English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 22. prosinca 2015. održana je svečanost potpisivanja ugovora o  bespovratnim sredstvima za provedbu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot faza)" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., Europskog socijalnog fonda.
 
24. prosinca 2015.

Ministrova čestitka

Poštovane odgojiteljice i odgojitelji, učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji, stručne suradnice i suradnici, profesorice i profesori, kolegice i kolege, dragi prijatelji! U povodu nadolazećih blagdana, svima vama upućujem iskrene čestitke sa željom da ovo najljepše doba u godini provedete u krugu obitelji i prijatelja s osmijehom na licu.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 18. prosinca 2015. godine na prigodnoj su svečanosti potpisani i podijeljeni ugovori za financijska sredstva za udžbenike na Brailleovom pismu.
 
Projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece, koji će omogućiti održavanje nastave tjelesnog odgoja u osnovnim školama bez sportske dvorane, predstavljen je u Osnovnoj školi Trsat, a ukupno 120 škola u Hrvatskoj koje nemaju odgovarajuće uvjete za nastavu tjelesnog odgoja dobilo je potrebnu didaktičku opremu, ukupne vrijednosti oko milijun kuna.
 
Svečano uručivanje Odluka o proglašenju i Sporazuma o suradnji u provedbi aktivnosti u okviru šest znanstvenih centara izvrsnosti, osnovanih u 2015. godini, održano je 11. prosinca 2015. godine u multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
U ponedjeljak, 9. studenoga 2015., u 11 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2014. godinu.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, danas je dr. sc. Matiji Gredičaku poslijedoktorandu na Institutu Ruđer Bošković dodijeljena nagrada u okviru programa "AbbVie-HRZZ nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u području farmacije" za jednogodišnje istraživanje pod nazivom "Prirodom inspirirane održive metodologije za pripravu lijekova".
 
Premda su Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole te Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. objavljeni u Narodnim novinama u svibnju ove godine, Ministarstvo je primorano iznova tumačiti odredbe navedenih propisa za koje je bilo uvjereno kako ih suodgovorni za upisnu politiku vrlo dobro poznaju. Posebice iznenađuje što su s istima čelnici Grada Zagreba upoznati na sastanku održanom prije deset dana (koji je bio uredno dogovoren).
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 23. listopada 2015. godine potpisan je Memorandum o suglasnosti o suradnji u području sporta između Ministarstva znanosti, obrazovanja i i Ministarstva prosvjete Crne Gore.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta posljednjih je dana izvrgnuto mnogim pritiscima vezanim uz upis učenika u I. razred srednje škole. Javnosti se prezentiraju nepotpune, a često i neistinite informacije te je Ministarstvo primorano obratiti se cjelovitom i istinitom informacijom. Neposredan povod za ovakvo obraćanje je posljednji pritisak čelnika Grada Zagreba.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 23. listopada 2015. godine, održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz natječaja "Promocija kvalitete i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini" iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), Sveučilišni računski centar (Srce) i Microsoft Hrvatska objavili su kako od danas studenti u Republici Hrvatskoj, odnosno sva visoka učilišta, mogu koristiti besplatni programski paket Office 365 online, a uz to svaki profesor i student s javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta ima pravo na pet besplatnih instalacija Office 365 ProPlus za računala i pet za mobilne uređaje (tablete, pametne telefone).

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osuđuje verbalni i fizički napad na studenta iz Gambije i njegova prijatelja iz Hrvatske, koji se dogodio 12. listopada 2015. godine ispred kazališta Vidra u Zagrebu, koji je, po svemu sudeći, izazvan rasnom nesnošljivošću.
 
Dana 22. rujna 2015. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je svečanost u povodu potpisanih ugovora na temelju ograničenog poziva na dostavu prijedloga "Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. - 2020. - Drugi poziv".
 

