English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Luki Tomiću, full contact borcu iz splitskog kluba Pit Bull, na osvojenom pojasu prvaka Europe u full contactu WAKO PRO federacije u srednjoj kategoriji.
 
Sukladno članku 11. stavku 3. Zakona o pravu na pristup informacijama, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u sklopu javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi objavljuje Izvješće o provedenom savjetovanju o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 2. dio - 17. listopada 2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu, uvjetima i postupku osnivanja umjetničke škole i umjetničkih odjela u sastavu osnovne škole te načinu, uvjetima i postupku utvrđivanja uvjeta za početak rada.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas hrvatskoj sambo reprezentaciji na dvije zlatne medalje osvojene na Svjetskome juniorskom prvenstvu održanom od 9. do 11. listopada 2014. godine u Seulu (Južna Koreja).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je u srpnju 2014. godine potpisalo ugovor "Jačanje kapaciteta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao Posredničkog tijela razine 1 pri upravljanju Operativnim programom Regionalna konkurentnost 2007. – 2013." koji je ugovoren u sklopu poziva "Podrška upravljanju Operativnim programom i jačanju kapaciteta", RC.3.1.03.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove je godine objavilo javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Na temelju toga sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi u Republici Hrvatskoj imaju priliku do 5. travnja 2015. godine nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.
 
U petak, 3. listopada 2014. godine, na inicijativu članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala održana je radionica sa svrhom utvrđivanja ciljeva i plana rada Nacionalnog vijeća.
 
Obavještavamo Vas da je 9. listopada 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Filipu Udeu i Mariju Možniku na medaljama koje su osvojili na 45. svjetskom gimnastičkom prvenstvu, održanome od 3. do 12. listopada 2014. godine u kineskome Nanningu, ostvarivši tako još jedan zavidan uspjeh za hrvatski sport.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar gostovao je danas na svečanom otvorenju stručnoga skupa koji se od 13. do 15. listopada za ravnatelje osnovnoškolskih ustanova održava u Šibeniku. Skup organizira Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a središnja tema skupa je "Ravnatelj u razvoju sustava vrijednosti škole".
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 1. dio  - 1. listopada 2014.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za rujan 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 10. listopada 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost o završetku javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te zahvaljuje na pristiglim očitovanjima.
 
Odbor za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović", na sjednici održanoj 26. rujna 2014. godine, odlučio je o dodjeli godišnjih i nagrada za životno djelo za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2013. godinu.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za rujan 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 9. listopada 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Na temelju članka 12. stavka 1. Zakona o procjeni učinaka propisa (Narodne novine, broj: 90/11) objavljuje se Prijedlgo plana normativnih aktivnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za 2015. godinu
 

U razdoblju od 29. rujna do 3. listopada 2014. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ugostilo je tim međunarodnih stručnjaka za socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju koji su u sklopu projekta Peer Learning Initiative for the Social Dimension (PL4SD), koji financira Europska komisija, razgovarali sa svim dionicima zainteresiranim za socijalnu dimenziju te proveli analizu mjera i aktivnosti kojima Republika Hrvatska unapređuje socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju.

 
Dana 24. rujna u Banskim dvorima održana je šesta sjednica Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, kojeg čine predstavnici 19 institucija – ministarstava, agencija, poslovnih udruženja HGK, HIZ, HUP i HOK te HNB-a, HBOR-a i Ekonomskog instituta. Sjednicu je vodio Joško Klisović, koordinator Povjerenstva i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova.
 
Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. rujna 2014. godine donijela Zaključak (KLASA: 022-03/14-07/363, URBROJ: 50301-04/04-14-2) kojim se prihvaća Nacrt Javnoga poziva za prijavu kandidata za člana Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje iz reda sveučilišnih profesora i znanstvenika (u daljnjem tekstu: Javni poziv).
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Obavještavamo vas da je 10. listopada 2014. raspisan natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 € (u kunskoj protuvrijednosti).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) raspisao je poziv za prijavu za sufinanciranje projekata u 2015. godini.
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >