English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta  prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je boćarskoj reprezentaciji  Hrvatske na četiri  zlatne medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu za mlade boćare održanom u talijanskome gradiću Chieriju.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i svoje osobno ime na brončanoj medalji koju je Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija osvojila na ekipnom prvenstvu Europe održanom u Lisabonu.
 
Učenicima, članovima Hrvatske matematičke reprezentacije, koji su u konkurenciji učenika iz 10 zemalja na upravo završenoj 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Dresdenu (Njemačka) osvojili treće mjesto, na tom je iznimnom uspjehu danas čestitao ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskoj modelarskoj reprezentaciji na izvrsnim rezultatima koje je postigla na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u zrakoplovnome modelarstvu u kategorijama slobodno letećih modela F1ABC, koje se održavalo u Salonti od 11. do 17. kolovoza.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.2.2.04 Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim I srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te donijelo Odluku o financiranju 26  projekata u ukupnom iznosu od 45.753.228,24 HRK, čime je za 1080 učenika s teškoćama osigurana 1022 pomoćnika u nastavi, u ukupno 12 županija i 14 gradova RH.
 
Organizatori znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola kojima je u 2014. godini dodijeljena financijska potpora obvezni su Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dostaviti opisno i financijsko izvješće najkasnije 60 dana nakon održanog skupa/škole.
 
U povodu dvije srebrne medalje koje su na Svjetskome jedriličarskom prvenstvu u Španjolskoj osvojili Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 te Ivan Kljaković-Gašpić u klasi finn, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas u ime Ministarstva i u svoje osobno ime mladim sportašima, njihovim trenerima, savezima  i svima onima koji su pridonijeli još jednoj promociji hrvatskoga sporta.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i svoje osobno ime na zlatnoj medalji koju je na Europskome juniorskom prvenstvu, održanom od 18. do 21. rujna u Bukureštu, osvojila ženska judo reprezentacija te na srebru koje je u pojedinačnoj kategoriji do 70 kg osvojila Barbara Matić i bronci koju je u kategoriji do 100 kg osvojio Zlatko Kumrić.
 
U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zadru se od 22. do 25. rujna održava prva međunarodna radionica na temu "Upravljanje inicijalnim obrazovanjem nastavnika".
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu. Cilj Javnog poziva je provedbom projekata udruga osigurati podršku pomoćnika u nastavi radi neposredne pomoći učenicima s teškoćama u razvoju u zadacima koji zahtijevaju komunikacijske, senzorne i motoričke aktivnosti učenika, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih školskih aktivnosti, a na temelju izrađenog programa rada pomoćnika u nastavi i prema potrebama učenika s teškoćama u razvoju.
 
Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i dr. Lino Barañao, ministar znanosti, tehnologije i produktivnih inovacija Argentinske Republike, potpisali su u Zagrebu 19. rujna 2014. memorandum o suglasnosti između dvaju ministarstava o suradnji u područjima istraživanja i razvoja te znanstvenih i tehnoloških transfera.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava sve urede državne uprave u županijama kao i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba da će u školskoj godini 2014./15. sufinancirati troškove predškolskog odgoja djece pripadnika romske nacionalne manjine.
 
Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta sklopilo je Okvirni sporazum za najam korištenja Microsoft programskih proizvoda za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine i na osnovu njega Godišnji ugovor o nabavi najma korištenja Microsoft programskih proizvoda za osnovne i srednje škole za 2014. godinu.
 
Pomoćnik ministra za znanost, obrazovanje i sport Tomislav Paškvalin sudjelovao je od 17. do 19. rujna na 13. konferenciji Vijeća Europe ministara zaduženih za sport održanoj u Macolinu u Švicarskoj.
 
Obavještavamo udruge koje su prijavile svoje projekte na Poziv za prijavu na Natječaj za financiranje projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima, da je donesena Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za projekte udruga usmjerenih prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u školskoj godini 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopilo je Okvirni sporazum za nabavu najma korištenja Microsoft programskih proizvoda za javna visoka učilišta i javne znanstvene institute u Republici Hrvatskoj, za razdoblje od 2014. do 2016. godine i Godišnji ugovor za 2014. godinu po Okvirnom sporazumu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Prošlo je 27 godina od održavanja zagrebačke Univerzijade, a mnogima je i danas u pozitivnom sjećanju ostala popularna maskota "Zagi". S novim Igrama dolazi i nova maskota. Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara, koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, otvoren je javni natječaj u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.
 
Na temelju zaprimljenih upita u svezi s Natječajem za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. načinjen je dokument NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA u kojem se mogu pronaći odgovori koji mogu pomoći u otklanjanju eventualnih dvojbi vezanih uz navedeni natječaj.
 
U tjednu od 22. do 25. rujna 2014. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta domaćin je tri međunarodna događanja povezana uz priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija u visokom obrazovanju i ulogu nacionalnih kvalifikacijskih okvira.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Snježani Pejčić na srebrnoj medalji koju je u disciplini malokalibarske puške 3 x 20 metaka osvojila na Svjetskom prvenstvu održanom u Granadi, Španjolska.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Odluku o zajedničkom obveznom dijelu preddiplomskog sveučilišnog i preddiplomskog stručnog studijskog programa sestrinstva 27. kolovoza 2014. godine.
 
U povodu srebrnog odličja koje je u kategoriji do 75 kilograma na Svjetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom osvojio Neven Žugaj, član HK Lika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas mladome sportašu spomenuvši tom prilikom kako ga posebno veseli da je ovo Nevenova druga medalja osvojena na svjetskim seniorskim prvenstvima.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas mladome boksaču Boksačkoga kluba Joker, Stjepanu Vugdeliji, na tituli EBU-EU u lakoteškoj kategoriji (do 90,7 kg), koji je time postao jedini europski prvak u cruiserweight kategoriji.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar otvorio je danas, 15. rujna 2014. godine, učionicu budućnosti u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji. OŠ Gunja jedna je od najteže stradalih u nedavnoj katastrofalnoj poplavi, a pohađa je 310 učenika. Učionica budućnosti vrijedna 300.000 kuna zajednički je projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, CARNeta i tvrtke Samsung.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Savjetovanje se, kao oblik inicijative, uklapa u širi koncept sudjelovanja zainteresirane javnosti u oblikovanju javnih politika. Javne vlasti savjetovanjem traže mišljenje od zainteresirane javnosti o određenoj temi vezanoj uz razvoj javnih politika, programa i propisa.
 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za angažiranje konzultanta za provođenje monitoringa i evaluacije Drugog projekta tehnologijskog razvoja.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za angažiranje financijskog stručnjaka za procjenu financijskog utjecaja restrukturiranja na državni proračun u procesu restrukturiranja mreže javnih znanstvenih instituta u Hrvatskoj.
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >