English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.2.2.04 Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim I srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te donijelo Odluku o financiranju 26  projekata u ukupnom iznosu od 45.753.228,24 HRK, čime je za 1080 učenika s teškoćama osigurana 1022 pomoćnika u nastavi, u ukupno 12 županija i 14 gradova RH.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u utorak 15. srpnja 2014. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanje uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 14. i 15. srpnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u petak 13. lipnja 2014. godine prvu informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Obavještavamo Vas da je 9. lipnja 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 13., 16. i 17. lipnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Dana 23. svibnja održat će se jednodnevna informativna radionica vezana uz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
U četvrtak 17. travnja 2014. godine u Zagrebu je održana završna konferencija projekta Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika koji se od svibnja 2012. godine provodio u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 
U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 23. prosinca 2013. potpisano je šest  dodatnih ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pripremilo u suradnji s Agencijom u okviru višegodišnjeg Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
 
Partnerske konzultacije pod nazivom "Hrvatska i fondovi Europske unije 2014.-2020.: Ulaganje u budućnost", održati će se u Hotelu Westin u Zagrebu od 4. do 6. prosinca 2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine, održano je svečano predstavljanje Operativnih programa "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine u hotelu Westin, Zagreb održati će se svečano predstavljanje Operativnih programa ''Promet'', ''Zaštita okoliša'', ''Regionalna konkurentnost'' i ''Razvoj ljudskih potencijala'' za razdoblje 2007. - 2013. godine.
 
Službeno je otvoren novi mrežni portal www.strukturnifondovi.hr koji predstavlja središnje mjesto na kojemu se nalaze informacije vezane uz fondove Europske unije.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas je, 18. listopada, održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih", iz Operativnoga programa - Razvoj ljudskih potencijala.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je danas, 21. kolovoza, svečano potpisivanje ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava ''Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav'', IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Cilj natječaja vrijednog više od 6.6 milijuna eura, jest promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem mjerodavnih usluga.
 
Svečano potpisivanje ugovora ukupnog iznosa 4.4 milijuna eura u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Daljnji razvoj i provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira", IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala održati će se u četvrtak, 27. lipnja, 2013. s početkom u 12.30 h u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Na konferenciji pod nazivom "IPA 3, 4 sad" održanoj 7. studenog 2011. u Hotelu International u Zagrebu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa predstavilo je mogućnosti financiranja projekata iz pretpristupnog fonda IPA te Strukturnih fondova Europske Unije, u sektoru znanosti i sektoru obrazovanja.
 
Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović te brojni ministri Vlade RH i visoki dužnosnici podržali su događanje "IPA IV – Snaga razvoja" na kojem je predstavljeno 55 projekata u vrijednosti od gotovo 5 milijuna eura
 
29. svibnja 2013.

Dan Europskog socijalnog fonda

3. lipnja 2013. na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu održati će se Dan Europskog socijalnog fonda, na kojem će se predstaviti projekti financiranih kroz program pretpristupne pomoći IPA
 
Povodom Dana Europskog socijalnog fonda na Cvjetnom trgu 3. lipnja 2013. godine održan je sajam projekata financiranih kroz program pretpristupne pomoći IPA na kojem je dvadesetak dobitnika bespovratnih sredstava iz IV. komponente Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala predstavilo svoje projekte.
 
Na mrežnim stranicama Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala objavljen je poziv za iskaz interesa za prijavu u bazu ocjenjivača/ica projektnih sažetaka i prijava pristiglih na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru IV. komponente programa IPA i Europskog Socijalnog Fonda
 
Rok: 7. prosinca 2012.

Regionalne partnerske konzultacije

U okviru novog kruga regionalnih partnerskih konzultacija za IPA IV. komponentu-Razvoj ljudskih potencijala, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta  predstavljati će mogućnosti financiranja za odgojno-obrazovne ustanove i ostale relevantne institucije u okviru programskog razdoblja 2012.-2013. kao i Europskog socijalnog fonda (ESF) za programsko razdoblje druge polovice 2013. godine.
 