Poštovane odgojiteljice i odgojitelji, učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji, stručne suradnice i suradnici, profesorice i profesori! Obilježavanje vašeg dana, Svjetskoga dana učitelja, prilika je da vam još jednom zahvalim na predanosti s kojom radite, trudu, energiji i strpljenju.

 
Prema podacima zaprimljenim 2. listopada do 15.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 212 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 24,12% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim 2. listopada do 11.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 310 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 24,81% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim 1. listopada do 15.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 319 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 26,09% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim 1. listopada do 11.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 319 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 24,68% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim 30. rujna do 15.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke u 380 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 28,65% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim 30. rujna do 11.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 547 osnovnih škola u RH u štrajk je uključeno 29,04% radnika. U 320 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 31,14% radnika.
 
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Zoran Milanović 28. rujna 2015. na Znanstveno-učilišnome kampusu Borongaj svečano je otvorio BIOCentar - inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije čime je označen ulazak u jednu novu, značajnu fazu daljnjeg razvoja biotehnološkog istraživanja i razvoja u Hrvatskoj.
 
Prema podacima zaprimljenim 29. rujna do 15.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 604 osnovne škole u RH u štrajk je uključeno 35,46% radnika. U 318 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk je uključeno 34,35% radnika.
 
Prema privremenim podacima zaprimljenim 29. rujna do 11.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 531 osnovnoj školi u RH u štrajk je uključeno 35,26% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim 28. rujna do 15.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 590 osnovnih škola u RH u štrajk je uključeno 41,42% radnika.
 
Prema podacima zaprimljenim do 15.00 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 658 osnovnih škola u RH u štrajk je uključeno 54,34% radnika.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u povodu štrajka najavljenog za 25. rujna 2015. godine, uputilo je dopis svim osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u kojemu se obavještavaju ravnateljice i ravnatelji da u slučaju održavanja štrajka posebnu pozornost obrate na obveze koje proizlaze iz propisa.
 
"Poštovane kolegice i kolege,
od samog preuzimanja dužnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta, zauzimam se za promjene koje će unaprijediti sustav odgoja i obrazovanja te znanosti. Iznimno cijenim vaš rad i napore te sam svjestan odgovornosti i obveza s kojima se svakodnevno susrećete jer sam se i sam, kao sveučilišni profesor, s njima susretao. I prije preuzimanja ove dužnosti težio sam promjenama koje će pridonijeti kvalitetnijim i boljim uvjetima za rad u školama i na sveučilištima, kao i onima koje će našim učenicima i studentima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za život i rad u 21. stoljeću. Stoga, zajedno sa svojim suradnicima predano radim na uvođenju promjena koje će, kako vjerujem, osigurati bolje uvjete za rad svima u sustavu i koje će našim učenicima i studentima osigurati bolju budućnost."
 
Danas je u Vili Dalmacija, u Splitu, održana Ministarska konferencija povodom potpisivanja Ugovora o Centru za istraživanje i inovacije zapadnog Balkana (WISE). Konferenciji su, uz predstavnike Republike Hrvatske, prisustvovala izaslanstva zemalja potpisnica Ugovora: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar poželio je učenicima, roditeljima i svima koji rade u odgojno-obrazovnom sustavu uspjeh u radu i ostvarenje zamisli i projekata, naglasivši da je poboljšanje našeg odgojno-obrazovnog sustava trajna i zajednička obveza.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je učenicima na zlatnoj medalji koju su osvojili na 9. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja je od 25. do 31. kolovoza 2015. godine održana u Kopru (Slovenija).
 
