English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u ponedjeljak 16. ožujka 2015. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u četvrtak 12. ožujka 2015. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Promocija kvalitete i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini'' održat će se 16. ožujka 2015. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II'' održat će se 12. i 13. ožujka 2015. godine u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb. Predviđeno trajanje radionice je od 9.00 do 15.00 sati.
 
Po uzoru na prošlogodišnji izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH, koji je pobudio veliki interes javnosti, pokrećemo Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012. - 2014. u cilju daljnje prezentacije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 3. dio - 24. listopada 2014.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 2. dio - 17. listopada 2014.
 
Obavještavamo Vas da je 9. listopada 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Dana 21. listopada 2014., s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (Trg J.F. Kennedyja 6) održati će se Panel rasprava Mogućnosti mladih iz EU fondova u organizaciji Akademije regionalnog razvoja i fondova EU.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 1. dio  - 1. listopada 2014.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.2.2.04 Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim I srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te donijelo Odluku o financiranju 26  projekata u ukupnom iznosu od 45.753.228,24 HRK, čime je za 1080 učenika s teškoćama osigurana 1022 pomoćnika u nastavi, u ukupno 12 županija i 14 gradova RH.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u utorak 15. srpnja 2014. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanje uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 14. i 15. srpnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u petak 13. lipnja 2014. godine prvu informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Obavještavamo Vas da je 9. lipnja 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 13., 16. i 17. lipnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Dana 23. svibnja održat će se jednodnevna informativna radionica vezana uz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
U četvrtak 17. travnja 2014. godine u Zagrebu je održana završna konferencija projekta Poboljšanje sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika koji se od svibnja 2012. godine provodio u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 
U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 23. prosinca 2013. potpisano je šest  dodatnih ugovora u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih" koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pripremilo u suradnji s Agencijom u okviru višegodišnjeg Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
 
Partnerske konzultacije pod nazivom "Hrvatska i fondovi Europske unije 2014.-2020.: Ulaganje u budućnost", održati će se u Hotelu Westin u Zagrebu od 4. do 6. prosinca 2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine, održano je svečano predstavljanje Operativnih programa "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013.
 
U ponedjeljak 25. studenoga 2013. godine u hotelu Westin, Zagreb održati će se svečano predstavljanje Operativnih programa ''Promet'', ''Zaštita okoliša'', ''Regionalna konkurentnost'' i ''Razvoj ljudskih potencijala'' za razdoblje 2007. - 2013. godine.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održano je danas, 21. kolovoza, svečano potpisivanje ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava ''Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav'', IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Cilj natječaja vrijednog više od 6.6 milijuna eura, jest promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem mjerodavnih usluga.