English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
U iznosu većem od 4.6 milijuna kuna financira se 5 projekata iz Europskog socijalnog fonda za unapređenje visokog obrazovanja i jačanje kompetencija u području istraživanja i razvoja.
 
Ustanovama za obrazovanje odraslih osiguran je iznos veći od 29 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za povećanje konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II te donijelo Odluku o financiranju 25 projekata u ukupnom iznosu od 29.030.000,00 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za poboljšanje kvalitete obrazovne ponude ustanova za obrazovanje odraslih.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 23. listopada 2015. godine, održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz natječaja "Promocija kvalitete i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini" iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini te donijelo Odluku o financiranju 18 projekata u ukupnom iznosu od 25.696.515,81 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za početak sustavnog rada na gimnazijskoj kurikularnoj reformi koju je prvenstveno potrebno usmjeriti razvoju temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje.
 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013., visokim učilištima i znanstvenim institucijama, u četvrtak 18. lipnja 2015. godine s početkom u 9.00 sati u Konferencijskoj dvorani Ministarstva, Donje Svetice 38, Zagreb.

 

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.2.01 Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada te donijelo Odluku o financiranju 43  projekata u ukupnom iznosu od 38.376.658,48 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao Posredničko tijelo razine 1, 24. veljače 2015. godine je donijelo Odluku o financiranju 28 projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava HR.3.1.14. Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II u ukupnom iznosu od 46.265.263,47 HRK.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.15 Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te donijelo Odluku o financiranju 30 projekata u ukupnom iznosu od 64.054.117,65 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za izradu standarda kvalifikacija i programa u području visokog obrazovanja.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Poziv u svrhu angažiranja vanjskih ocjenjivača za procjenu prijedloga pristiglih na otvorene Pozive na dostavu projektnih prijedloga HR3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih  – faza II  i HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini  u okviru Operativnog programa  Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju, Mjere 3.1 Unaprjeđenje obrazovnog sustava.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II", 1. dio  - 3. travnja 2015.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini", 1. dio - 3. travnja 2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Poziv u svrhu angažiranja vanjskih ocjenjivača za procjenu prijedloga pristiglih na otvorene Pozive na dostavu projektnih prijedloga HR3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II  i HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini  u okviru  Operativnog programa  Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju, Mjere 3.1 Unaprjeđenje obrazovnog sustava.
 
Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini'' održat će se 16. ožujka 2015. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II'' održat će se 12. i 13. ožujka 2015. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb. Predviđeno trajanje radionice je od 9.00 do 15.00 sati.
 
Po uzoru na prošlogodišnji izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH, koji je pobudio veliki interes javnosti, pokrećemo Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012. - 2014. u cilju daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 3. dio - 24. listopada 2014.
 
Dana 21. listopada 2014., s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (Trg J.F. Kennedyja 6) održati će se Panel rasprava Mogućnosti mladih iz EU fondova u organizaciji Akademije regionalnog razvoja i fondova EU.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.2.2.04 Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim I srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te donijelo Odluku o financiranju 26  projekata u ukupnom iznosu od 45.753.228,24 HRK, čime je za 1080 učenika s teškoćama osigurana 1022 pomoćnika u nastavi, u ukupno 12 županija i 14 gradova RH.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanje uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 14. i 15. srpnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Obavještavamo Vas da je 9. lipnja 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 13., 16. i 17. lipnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Dana 23. svibnja održat će se jednodnevna informativna radionica vezana uz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
U četvrtak 17. travnja 2014. godine u Zagrebu je održana završna konferencija projekta Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika koji se od svibnja 2012. godine provodio u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 
U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 23. prosinca 2013. potpisano je šest  dodatnih ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pripremilo u suradnji s Agencijom u okviru višegodišnjeg Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
 
Partnerske konzultacije pod nazivom "Hrvatska i fondovi Europske unije 2014.-2020.: Ulaganje u budućnost", održati će se u Hotelu Westin u Zagrebu od 4. do 6. prosinca 2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine, održano je svečano predstavljanje Operativnih programa "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je danas, 21. kolovoza, svečano potpisivanje ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava ''Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav'', IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Cilj natječaja vrijednog više od 6.6 milijuna eura, jest promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem mjerodavnih usluga.