15. i 16. listopada 2012.

Najava: 3. Dani EU fondova

Pozivamo Vas da sudjelujete na informativno - edukativnom događaju Dani EU fondova, koji će se održati 15. i 16. listopada 2012. godine u u Hotelu Sheraton u Zagrebu.
 
U srijedu 26. rujna 2012., u hotelu Regent Esplanade, u Zagrebu, održana je završna konferencija IPA projekta "Istraživanje tržišta rada" koji se od ožujka 2012. godine provodio u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 
Tesla_00.jpgU Teslinom kabinetu Tehničkog muzeja u Zagrebu održana je svečanost dodjele bespovratnih sredstava strukovnim školama u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna.
 
U utorak 21. veljače 2012., u hotelu Regent Esplanade, u Zagrebu, održana je završna konferencija IPA projekta "Razvoj osiguranja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju" koji se od 3. ožujka 2010. godine provodio u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odrasliha. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.6 milijuna eura.
 
Završna konferencija IPA projekta "Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova"održana je u utorak, 6. ožujka 2012. godine u hotelu International u Zagrebu. Opći cilj projekta bio je stvaranje uvjeta za povećanje konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada radi poboljšanja njihovog socioekonomskog statusa. Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 5 milijuna eura.
 
U razdoblju od 27. siječnja do 22. veljače 2011. godine održan je treći krug regionalnih partnerskih konzultacija o Operativnom programu Razvoj ljudskih potencijala u ukupno osam gradova: Osijek, Knin, Sinj, Metković, Delnice, Pazin, Koprivnica, Zagreb
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa razvilo je shemu nepovratnih sredstava u sklopu Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala, s ciljem povećanja obrazovnih postignuća učenika s teškoćama, u skladu s njihovim potrebama i potrebama tržišta rada, te njihovom cjelokupnom socijalnom uključenošću.
 
Pozivamo sve zainteresirane pravne osobe koje se bave izradom i uređivanjem web stranica da najkasnije do 25. lipnja 2010. godine pošalju svoje ponude.
 

U petak 26. ožujka 2010. održana je ceremonija otvaranja projekta IPA Komponente IV projekta "Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje" koji provodi konzorcij predvođen tvrtkom GET German Education and Training GmbH, u partnerstvu s Tau on-line d.o.o. (MojPosao.net), Aarhus Tech, S.I.C.I. Dominus i Gesellschaft für Versicherungswirtschaft und Gestaltung, čiji je korisnik i partner u projektu - MZOŠ RH.

 
U utorak, 16. ožujka 2010. održana je prezentacija IPA Komponenta IV projekta "Daljnji razvoj Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" kojeg provodi konzorcij predvođen tvrtkom WYG International Ltd., u partnerstvu s tvrtkom TribalHelm, čiji je korisnik i partner u projektu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.
 
Cilj ovog poziva je uspostavljanje baze podataka ocjenjivača/ica koji/e će sudjelovati u ocjenjivanju ponuda pristiglih na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu IV. komponente programa IPA
 
U sklopu 4. komponente IPA programa – Razvoj ljudskih potencijala održane su informativne radionice (info-dani) za grant-sheme: "Implementacija novih kurikuluma", "Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje" i "Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova"
 
U organizaciji Uprave za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva od 17. rujna do 2. listopada 2009. godine održane su regionalne partnerske konzultacije vezane za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala
 
Dana 21. i 22. rujna 2009. u prostorijama Ministarstva znanosti. Obrazovanja i športa (Donje Svetice 38, Zagreb) održana je informativna radionica (info-dani) za grant-shemu "Uključivanje učenika s teškoćama u obrazovanje za zapošljavanje", u sklopu 4. komponente IPA programa – Razvoj ljudskih potencijala.