English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Universitas, travanj 2017.

Universitas, travanj 2017. godine

 
U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića održana je danas, u Banskim dvorima, 11. sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, na kojoj je predstavljen prijedlog Akcijskoga plana za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Sjednici je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.
 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na sjednici Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, u četvrtak, 20. travnja 2017. godine, u 14.30 sati, u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

 
Universitas, ožujak 2017.

Universitas, ožujak 2017. godine

 
23. siječnja 2017., Global

Intervju ministra Barišića za Global

 
Neoporezivi godišnji kumulativni iznos za rad studenata i učenika iznosit će 60.600 kuna i neće se računati na mjesečnoj razini, a sporne odredbe Pravilnika o porezu na dohodak bit će izmijenjene do kraja siječnja, zaključeno je u petak na sastanku ministra financija Zdravka Marića i ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišća, s predstavnicima Hrvatskog studentskog zbora.
 
U Ministarstvu obrane održan je međuresorni sastanak o ustrojavanju novog diplomskog studija Vojno pomorstvo na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman".
 
Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić u intervjuu za Hinu kaže kako reforma obrazovanja uopće nije zaustavljena, pri čemu će se u njezinu nastavku puno više raditi na pluralizmu, te ističe kako je za provedbu reforme obrazovanja ključan preklapajući konsenzus, jer u školu idu djeca svih građana, pa sustav obrazovanja ne smije biti jednostran ni ideološki obojen.
 
5. prosinca 2016., Jutarnji list, Universitas

Razvoj vještina za snažniju Europu

 
5. prosinca 2016., Jutarnji list, Universitas

Centrima izvrsnosti 50 milijuna eura

 
Sad kad je dobio izvješće Povjerenstva, ministar kaže da se ubrzo kreće s promjenama u školstvu. Već sljedeći tjedan ide s konkretnim akcijskim planom kojim će se nastaviti reforma cjelovite naobrazbe, kaže ministar Barišić.
 
26. listopada 2016., Globus

Intervju ministra Barišića, Globus

 
20. listopada 2016., HRT Vijesti

Intervju ministra Barišića za HRT

Za dio javnosti najsporniji je novi ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić. Novinarki HRT-a Sunčani Findak u središnjem Dnevniku HRT-a objasnio je pojedinosti slučajeva u kojima je prozivan, ali i najavio svoje prve poteze.
 
Posjet prvašici Emi na Zlarinu
 
Pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić rekla je u subotu u Dubrovniku na završnom događaju Europskog tjedna sporta kako je bit te akcije potaknuti ljude na više aktivnosti kako bi doprinijeli svom zdravlju.
 
U ugodnom razgovoru s ravnateljem škole, Borivojem Dokamnovićem i ostalim djelatnicima, ministar je izrazio mišljenje da je malim školama koje rade u specifičnim uvjetima s obzirom na dislociranost i smanjeni broj učenika, vrlo bitna podrška nadležnih institucija.
 
6. rujna 2016., Slobodna Dalmacija

Gdje je škola tu je i život

Jedinog prvašiča na Velom Ižu ohrabrili Predsjednica RH i Ministar.
 
6. rujna 2016., Slobodna Dalmacija

Mala Ema na Zlarinu otvorila ugašenu školu

 
Područje odgoja i obrazovanja u vremenu je najintenzivnijih promjena, ističu voditelji Povjerenstva za unaprjeđenje reforme odgoja i obrazovanja Dijana Vican i Matko Glunčić koji temeljnim vrednotama hrvatske škole smatraju znanje, poduzetništvo, identitet i solidarnost.
 
Voditelji Povjerenstva za provedbu Cjelovite kurikularne reforme - rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican i docent na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Matko Glunčić ističu kako nitko ne dvoji oko nastavka te reforme, a kao prve zadaće izdvajaju analizu važećih dokumenata i propisa koji se odnose na reformiranje odgojno-obrazovnoga sustava, sagledavanje učinjenog, utvrđivanje problema te osmišljavanje puta njihova rješavanja.
 
Možemo se strpiti. Svi su pozvani, potrebna nam je njihova pomoć, poručio je ministar Šustar.
 
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Janicu Kostelić pomoćnicom ministra znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministar Predrag Šustar dobio je priliku iz prve ruke saznati što muči osnovnoškolce.