NBA košarkaš Damjan Rudež i njegov reprezentativni kolega Dario Šarić našli su se u nesvakidašnjoj situaciji. Na parketu Arene Zagreb, na suprotnoj igračkoj strani, našao im se glavom i bradom ministar sporta Vedran Mornar. Hrvatski reprezentativci, unatoč napornim pripremama za Eurobasket, pronašli su vremena kako bi igrajući košarku s ministrom pozvali Hrvatsku na aktivniji život te prvi Europski tjedan sporta i njegov središnji događaj, koji će se na zagrebačkom jezeru Bundek održati u subotu, 12. rujna, od 10 - 22 sata.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar ugostio je danas, 27. kolovoza, boksače Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa te njihova trenera Leonarda Pijetraja i tajnika Slobodana Mufića.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je timu geografa na medaljama koje su za Hrvatsku osvojili na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi održanoj od 11. do 17. kolovoza 2015. u Tveru u Ruskoj Federaciji.
 
Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, supotpisao je u srijedu, 19. kolovoza 2015. godine, u ime Ministarstva Ugovor o izvođenju radova čime započinje dio Projekta koji se odnosi na izvođenje građevinskih i obrtničkih radova na obnovi studentskih naselja u vrijednosti od 284.411.086,33 kune.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uputilo je, prema dostavljenim podacima za isplatu od osnivača škola, zahtjev Ministarstvu financija za isplatu sredstava za srednjoškolski prijevoz učenika koji putuju prijevoznicima Samoborček d.o.o. i Autoturist Samobor d.o.o. u škole na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je hrvatskim srednjoškolcima na velikom uspjehu na svjetskom prvenstvu u debati. Natjecanje je održano u Singapuru, od 27. srpnja do 6. kolovoza 2015. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je mladim hrvatskim informatičarima, sudionicima 27. međunarodne informatičke olimpijade koja  je od 26. srpnja do 2. kolovoza održana u Almatyju (Kazahstan).
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je učenicima koji su predstavljali Hrvatsku na 47. međunarodnoj kemijskoj olimpijadi.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas je održana svečana dodjela Nagrade Soljačić te dodjela Priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i tablet računala učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na Državnoj maturi školske godine 2014./2015.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je hrvatskim učenicima osnovnih i srednjih škola na velikom uspjehu koji su postigli na Robocup Junior svjetskom natjecanju u robotici. Natjecanje je održano u Kini, u gradu Heifeiju, od 17. do 23. srpnja 2015. godine.

 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je hrvatskim srednjoškolcima na velikom uspjehu koji su postigli na 56. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO 2015), a koja se od 4. do 16. srpnja održava u gradu Chiang Maiju na Tajlandu. U konkurenciji od 104 države hrvatska reprezentacija ušla je prvi put od osamostaljenja među 20 najboljih i zauzela izvrsno 15. mjesto.
 
U okviru europske obitelji, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske najavljuje prvi Europski tjedan sporta, koji će se održati od 7. do 13. rujna 2015. godine. Nova je ovo inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Cilj je potaknuti Europljane na tjelesnu aktivnost (#BeActive) tijekom Tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni i tijekom cijele godine.
 
U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar i poslovni direktor tvrtke IBM Hrvatska d.o.o. Damir Zec potpisali su u utorak 14. srpnja 2015. godine u Banskim dvorima Memorandum o suglasnosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i IBM Hrvatska d.o.o.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je e-Savjetovanje o Prijedlogu Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera. Cilj i svrha e-Savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.
 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja obavještava da se danas neće provoditi ispit državne mature iz Hrvatskog jezika - A i B razine - ESEJ. Pisanje ESEJA odgađa se za sutra, četvrtak,  18. lipnja 2015, s početkom u 10 sati. Pisanje TESTA iz Hrvatskog jezika - A i B razine odgađa se za petak 26. lipnja 2015, s početkom u 9 sati. Izmjene u vremeniku polaganja državne mature 2014./2015. donesene su u suradnji i uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 
U spomen na Luku Ritza, mladića koji je smrtno stradao kao žrtva vršnjačkog nasilja, ali i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u petak je sedmi put dodijeljena nagrada koja nosi Lukino ime učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali poseban doprinos promicanju tolerancije, mira i nenasilja.
 
