English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Svečanost dodjele Državnih nagrada za znanost za 2015. godinu održat će se u četvrtak, 29. prosinca 2016. godine s početkom u 12 sati u Hrvatskome saboru - Mala vijećnica (Trg sv. Marka 6, Zagreb).
 
U srijedu, 28. prosinca  2016. u 11 sati u Hrvatskom saboru održat će se svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2015. godinu.
 
Dana 20. prosinca 2016. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se javno predstavljanje nacrta Plana implementacije Republike Hrvatske za Europski istraživački prostor.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se 8. prosinca 2016. godine Okrugli stol s temom „Promocija strukovnog obrazovanja: izazovi i mogućosti“, u sklopu prvoga Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
 
U srijedu, 30. studenoga 2016. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb) predstavit će se program zaštite sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavljuje prvi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji će se na razini Europske unije održati od 5. do 9. prosinca 2016. godine te vas pozivamo da se uključite.
 
Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Krešo Zadro sudjelovat će 3. studenoga 2016. godine na Ministarskoj konferenciji zemalja članica Dunavske strategije, koja će se održati u Bratislavi, na poziv gospodina Petera Plavčana, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Slovačke.
 
Služba za programe i projekte EU-a Ministarstva znanosti i obrazovanja održat će u petak, 28. listopada 2016. godine, informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“ iz Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. - 2020.
 
Prvog dana škole, 05. rujna, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar posjetit će školu Veli Iž odakle će svim učenicima uputiti pozdrave i zaželjeti uspješan početak školske godine 2016./2017.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske organizira uvodnu konferenciju projekta Educa-T, koja će se održati 22. i 23. rujna 2016. godine u Ministarstvu.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda, Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., u utorak 30. kolovoza 2016. godine s početkom u 10.00 sati u Konferencijskoj dvorani Ministarstva (velika dvorana u prizemlju), Donje Svetice 38, Zagreb.
 
U ponedjeljak, 22. kolovoza 2016., u 12 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se dodjela Nagrade Soljačić te dodjela priznanja MZOS-a i nagrada najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2015./2016.
 
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na Poziv „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.
 
U Zagrebu će se 17. lipnja 2016. održati radionica pod nazivom “COFUND as a moving impulse of research excellence: challenges and opportunities” u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Europske komisije, Izvršne istraživačke agencije (REA) te Agencije za mobilnost i programe EU-a (AMPEU).
 
17. lipnja 2016.

Dodjela Oskara znanja 2016.

Dodjela priznanja učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija, koji su tijekom 2015./2016. godine osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te njihovim mentorima održat će se 17. lipnja 2016. godine u 12 sati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, Zagreb).
 
16. i 17. lipnja 2016.

Oskar znanja 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organiziraju svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.
 
16. lipnja 2016.

Dodjela Oskara znanja 2016.

Dodjela priznanja učenicima koji su tijekom 2015./2016. godine osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su postigli značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima te njihovim mentorima održat će se 16. lipnja 2016. godine u 12 sati u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Trg Johna F. Kennedyja 6, Zagreb).
 
Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II" održat će se 9. lipnja 2016. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Ravnateljstvom policije - Ministarstva unutarnjih poslova organizira predstavljanje programa „Sigurnost za sve“.
 
U petak, 27. svibnja 2016. godine u 10 sati ministar znanosti, obrazovanja i sporta održat će konferenciju za medije u prostorijama Ministarstva (dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38).
 
U četvrtak, 19. svibnja 2016. u 10.00 sati, na kampusu Sveučilišta u Rijeci održat će se svečanost u povodu predstavljanja rezultata projekta „Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci“.
 
Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge, u suradnji s tijelima državne uprave organizira Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora za 2016. godinu (sredstava državnog proračuna, sredstva od igara na sreću, fondova EU i ostalih javnih izvora).
 
Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta organizira predavanja o transparentnosti u osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju u utorak, 3. svibnja 2016. godine, s početkom u 9.30 sati.
 
Vlada Republike Hrvatske u suradnji s Europskom komisijom organizira prvi Godišnji forum Strategije EU za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), koji će se održati u Dubrovniku 12. i 13. svibnja 2016. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u ponedjeljak, 02. svibnja u 12.15 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (Donje Svetice 38, velika dvorana na 4. katu) održat će zajednički sastanak s predstavnicima REGIOMED KLINIKEN iz Njemačke (Bavarska) i Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Splitu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Svjetska banka organiziraju jednodnevnu međunarodnu radionicu za ministre obrazovanja, zamjenike i pomoćnike ministara, druge vladine dužnosnike i međunarodne stručnjake za financiranje visokog obrazovanja pod nazivom „Strateško ulaganje u visoko obrazovanje: Ulaganje javnih sredstava u visoko obrazovanje sukladno ciljevima javnih politika“.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, danas, u utorak, 19. travnja posjetit će grad Glinu gdje će se u prostorijama gradske uprave sastati sa predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. Izjave za medije predviđene su u 13.30 sati u zgradi sjedišta gradske uprave Grada Gline ( Trg bana Josipa Jelačića 2).
 
Ministar Predrag Šustar prisustvovat će u Varaždinu potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za unaprjeđenje infrastrukture studentskog smještaja - Sveučilišni kampus Varaždin, faza III - Studentski dom s pratećim sadržajima(14 sati, Studentski centar Varaždin, Julija Merlića 9).
 
18. do 23. travnja 2016., Hina

Najava: Festival znanosti od 18. do 23. travnja

Festival znanosti održat će se od 18. do 23. travnja u 18 hrvatskih gradova u znaku teme "Znanost i umjetnost", a posjetitelje očekuje petstotinjak različitih događanja.
 
Predstavljanje izvješća održat će se u četvrtak 14. travnja 2016. godine, u 10.00 sati  u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, na adresi Donje Svetice 38 u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva u suradnji s Nacionalnom skupinom za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja i Institutom za razvoj obrazovanja (IRO).
 
Pozivamo Vas na predstavljanje rada Hrvatske zaklade za znanost koje će se održati u ponedjeljak, 11. travnja 2016. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (dvorana u prizemlju), Donje Svetice 38, Zagreb, s početkom u 11:30 i očekivanim završetkom 12:30 sati.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar primit će osvajače medalja i sudionike Svjetskoga školskog futsal prvenstva koje se od 3. do 10. travnja 2016. godine održalo u Poreču.
 
Ministar Predrag Šustar u četvrtak, 7. travnja 2016. prisustvovat će potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sa Sveučilištem u Rijeci unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru OPKK-a.
 
Ministar Predrag Šustar sudjeluje na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja. Prigodni program u organizaciji Ministarstva zdravlja započeo je u 9 sati na Trgu svetog Marka u Zagrebu.
 

U sklopu projekta Otklanjanje prepreka u prekograničnoj suradnji (Removing Obstacles for Cross-border Cooperation - ROCCO), koji se financira bespovratnim sredstvima Erasmus+ programa (Erasmus+ Programme - Key Action 3 /KA3/ - Support to the implementation of EHEA reforms) 2014 - 2015, održava se završna konferencija u Varaždinu od 17. do 18. ožujka 2016. godine.

 

U želji da sustavno i trajno potiče učenje i poučavanje za financijsku pismenost, kako bi što više građana, posebice mladih, steklo financijsko obrazovanje, Republika Hrvatska i ove godine obilježava Svjetski i Europski tjedan novca.

 
10. ožujka 2016.

Najava: Tjedan EU fondova

U razdoblju od 7. do 11. ožujka 2016. godine u Kongresnome centru Forum, Radnička cesta 50 (Centar Green Gold), Zagreb, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU održat će se Tjedan EU fondova.

 

Poštovana/i!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poziva Vas na konferenciju za novinare koja će se održati u utorak, 16. veljače 2016. godine, s početkom u 11.00 sati u konferencijskoj dvorani Ministarstva, Donje Svetice 38, u povodu objave dijela dokumenata Cjelovite kurikularne reforme.

 
U velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 25. siječnja 2016. godine s početkom u 11:00 sati održati će se ždrijeb skupina za Svjetsko školsko futsal prvenstvo.