English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ustanovama za obrazovanje odraslih osiguran je iznos veći od 29 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za povećanje konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada.
 
U ponedjeljak 30. studenoga 2015. s početkom u 12:30 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, faza II" iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II te donijelo Odluku o financiranju 25 projekata u ukupnom iznosu od 29.030.000,00 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za poboljšanje kvalitete obrazovne ponude ustanova za obrazovanje odraslih.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, 23. listopada 2015. godine, održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz natječaja "Promocija kvalitete i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini" iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
U petak 23. listopada 2015. s početkom u 10:00 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini" iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini te donijelo Odluku o financiranju 18 projekata u ukupnom iznosu od 25.696.515,81 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za početak sustavnog rada na gimnazijskoj kurikularnoj reformi koju je prvenstveno potrebno usmjeriti razvoju temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje.
 

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013., visokim učilištima i znanstvenim institucijama, u četvrtak 18. lipnja 2015. godine s početkom u 9.00 sati u Konferencijskoj dvorani Ministarstva, Donje Svetice 38, Zagreb.

 

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.2.01 Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada te donijelo Odluku o financiranju 43  projekata u ukupnom iznosu od 38.376.658,48 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao Posredničko tijelo razine 1, 24. veljače 2015. godine je donijelo Odluku o financiranju 28 projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava HR.3.1.14. Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II u ukupnom iznosu od 46.265.263,47 HRK.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.15 Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te donijelo Odluku o financiranju 30 projekata u ukupnom iznosu od 64.054.117,65 HRK bespovratnih sredstava, čime su osigurana sredstva za izradu standarda kvalifikacija i programa u području visokog obrazovanja.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Poziv u svrhu angažiranja vanjskih ocjenjivača za procjenu prijedloga pristiglih na otvorene Pozive na dostavu projektnih prijedloga HR3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih  – faza II  i HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini  u okviru Operativnog programa  Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju, Mjere 3.1 Unaprjeđenje obrazovnog sustava.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II", 1. dio  - 3. travnja 2015.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini", 1. dio - 3. travnja 2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Poziv u svrhu angažiranja vanjskih ocjenjivača za procjenu prijedloga pristiglih na otvorene Pozive na dostavu projektnih prijedloga HR3.1.19 Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II  i HR.3.1.20 Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini  u okviru  Operativnog programa  Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju, Mjere 3.1 Unaprjeđenje obrazovnog sustava.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u ponedjeljak 16. ožujka 2015. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u četvrtak 12. ožujka 2015. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini'' održat će se 16. ožujka 2015. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II'' održat će se 12. i 13. ožujka 2015. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb. Predviđeno trajanje radionice je od 9.00 do 15.00 sati.
 
Po uzoru na prošlogodišnji izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH, koji je pobudio veliki interes javnosti, pokrećemo Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012. - 2014. u cilju daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 3. dio - 24. listopada 2014.
 
Dana 21. listopada 2014., s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (Trg J.F. Kennedyja 6) održati će se Panel rasprava Mogućnosti mladih iz EU fondova u organizaciji Akademije regionalnog razvoja i fondova EU.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.2.2.04 Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim I srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te donijelo Odluku o financiranju 26  projekata u ukupnom iznosu od 45.753.228,24 HRK, čime je za 1080 učenika s teškoćama osigurana 1022 pomoćnika u nastavi, u ukupno 12 županija i 14 gradova RH.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u utorak 15. srpnja 2014. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanje uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 14. i 15. srpnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u petak 13. lipnja 2014. godine prvu informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Obavještavamo Vas da je 9. lipnja 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 13., 16. i 17. lipnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Dana 23. svibnja održat će se jednodnevna informativna radionica vezana uz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
U četvrtak 17. travnja 2014. godine u Zagrebu je održana završna konferencija projekta Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika koji se od svibnja 2012. godine provodio u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 
U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 23. prosinca 2013. potpisano je šest  dodatnih ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pripremilo u suradnji s Agencijom u okviru višegodišnjeg Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
 
Partnerske konzultacije pod nazivom "Hrvatska i fondovi Europske unije 2014.-2020.: Ulaganje u budućnost", održati će se u Hotelu Westin u Zagrebu od 4. do 6. prosinca 2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine, održano je svečano predstavljanje Operativnih programa "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine u hotelu Westin, Zagreb održati će se svečano predstavljanje Operativnih programa ''Promet'', ''Zaštita okoliša'', ''Regionalna konkurentnost'' i ''Razvoj ljudskih potencijala'' za razdoblje 2007. - 2013. godine.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je danas, 21. kolovoza, svečano potpisivanje ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava ''Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav'', IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Cilj natječaja vrijednog više od 6.6 milijuna eura, jest promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem mjerodavnih usluga.