English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Projekt pod nazivom Informacijsko-komunikacijska tehnologija u obrazovanju – ICT Edu pokrenut je u suradnji CARNet-a s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje.
 
Tečajevi Srca u učionicama održavaju se već 40 godina, a cilj im je osposobiti polaznike za uporabu računala. Tečajevi Srca održavaju se u suvremeno opremljenim učionicama u nastavnim skupinama od dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale.
 
Srce članovima akademske zajednice (studentima i djelatnicima visokih učilišta) omogućuje pohađanje on-line tečajeva putem sustava za udaljeno učenje. Na ovaj je način polaznicima omogućeno pohađanje tečajeva s udaljene lokacije i vlastitim tempom.
 
Specijalistički tečajevi Srca namijenjeni su polaznicima koji žele steći specijalistička znanja iz područja informacijskih tehnologija i pripremiti se za polaganje ispita za stjecanje certifikata. Tečajevi su dostupni kao mentorirani on-line tečajevi ili kao tečajevi koji se održavaju u učionicama Srca u malim nastavnim skupinama.
 
Sveučilišni računski centar Srce svojim korisnicima omogućuje polaganje ispita za stjecanje početnih i specijalističkih informatičkih certifikata. U Srcu djeluju četiri ispitna centra: ECDL, EUCIP, Prometric i Pearson VUE.
 
Srce je, uvažavajući potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika iz područja upravljanja računalno-komunikacijskim i informacijskim sustavima, izradilo i održava portal za sistem-inženjere.
 
Kroz sustav seminara za sistem-inženjere i elektroničku biblioteku edukacijskih materijala Srce sustavno radi na unapređivanju razine znanja i vještina te zadovoljavanju potrebe za dodatnim stručnim obrazovanjem sistem-inženjera u ustanovama unutar akademske zajednice i šire.
 
Cisco akademija nudi obrazovanje u području mrežnih tehnologija.
 
E-learning akademija je program obrazovanja za primjenu informacijskih tehnologija u obrazovnom procesu. Program se odvija u dva semestra online nastave te uz 3 radionice uživo. Od polaznika se očekuje da za online nastavu odvoje 10 sati tjedno, a nastavi mogu pristupiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta na kojem imaju pristup Internetu.