. E. Thomasa E. Schulzea.
 
Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan sastanak ministra Pave Barišića i njegovih suradnika s voditeljima i predstavnicima Znanstvenih centara izvrsnosti, kao i predstavnicima ostalih nadležnih tijela vezanih uz uspostavu i financiranje Znanstvenih centara izvrsnosti, a na temu  pokretanja raspisa Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. za 2016. godinu.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je danas bivšu ministricu znanosti i tehnologije, akademkinju Milenu Žic-Fuchs i bivšeg ministra, akademika Ivicu Kostovića.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske održan je sastanak ministra Pave Barišića i izaslanstva HKD Napredak na čelu s predsjednikom Franjom Topićem.
 
Dana 9. studenoga 2016. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak ministra Pave Barišića s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gospođom Gabrijelom Žalac, uz prisutnost njihovih najbližih suradnika.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić održao je radni sastanak s voditeljem Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, Carlosom Pineruom.
 
U dvorani Vijenac u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu održana je svečana dodjela počasnoga doktorata Hrvatskoga katoličkog sveučilišta uzoritom gospodinu kardinalu Gerhardu Ludwigu Mülleru.
 
Na šestoj sjednici, održanoj 3. studenoga 2016. godine, Povjerenstvo za unaprjeđenje reforme odgoja i obrazovanja usvojilo je Izvješće i predalo ga ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavi Barišiću.
 
U povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu održana je svečana sjednica Senata u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.
 
U Zlatnoj dvorani Hrvatskoga instituta za povijest svečano je otvoren međunarodni znanstveni skup „Odjeci bitke kod Sigeta i mita o Nikoli Šubiću Zrinskom u umjetnosti“, organiziran u povodu 450. obljetnice Sigetske bitke.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, u četvrtak 20. listopada 2016. godine, izvršena je primopredaja dužnosti između novoga ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i njegova prethodnika Predraga Šustara.