English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava da će se uručivanje Odluke o proglašenju Znanstvenih centara izvrsnosti i potpisivanja Sporazuma o suradnji održati u Ministarstvu u petak, 11. prosinca 2015. godine u 11 sati, a ne 3. prosinca 2015. godine, kako je prethodno bilo najavljeno.
 
U četvrtak, 3. prosinca 2015. godine, s početkom u 14 sati u Uredu za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj održat će se prvo u nizu predstavljanja NEWFELPRO projekata znanstvenika.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu, 25. studenoga 2015. godine s početkom u 12:00 sati održat će se podjela Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" u 2015. godini.
 
U srijedu, 11. studenoga 2015., u 9:30 sati u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će se konferencija za novinare o radu i prvim predloženim rješenjima u okviru Cjelovite kurikularne reforme.
 
U ponedjeljak, 9. studenoga 2015. u 11 sati, u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta bit će održana svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2014. godinu.
 
U utorak, 22. rujna 2015. u 12.00 sati, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečanost u povodu potpisanih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a na temelju ograničenog poziva "Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. - 2020. - drugi poziv".
 
Učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2015./2016. više od 72 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta održat će svečanu dodjelu Nagrade Soljačić te dodjelu Priznanja MZOS-a i tablet računala učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na Državnoj maturi školske godine 2014./2015. u petak 31. srpnja 2015. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Ministarstva. Nagradu Soljačić će dodijeliti znanstvenik Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technology i prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u četvrtak 23. srpnja 2015. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama".
 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013., visokim učilištima i znanstvenim institucijama, u četvrtak 18. lipnja 2015. godine s početkom u 9.00 sati u Konferencijskoj dvorani Ministarstva, Donje Svetice 38, Zagreb.

 

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizira konferenciju za novinare povodom objave Javnih poziva za Stručne radne skupine za izradu Nacionalnih kurikuluma koja će se održati u četvrtak 9. travnja 2015., s početkom u 12 sati, u prostorijama Ministarstva, Donje Svetice 38.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira informativnu radionicu o mogućnostima financiranja projekata istraživanja, razvoja i inovacija iz Europskih strukturnih fondova te programa Europske unije u razdoblju od 2014. do 2020. godine.
 
Republika Hrvatska prošle se godine prvi put uključila u obilježavanje Svjetskog tjedna novca, a od ove godine uključuje se u obilježavanje Europskog tjedna novca radi poticanja financijskog obrazovanja i stjecanja financijske pismenosti.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 2. ožujka, Bjelovarsko-bilogorsku županiju te potpisati suglasnost za početak realizacije JPP projekta škologradnje na području te županije.
 
Ured  za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s tijelima državne uprave, organizira Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora za 2015. godinu.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u petak, 6. veljače, prisustvovat će polaganju kamena temeljca i otvorenju radova na izgradnji školske sportske dvorane Osnovne škole ''Vladimir Nazor'' u Adžamovcima, općina Rešetari.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poziva Vas na Konferenciju za novinare, koja će se održati u četvrtak 29. siječnja 2015. godine s početkom u 12:30 sati u prostorijama Ministarstva, Donje Svetice 38, (Velika dvorana u prizemlju) povodom imenovanja voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) organizira javno predstavljanje OECD-ova izvještaja ''Pregled inovacijske politike u Republici Hrvatskoj''. Predstavljanje će se održati 23. siječnja 2015. godine u Konferencijskoj dvorani Ministarstva s početkom u 11 sati.