English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić s državnim tajnicima Hrvojem Šlezakom i Matkom Glunčićem primio je danas u radni posjet regionalnog direktora Svjetske banke za regiju Europe i Centralne Azije, gospodina Arupa Banerjia sa suradnicima.
 
Dana 22. i 24. ožujka 2017. parafirani su kolektivni ugovori za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na regionalnoj konferenciji INFRASTRUCTURE FOR THE HUMAN TOUCH Successful investments in health and education, koja se u organizaciji Europske investicijske banke održala u zagrebačkome hotelu Sheratonu.
 
Na šestoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, koja se održala 22. ožujka 2017. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, usvojeni su zaključci s prethodnih sjednica, nakon čega se, sukladno dnevnom redu, vodila rasprava o kriterijima i načelima za osnivanje Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić sa suradnicima sastali su se s predstavnicima Dječje bolnice Srebrnjak, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Grada Zagreba i Svjetske banke.
 
Vlada Republike Hrvatske na 19. sjednici održanoj 2. veljače 2017. donijela je Odluku o osnivanju Radne skupine za izradu nacrta prijedloga zakona kojim će se urediti zapošljavanje i rad učenika i studenata. Radna skupina održala je prvi sastanak u utorak, 14. ožujka 2017. godine, te je na prvoj sjednici Ministarstvo znanosti i obrazovanja informiralo članove Radne skupine o upitima izvanrednih studenata da se i toj skupini studenata omogući ovakav oblik zapošljavanja.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je radni sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika te predstavnika akademske zajednice s nositeljima razvoja projekta „Koncept VARTA Hrvatska/Battery Storage Systems for Croatia“.
 
Dodjelom ugovora o financiranju deset istraživačko-znanstvenih projekata danas je u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja i službeno završen selekcijski dio „Programa poticanja istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području klimatskih promjena“, ukupno vrijednoga 17 milijuna kuna.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je danas na panelu „Obrazovanje i digitalno društvo”. Panel-diskusija održana je u sklopu konferencije „Hrvatska kakvu trebamo“ koja se u organizaciji Večernjega lista održala u zagrebačkome hotelu Esplanade.
 

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je radni sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića s predstavnicima Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola.

 
Danas se obilježava 50. obljetnica Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Deklaracija je objavljena 17. ožujka 1967. u tjedniku Telegram.
 
Peta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održana je u srijedu, 15. ožujka 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 
Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola s odmakom od nekoliko dana ograđuje se od istupa svoga člana, ravnatelja Osnovne škole Milana Langa iz Bregane kod Samobora, objavljenog u Jutarnjem listu i Večernjem listu, kao i na još nekim portalima u subotu, 11. ožujka 2017. g., pod naslovom “RAVNATELJ UPUTIO BIJESNO PISMO MINISTRU: Dajem vam jedinicu za predavanje - pričali ste neistine sat vremena, a niste odgovorili ni na jedno pitanje!”
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja dana 15. ožujka održan je susret ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i požeškoga biskupa dr. Antuna Škvorčevića, ujedno i predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katolički odgoj i obrazovanje - za predškolske, školske i visokoškolske katoličke crkvene ustanove.
 
Ugledni slovenski novinar, publicist i televizijski dokumentarist Vojo Lukić, laureat Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasni građanin grada Orahovice, posjetio je ministra prof. dr. sc. Pavu Barišića.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je zajedno sa suradnicima na završnome danu stručnoga skupa ravnatelja osnovnih škola koji se, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, održavao u Opatiji od 7. do 10. ožujka.
 
Četvrta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održana je u srijedu, 8. ožujka 2017. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika s prof. Ursulom Männle, bivšom bavarskom ministricom i ravnateljicom Zaklade Hanns Seidel. Prof. Männle uvodno je upoznala ministra Barišića s projektima i aktivnostima Zaklade tijekom punih dvadeset godina.
 
Na poziv rumunjskoga ministra obrazovanja Pavela Nastasea u dvodnevnome posjetu Rumunjskoj 7. i 8. ožujka boravio je ministar Pavo Barišić s izaslanstvom.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je 7. ožujka sastanak predstavnika Ministarstva s predstavnicima osnivača srednjoškolskih ustanova.
 
Treća sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održana je u srijedu, 1. ožujka 2017. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je radni sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika s predstavnicama UNICEF-ova ureda za Hrvatsku. Ministar Barišić pozdravio je projekte s ciljem povećanja dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja i unapređenja kvalitete inkluzivnih programa, kao i uspješnu dosadašnju suradnju s UNICEF-ovim uredom.
 
1. ožujka 2017., CARNet

Deset godina Portala za škole

Na današnji dan 1. ožujka prije točno 10 godina objavljen je Portal za škole na adresi http://www.skole.hr.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održano je predstavljanje europskih poslova u svrhu boljeg razumijevanja, koordinacije i provedbe europskih poslova, odnosno bolje suradnje s institucijama i tijelima Europske unije te boljeg iskorištavanja prilika koje otvara članstvo u Europskoj uniji.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na znanstvenome skupu „Klasično obrazovanje i humanistički ideali“ koji se održava u povodu 410. obljetnice Klasične gimnazije u Zagrebu.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić nazočio je svečanoj komemorativnoj sjednici Senata u spomen na Tomislava Ivančića, profesora emeritusa Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i izabranoga rektora Sveučilišta u Zagrebu.
 
U petak, 24. veljače, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić nazočio je svečanoj akademiji u povodu proslave 250. obljetnice Gimnazije Karlovac.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u pratnji suradnika, sanacijskoga upravitelja Studentskoga centra u Zagrebu Mirka Bošnjaka i predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Petra Labrovića obišao je Studentski dom „Cvjetno naselje“ čiji je dio oštećen u požaru koji je buknuo u srijedu.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je dana 24. veljače 2017. veleposlanika Rumunjske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Constantina Mihaila s rumunjskom delegacijom.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je zastupnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Roberta Jankovicsa.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je radni sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca na čelu s glavnim direktorom Davorom Majetićem.
 
Nakon sjednice Vlade RH održane u Sisku, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u pratnji suradnika i predstavnika Sisačko-moslavačke županije obišao je gradilište nove Strukovne škole u Sisku te gradilište nove osnovne škole sa sportskom dvoranom u Popovači.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima sastao se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore.
 
Nakon konstituirajuće sjednice Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održane u siječnju 2017. u prostorijama Vlade RH, druga sjednica Povjerenstva održana je u utorak, 21. veljače 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlada Republike Hrvatske mr. sc. Andreja Plenkovića na obilježavanju Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
U utorak, 21. veljače u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora na zagrebačkom Gornjem gradu ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković u pratnji suradnika sastali se s predstavnicima Hrvatskoga generalskog zbora.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu i upravljanje Registrom Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira. Riječ je o projektu vrijednom 11,4 milijuna kuna, koji će se provoditi u sljedeće dvije godine s ciljem jačanja i daljnjeg razvoja institucionalnih kapaciteta za provedbu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je prijem za mlade robotičare, prvake Otvorenog prvenstva Njemačke RoboCup Junior Qualifikation Sankt Augustin 2017. koje se održalo od 18. do 19. veljače 2017. godine.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na Državnom stručnom skupu ravnatelja osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova koji se od 20. do 22. veljače održava u Opatiji.
 
U Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu održano je predstavljanje aplikacije za stipendiranje “Forum stipendija”. Riječ je o jedinstvenoj, inovativnoj aplikaciji koja objedinjava informacije o mogućnostima stipendiranja za studente.
 

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima održao je radni sastanak s dekanicom Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću dr. sc. Vlatkom Ružić.

 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Oleksandra Levchenka. Veleposlanik Levchenko već je dugi niz godina u Republici Hrvatskoj te je razgovor prošao u iznimno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi.
 

Poštovani prof. dr. sc. Dragan Primorac,

primio sam vijest da je Upravni odbor Američke akademije za forenzične znanosti u svoje redove kao pridruženog člana primio Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (International Society for Applied Biological Sciences), kojim predsjedavate.

 
Pomoćnik ministra Momir Karin održao je radni sastanak s predstavnicima OŠ „Milan Amruš“ Slavonski Brod. Sastanku su nazočili ravnateljica škole gđa Mirjana Jakovčev i troje predstavnika roditelja.
 
U nastupni posjet ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavi Barišiću primljen je veleposlanik Švicarske Konfederacije u RH, Nj. E. Stefan Estermann.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je aktivnosti s ciljem unaprjeđenja nastave informatike u osnovnim i srednjim školama. Ministarstvo će napraviti temeljitu analizu postojećeg stanja s obzirom na broj nastavnika, satnicu, opremljenost informatičkih kabineta te perspektivama za osuvremenjivanje nastave informatike u osnovnim i srednjim školama.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika s predstavnicima Hrvatske zajednice županija, županima, zamjenicima i županijskim pročelnicima nadležnima za područje obrazovanja.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Finske u RH, Nj. E. Tima Rajakangasa.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Jurja Priputena.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak trojice ministara - ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pave Barišića, ministra rada i mirovinskoga sustava dr. sc. Tomislava Ćorića te ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića s rektorima hrvatskih sveučilišta i dekanima medicinskih fakulteta u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja izražava žaljenje što gospodin Đikić napušta znanstveni rad u Hrvatskoj. Smatramo da nije bilo razloga za odustajanje od angažmana i želimo da i dalje nastavi davati doprinos razvoju Republike Hrvatske.
 
Prof. dr. sc. Ivan Đikić i prof. dr. sc. Jure Zovko optužili su ministra prof. dr. sc. Pavu Barišića da je prilikom izrade svoje doktorske disertacije na Sveučilistu u Augsburgu prekršio akademsku proceduru. Ovaj put mu predbacuju da je plagirao samoga sebe tako što je dijelove svoje doktorske disertacije iz 1989. prethodno objavio kao članke u znanstvenim časopisima.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je dopis školskim ustanovama vezano uz neovlašteni ulazak stranih osoba u prostore školskih ustanova.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić boravio je u petak, 3. veljače, u radnome posjetu Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se s gđom Doris Pack, predsjednicom Savjeta Veleučilišta VERN i predsjednicom Instituta „Robert Schuman“ te predstavnicima Veleučilišta VERN i Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić održao je radni sastanak s Nacionalnom zakladom za potporu učeničkome i studentskome standardu. Sastanku su u ime Zaklade nazočile Lidija Gašparović, predsjednica Upravnog odbora Zaklade i Danijela Škegro, v. d. ravnateljice Zaklade.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić održao je radni sastanak s ravnateljem Osnovne škole Bol Bartulom Bakulićem te ravnateljicom Osnovne škole Jelsa Tanjom Ćurin.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić održao je sastanak s predsjednikom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnologijski razvoj prof. dr. sc. Ivom Družićem te predsjednicom Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala prof. dr. sc. Ružicom Beljo Lučić.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se s dr. sc. Sanjom Tarczay, predsjednicom Hrvatskoga saveza gluhoslijepih osoba DODIR. Tema sastanka bilo je informiranje o radu i aktivnostima udruge te važećom EU regulativom vezanom uz edukaciju gluhih i gluhoslijepih osoba.
 
Važeći Pravilnik o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima u članku 17. propisuje: „U skladu s kućnim redom školske ustanove ravnatelj je obvezan odrediti dežurstvo odgojno-obrazovnog ili drugog radnika na ulazu u školsku ustanovu i u svim unutarnjim i vanjskim prostorima školske ustanove kada ih koriste učenici.“
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić održao je radni sastanak s državnim tajnikom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, Zvonkom Milasom.
 
Izložba „Anne Frank - povijest za sadašnjost” međunarodna je putujuća izložba o Anni Frank, židovskoj djevojčici i njezinoj obitelji prije i tijekom Drugoga svjetskog rata. Uz navedeno, izložba se sastoji i od lokalnih panela koji posjetitelje informiraju o povijesnim događajima, dječjim žrtvama rata te kršenju ljudskih prava u različitim zemljama. Osim u Hrvatskoj, ova izložba bila je postavljena u 40 zemalja diljem svijeta. Organizator je izložbe u Hrvatskoj udruga Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju (HERMES) u suradnji s Kućom Anne Frank (Amsterdam, Nizozemska).
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić nazočio je svečanosti obilježavanja 10. godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu.
 
Isplata sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2016./2017. školsku godinu ide prema planu. Sredstva za pomoćnike u nastavi bit će već danas tijekom dana, a najkasnije sutra ujutro isplaćena udrugama.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na obilježavanju Dana Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se s direktorom Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Guntherom Neubertom i suradnicima. Tema sastanka bio je model dualnog obrazovanja po uzoru na Njemačku.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na otvorenju znanstvenoga skupa, 57. teološko-pastoralnog tjedna u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se s privremenim vodstvom Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija na čelu s izv. prof. dr. sc. Marijem Grčevićem, pročelnikom Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija te predstavnicima Studentskoga zbora Hrvatskih studija.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak s predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru.
 
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković u nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pave Barišića primio je akademika Miroslava Radmana, člana Francuske akademije znanosti i umjetnosti, akademika Slobodana Vukičevića, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i prof. dr. sc. Stipana Jonjića, člana Njemačke akademije znanosti.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić nazočio je sjednici Rektorskoga zbora Republike Hrvatske održanoj u Splitu, 20. siječnja 2017. godine. U okviru 4. sjednice Rektorskoga zbora u akademskoj godini 2016./2017. predstavljen je prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kojega je priredilo Povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
U nastavku donosimo očitovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja na navode u pojedinim medijima vezane uz dodjelu financijskih sredstava udrugama, časopisima i skupovima.
 
Dana 18. siječnja 2017. godine u nastupni posjet ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavi Barišiću primljen je veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, Nj. E. Andrew Dalgleish i gđa Rosana Besednik, voditeljica programa u Britanskom savjetu za kulturne i obrazovne veze (British Council Croatia).
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak na temu Inovacijskog centra Nikola Tesla.
 
Dana 18. siječnja 2017. godine ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika Mađarske u RH, Nj. E. Józsefa Zoltána Magyara. Ministar Barišić zahvalio je veleposlaniku na golemim naporima koje je Mađarska uložila tijekom svojeg predsjedanja EU 2011. godine ne bi li Republika Hrvatska zatvorila pristupne pregovore s Europskom unijom.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u RH, Nj. E. Tanyu Dimitrovu. U iznimno prijateljskoj atmosferi, zaključeno je kako Republika Hrvatska i Bugarska njeguju dobre i prijateljske odnose te iznimno dobro surađuju i dijele mnoga stajališta u okviru EU-a i NATO-a.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika Crne Gore u RH, Nj. E. Boru Vučinića.
 
Područna škola „Blaž Tadijanović“ u Podcrkavlju dana 16. siječnja započela je s radom.
 
Drugo obrazovno razdoblje učenici iz Babine Grede dočekali su u svojoj školi - OŠ „Mijat Stojanović" Babina Greda.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić čestitao znanstveniku prof. dr. sc. Nenadu Banu na prestižnoj europskoj nagradi za medicinu „Ernst Jung".
 

Poštovani gospodine dr. sc. Borise Jokiću i poštovani članovi bivše Ekspertne radne skupine,

zahvaljujemo na Vašem dopisu od 29. prosinca 2016. i dostavljenom Komentaru Ekspertne radne skupine, koja je djelovala u razdoblju od veljače 2015. do lipnja 2016., na Izvješće Povjerenstva za unaprjeđenje reforme odgoja i obrazovanja.

 
S obzirom na informacije koje su se pojavile u medijima te pogrešna tumačenja oporezivanja primitaka učenika i studenata koja će se primjenjivati od 1. siječnja 2017. godine, a koja su izazvala posebnu zabrinutost studenata, u nastavku prenosimo priopćenje za javnost Ministarstva financija o oporezivanju primitaka učenika i studenata.