English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

NEWFELPRO

Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO je projekt stipendiranja Vlade Republike Hrvatske koji provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Projekt se financira u sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND. Ukupna vrijednost projekta je 7 milijuna eura, od čega se iz nacionalne komponente financira 60% aktivnosti projekta.

Projekt traje do kraja 2017. godine.

Više informacija o projektu, shemama stipendiranja i procesu prijave možete naći na mrežnoj stranici projekta.Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira konferenciju u povodu 20. godišnjice provođenja Marie Sklodowska Curie aktivnosti. Konferencijom će se ujedno obilježiti završetak provedbe projekta Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je 8. prosinca 2016. godine na Hrvatskome institutu za povijest druženje za znanstvenike čiji su projekti financirani iz sredstava Novoga međunarodnog projekta stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO. Projekt je sufinanciran sredstvima Sedmoga okvirnog programa za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti (FP7-PEOPLE-2013-COFUND), a njegova je vrijednost 6,3 milijuna eura.
 
U Zagrebu će se 17. lipnja 2016. održati radionica pod nazivom “COFUND as a moving impulse of research excellence: challenges and opportunities” u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Europske komisije, Izvršne istraživačke agencije (REA) te Agencije za mobilnost i programe EU-a (AMPEU).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta produžuje natječaj za projektnog asistenta/icu za rad na projektu Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje natječaj za projektnog asistenta/icu za rad na projektu Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO.
 
U četvrtak, 3. prosinca 2015. godine, s početkom u 14 sati u Uredu za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj održat će se prvo u nizu predstavljanja NEWFELPRO projekata znanstvenika.
 
 Radionica za prijavitelje na prvi natječaj projekta NEWFELPRO održana je u MZOS-u 9. rujna 2013. godine