U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu je u petak 3. srpnja 2015. godine održan sastanak visokih dužnosnika nadležnih za znanost i inovacije zemalja Jugoistočne Europe u cilju posljednjeg usuglašavanja teksta Ugovora o osnivanju zajedničkog Centra za istraživanje i inovacije Jugoistočne Europe (WISE) sa sjedištem u Splitu, koji će službeno biti potpisan u rujnu 2015. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar uputio je čestitku učenicima XV. gimnazije u Zagrebu koji su se i s ovogodišnjega međunarodnoga informatičkog natjecanja učenika srednjih škola All-Star ACSL 2015., održanom u Orlandu (Florida, SAD), vratili kao pobjednici.
 
U ponedjeljak 25. svibnja 2015. objavljeni su javni pozivi za prijavu članova stručnih radnih skupina za izradu prijedloga područja kurikuluma, kurikuluma međupredmetnih tema i predmetnih kurikuluma u sklopu cjelovite kurikularne reforme.
 
Maturant/ica koji/a ove godine postigne najbolji rezultat iz Matematike, A razine, te iz Fizike, osvojit će Nagradu Soljačić u iznosu od pet tisuća američkih dolara, odnosno oko 33.500,00 kuna, koja će mu/joj biti dodijeljena 31. srpnja 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Nacionalno povjerenstvo za kontrolu prehrane studenata održalo je 25. svibnja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta edukaciju "Studenti – kontrolori kvalitete usluge studentskih restorana", a u sklopu koje su predstavljena i postignuća o unaprjeđenju socijalne dimenzije u visokom obrazovanju i poboljšanja u studentskome standardu.
 
Danas se obilježava Međunarodni dan nestale djece, a stručnjaci upozoravaju kako svake godine u Hrvatskoj nestaju stotine djece. U svrhu borbe protiv fenomena nestale djece od 2013. godine funkcionira jedinstveni besplatni broj 116-000 za prijavu nestanka djeteta i pomoć djeci i roditeljima bilo gdje u Europi.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva  Sveučilišta u Zagrebu na iznimnom uspjehu koji su postigli na najstarijem Svjetskom studentskom ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest) natjecanju u programiranju, održanom od 16. do 21. svibnja u Marrakechu (Maroko).
 
Održana 9. sjednica Povjerenstva Vlade za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva – razmotren napredak u provedbi mjera iz prvog tromjesečja 2015., prezentirana Izvješća o radu Povjerenstva  i provedbi Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015. te razmotren pregled ukupnog izvršenja mjera iz Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015.
 
Cjelovita kurikularna reforma i produljenje sustava odgoja i obrazovanja složena su promjena koja će trajati 10 do 15 godina, što ne znači da s promjenama ne treba krenuti odmah! - istaknuo je to dr. sc. Boris Jokić, voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje na predstavljanju javnih poziva za članove šest radnih skupina koje je danas, 9. travnja, objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je učenicima i djelatnicima Srednje škole Dalj na  prestižnoj nagradi "Karlo Veliki" koju su učenici te škole ove godine osvojili za Republiku Hrvatsku.
 
Povrat sredstava za srednjoškolski prijevoz učenika koji na području Zagrebačke županije i  Grada Zagreba putuju prijevoznicima Samoborček d.o.o. i Autoturist Samobor d.o.o.
 
Ministar Mornar sudjelovao je od 15. do 16. ožujka 2015. godine na trećem godišnjem Globalnom Forumu o obrazovanju i vještinama (Global Education and Skills forum) u Dubaiju na poziv UNESCO-a.
 

Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, potpisao je za vrijeme službenog boravka u Turskoj, 9. i 10. ožujka 2015. godine, s Yücelom Altunbaşakom, predsjednikom Vijeća za znanstvena i tehnička istraživanja Republike Turske, Izvršni program o suradnji u području znanosti i tehnologije između turskog Vijeća i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

 
Hrvatska gospodarska komora kao članica Povjerenstva Vlade RH za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva je u okviru Akcijskog plana za podrške izvozu i mjere 1.1.4. Izrađivanje informativnih materijala za izvoznike izradila zajedničku publikaciju Internacionalizacija i mogućnosti financiranja.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar posjetio je u petak, 6. ožujka, Osnovnu školu Vežice koja je prva u Hrvatskoj počela koristiti mobilnu tehnologiju u nastavi svih predmeta.

 
U utorak, 3. ožujka 2015. godine otvorena je mrežna stranica CJELOVITE KURIKULARNE REFORME.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs i gradonačelnik Bjelovara Antun Korošec potpisali su danas u Bjelovaru Suglasnost za početak realizacije JPP projekta škologradnje na području te županije. U projekt je uključeno 11 škola i sportskih dvorana ukupne vrijednosti oko 113 milijuna kuna.

 

Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, boravio je 23. i 24. veljače u službenome posjetu Republici Makedoniji.

 
Povjerenstvo za izradu Nacrta prijedloga Zakona o sportu održalo je svoj prvi sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u petak 20. veljače 2015. godine.
 
Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je javni natječaj za dodjelu 438 studentskih stipendija za akademsku godinu 2014./2015.
 
Povjerenstvo za izradu Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja održalo je svoj prvi sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u četvrtak 19. veljače 2015. godine.
 
Povjerenstvo za izradu modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj održalo je svoj prvi sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u ponedjeljak 16. veljače 2015. godine.
 

Nacionalno vijeće učenika najviše je predstavničko tijelo učenika osnovnih i srednjih škola i savjetodavno tijelo Ministarstva, a čini ga po jedan predstavnik iz svake županije.

 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je članovima Hrvatske kuglačke reprezentaciji na medaljama koje su ostvarili na pojedinačnom Svjetskom kupu 2015. koji  je održan od 5. do 9. veljače u njemačkome gradu Hirschau.

 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar sastao se u četvrtak, 12. veljače, s Adrianom Boersma-Rodriguez, generalnom direktoricom srednje i istočnoeuropske Multy-country podružnice tvrtke Microsoft te Ivanom Vidakovićem, direktorom Microsofta za Hrvatsku i BiH.

 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar u utorak, 10. veljače, otvorio je interdisciplinarni stručni skup koji se pod nazivom ''Uloga šire društvene zajednice u poboljšanju kvalitete života hospitaliziranog djeteta'' održava u zagrebačkoj Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga.

 
Dana 30. siječnja 2015. u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održana je 8. sjednica Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva. Sudjelovalo je 18 institucija članica Povjerenstva (uz ispriku Min. poljoprivrede) - predstavnici 9 ministarstava, Ureda predsjednika Vlade, HBOR-a, AIK-a, HAMAG-a, CEI-ja, HNB-a, 4 poslovna udruženja (HGK, HIZ, HOK, HUP) i Ekonomskog instituta Zagreb te Državnog zavoda za statistiku.
 

U ponedjeljak, 2. veljače, s radom započinje sedmeročlana Ekspertna radna skupina za provođenje Cjelovite kurikularne reforme za rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje.

 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u petak, 23. siječnja, predstavljeno je izvješće Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) ''Pregled inovacijske politike u Republici Hrvatskoj''.

 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Vedran Mornar, sudjelovao je u ponedjeljak i utorak u radu Svjetskoga obrazovnog foruma (Education World Forum) koji se tradicionalno održava u Londonu krajem siječnja, a ove godine u razdoblju od 18. do 21. siječnja 2015. godine.
 

Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, supotpisao je u ponedjeljak, 12. siječnja, u ime Ministarstva Ugovor o javnoj nabavi na temelju kojeg će se obaviti opremanje Studentskoga doma i restorana Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u vrijednosti od gotovo šest milijuna kuna (5.838.313,39 kn s PDV-om), u roku od 90 dana.