English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Zbog velikog interesa vezanog uz Odluku Ustavnog suda RH, a koja se odnosi na odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, priopćujemo sljedeće.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta planira, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., tijekom svibnja 2014. godine, objaviti poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama iz područja socijalnog uključivanja u obrazovanje. Za financiranje projekata u okviru Poziva raspoloživ je iznos od 30.800.000,00kn. Financiranje je osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) te u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta planira, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., objaviti poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira iz područja visokog obrazovanja. za financiranje projekata u okviru Poziva raspoloživ je iznos od 64.668.000,00 kn. Financirane je osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) te u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović i njegov pomoćnik Petar Skansi ugostili su danas boksačicu Ivanu Habazin, novu prvakinju IBF-a (International Boxing Federation) u velter-katogoriji i njezina trenera Vladimira Božića.
 
Obavještavamo studente dobitnike državne stipendije za 2014. godinu da će Ministarstvo od 14. do 16. travnja 2014. godine dostavljati poštom ugovore o dodjeli državnih stipendija za studente svakog pojedinačnog visokog učilišta.
 
Javna je rasprava trebala biti  otvorena do 14. travnja 2014. godine, ali zbog velike zainteresiranosti javnosti produžava se do 20. travnja 2014.
 
Javna je rasprava trebala biti  otvorena do 14. travnja 2014. godine, ali zbog velike zainteresiranosti javnosti produžava se do 20. travnja 2014.
 
Vezano uz današnje priopćenje Organizacije branitelja HSS-a Osječko-baranjske županije u kojem se tvrdi kako "ministar Željko Jovanović pokušava stigmatizirati djecu hrvatskih branitelja, otvaranjem javne rasprave o ostvarivanju prava na besplatne udžbenike", kao da je i pravi cilj javne rasprave „nastavak daljnjeg obračuna Kukuriku Vlade s hrvatskim braniteljima, odnosno s djecom hrvatskih branitelja“, priopćujemo sljedeće.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović otvorio je danas, 11. travnja, novu školsku zgradu Osnovne škole Bijaći u Kaštel Novome. Uz ministra na svečanom otvorenju nazočili su i pomoćnica za odgoj i obrazovanje Sabina Glasovac, župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Grada Kaštela Ivan Udovičić.
 
Na temelju članka 39. Zakona o sustavu državne uprave (Narodne novine broj 150/11, 12/13 - Odluka USRH), ministar znanosti, obrazovanja i sporta, dr. sc. Željko Jovanović donio je "Odluku o financiranju nabave najma Microsoft programskih proizvoda za javna visoka učilišta za 2014. godinu".
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta planira u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. tijekom travnja 2014. godine objaviti poziv na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II  iz područja strukovnog obrazovanja.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović u pratnji pomoćnice za odgoj i obrazovanje Sabine Glasovac posjetio je danas Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) gdje je s ravnateljicom centra dipl. ing. Majom Jukić, članovima Upravnoga vijeća i zaposlenicima razgovarao o provedbi državne mature i budućnosti te institucije.
 
Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za potporu međunarodnoj suradnji osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje i za suradnju sa školama i ustanovama koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu u u školskoj godini 2014./2015.
 
Bursa Sinav College iz Turske objavio je Natječaj likovnih radova u školskoj godini 2013./2014.. Cilj Natječaja je potaknuti dječju maštu kako bi djeca vizualno izrazili svoje snove.
 
Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskog jezika, književnosti i kulture.
 
Latvijska državna agencija za razvoj obrazovanja objavila je mogućnost dodjeljivanja stipednija za studente, znanstvenike i sveučilišne nastavnike iz Republike Hrvatske tijekom akademske godine 2014./2015., uključujući i ljetne škole organizirane od strane latvijskih visokih učilišta.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe EU i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2015./2016.
 
U svrhu očuvanja etničkog, kulturnog i jezičnog identiteta učenika pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ovim Javnim pozivom sufinancira provedbu posebnih oblika nastave (sedmodnevnih ljetnih škola) u Republici Hrvatskoj i u zemlji matičnog naroda.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Yad Vashem - memorijalni centar mučenika holokausta i junaka, raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu namijenjenih učiteljima predmetne nastave u osnovnoj školi, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu.
 
Stipendiju za istraživanje u okviru izrade doktorskoga rada moguće je koristiti u 2014./2015. akademskoj godini odnosno od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. godine na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska radiotelevizija pozivaju sve osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež da se prijave na natjecanje "Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj 2014.".
 
Sukladno ovom Javnom pozivu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljivat će financijske potpore javnim znanstvenim institutima i javnim sveučilištima za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT ) za 2014. godinu.
 
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u okviru programa “Cogito” Partnerstvo Hubert Curien za 2015. - 2016. "Cogito" je hrvatsko-francuski program Partnerstva Hubert Curien (PHC) u području znanosti i tehnologije.
 
Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavljuje natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2014. godinu. Znanstveni i stručni radovi na hrvatskome ili engleskom jeziku iz područja ekonomike javnog sektora, te primijenjeni i teoretski istraživački radovi usmjereni na širi skup ekonomskih tema, predaju se najkasnije do 1. lipnja 2014. godine. Uz radove je potrebno predati i obrazac za prijavu na natječaj.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u okviru zajedničke hrvatsko-crnogorske suradnje za 2015. i 2016. godinu.
 
Natjecanje mladih Youth Citizen Entrepreneurship Competition je globalna inicijativa namijenjena osnaživanju mladih poduzetnika i inovatora za pozitivne promjene. Natjecanje Youth Citizen Entrepreneurship je nova i uzbudljiva međunarodna inicijativa u organizaciji GOI Zaklade za mir, Stiftung poduzetništva i UNESCO-a. Ona pruža globalne platforme mladim poduzetnicima i inovatorima koji žele stvoriti pozitivne promjene u svojim zajednicama i u svijetu.
 
U listopadu 2011. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014. - 2020. Od 2011. godine do danas provedeno je pet rokova za dostavu projektnih prijedloga. Sljedeći rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. lipnja 2014. godine.
 
Nevladina organizacija Peace and Cooperation iz Madrida, Španjolska, svake godine objavljuje natječaj namijenjen djeci i mladima u odgojno-obrazovnim ustanovama. Tema ovogodišnjeg natječaja je Obitelj: Prava i budućnost.
 
Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 5 stipendija Vlade Republike Makedonije za akademsku godinu 2014./2015. za studij na javnim sveučilištima u Republici Makedoniji.
 
Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 10 stipendija Vlade Republike Makedonije za cjelokupni preddiplomski studij u  akademskoj godini 2014./2015. na Sveučilištu informacijski znanosti i tehnologije Sv.Pavao Apostol u Ohridu.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu.
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >