English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopilo je Okvirni sporazum za nabavu najma korištenja Microsoft programskih proizvoda za javna visoka učilišta i javne znanstvene institute u Republici Hrvatskoj, za razdoblje od 2014. do 2016. godine i Godišnji ugovor za 2014. godinu po Okvirnom sporazumu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Prošlo je 27 godina od održavanja zagrebačke Univerzijade, a mnogima je i danas u pozitivnom sjećanju ostala popularna maskota "Zagi". S novim Igrama dolazi i nova maskota. Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara, koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, otvoren je javni natječaj u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.
 
Na temelju zaprimljenih upita u svezi s Natječajem za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. načinjen je dokument NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA u kojem se mogu pronaći odgovori koji mogu pomoći u otklanjanju eventualnih dvojbi vezanih uz navedeni natječaj.
 
U tjednu od 22. do 25. rujna 2014. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta domaćin je tri međunarodna događanja povezana uz priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija u visokom obrazovanju i ulogu nacionalnih kvalifikacijskih okvira.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Snježani Pejčić na srebrnoj medalji koju je u disciplini malokalibarske puške 3 x 20 metaka osvojila na Svjetskom prvenstvu održanom u Granadi, Španjolska.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Odluku o zajedničkom obveznom dijelu preddiplomskog sveučilišnog i preddiplomskog stručnog studijskog programa sestrinstva 27. kolovoza 2014. godine.
 
Uprava za znanost i tehnologiju, 1. radno mjesto III. vrste – administrativni/a tajnik/ca pomoćnika ministra - 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, do povratka službenice s roditeljskog dopusta.
 
U povodu srebrnog odličja koje je u kategoriji do 75 kilograma na Svjetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom osvojio Neven Žugaj, član HK Lika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas mladome sportašu spomenuvši tom prilikom kako ga posebno veseli da je ovo Nevenova druga medalja osvojena na svjetskim seniorskim prvenstvima.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas mladome boksaču Boksačkoga kluba Joker, Stjepanu Vugdeliji, na tituli EBU-EU u lakoteškoj kategoriji (do 90,7 kg), koji je time postao jedini europski prvak u cruiserweight kategoriji.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar otvorio je danas, 15. rujna 2014. godine, učionicu budućnosti u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji. OŠ Gunja jedna je od najteže stradalih u nedavnoj katastrofalnoj poplavi, a pohađa je 310 učenika. Učionica budućnosti vrijedna 300.000 kuna zajednički je projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, CARNeta i tvrtke Samsung.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je postupak savjetovanja o Nacrtu nastavnog plana i programa srpskog jezika i kulture modela C obrazovanja na srpskom jeziku i pismu od 1. do 4. razreda osnovne škole.
 
Obavještavamo sve korisnike čije programe sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta putem Natječaja za sufinanciranje sportskih programa "Obuka neplivača u školama" u 2014. godini da se Obrazac za izvješće o provedbi sportskoga programa i Obrazac obračuna prihoda rashoda nalaze na mrežnoj stranici Ministarstva.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za kolovoz 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 12. rujna 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za kolovoz 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. rujna 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas našoj proslavljenoj stolnotenisačici Sandri Paović, članici STKOI Uriho iz Zagreba, na još jednoj zlatnoj medalji koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se održava u Pekingu.
 
Uprava za znanost i tehnologiju, Sektor za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije, Služba za međunarodnu suradnju, radno mjesto I. vrste – viši/a stručni/a savjetnik/ca, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, do povratka službenice s rodiljnog i roditeljskog dopusta i Uprava za znanost i tehnologiju, Sektor za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije, Služba za međunarodnu suradnju, radno mjesto I. vrste – stručni/a savjetnik/ca, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, do povratka službenice s bolovanja.
 
10. rujna 2014.

Studentska prehrana

Odluke o pravu na prehranu razine 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Marinu Čiliću na pobjedi u finalu US Opena.
 
Rok za dostavu iskaza interesa u funkciji Stručnjaka za pripremu natječajne dokumentacije za natjecatelje za R&D&I infrastrukturne projekte; STPII-CS-27 se produljuje te se iskazi interesa moraju dostaviti zaključno s petkom, 19. rujna 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar uputio je pismo podrške Marinu Čiliću, a povodom večerašnjeg finalnog meča koji će na US Openu naš poznati tenisač odigrati protiv Keija Nishikorija.
 
Ministarstvo je tijekom 2014. godine pristupilo izradi Prijedloga Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole. O tome je otvorilo javnu raspravu koja je trajala od 27. lipnja 2014. do 20. kolovoza 2014. godine.
 
U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je 4. rujna 2014. godine konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. Nacionalno vijeće je strateško tijelo za razvoj javnih politika u području obrazovanja i zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. Nacionalno vijeće imenovao je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, u lipnju 2014. g.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je šest prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri programa.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je deset prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku i institucionalnu potporu radu znanstvenih i znanstvenostručnih udruga u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatne dvije udruge.
 
Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji i način sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskoj juniorskoj U19 vaterpolskoj reprezentaciji na osvojenoj brončanoj medalji na LEN Europskom prvenstvu koje se igralo u Tbilisiju u Gruziji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 28 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatnih sedam skupova/škola.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 20 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri časopisa.
 
Savjetovanje se, kao oblik inicijative, uklapa u širi koncept sudjelovanja zainteresirane javnosti u oblikovanju javnih politika. Javne vlasti savjetovanjem traže mišljenje od zainteresirane javnosti o određenoj temi vezanoj uz razvoj javnih politika, programa i propisa.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas braći Martinu i Valentu Sinković na tituli svjetskih prvaka koju su, u kategoriji dvojca na pariće, osvojili na Svjetskom veslačkom prvenstvu održanom 31. kolovoza u Amsterdamu.

 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar održao je u srijedu, 28. kolovoza 2014., u prostorijama MZOS-a u Zagrebu sastanak sa županima i zamjenicima župana, predstavnicima Hrvatske zajednice županija.
 
Olimpijske igre mladih koje su se od 16. do 28. kolovoza održavale u kineskom Nanjingu završile su s još jednim zlatom koje je osvojio plivač Nikola Obrovac u utrci na 50 metara prsno te sa srebrom u boksačkoj teškoj kategoriji i broncom u boksačkoj srednjoj kategoriji koje su osvojili Toni Filipi i Luka Plantić.
 
Na temelju članka 104. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispr., 90/11., 16/12., 86/12. i 94/13.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi koji je objavljen u Narodnim novinama 103/2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nakon provedenog savjetovanja o Nacrtu Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole analiziralo je sva pristigla očitovanja zainteresirane javnosti zaprimljena na propisanom obrascu na adresi elektroničke pošte: javnarasprava-GOO-medupredmetno@mzos.hr.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 34/14. i 40/14. – ispr.). Cilj i svrha javne rasprave bili su prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi.
 
Na temelju članka 18. Zakona o umjetničkom obrazovanju (Narodne novine, broj 130/2011), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o tjednim obvezama odgojno-obrazovnoga rada u umjetničkoj školi.
 
Natječaj za pravo korištenja besplatnog smještaja u Hrvatskom povijesnom institutu u Beču u akademskoj 2014./2015. godini za studente upisane na preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij na Sveučilištu u Beču.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot inicijative ''START - Danube Region Project Fund'' namijenjene financiranju dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti. Projekti trebaju imati učinak na dunavsku makroregiju, a trebaju ih  provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije u razdoblju do jedne godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1.izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Unaprjeđivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1. izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Sukladno Preporukama za unaprjeđenje procesa planiranja zakonodavstva i provedbe procjene učinaka propisa sadržanim u Izviješću o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2013. godinu Vlade Republike Hrvatske, Ureda za zakonodavstvo, a u svrhu informiranja javnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Obrazac prethodne procjene i Teze za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi s naznakama i obuhvatom materije koja se spomenutim Zakonom namjerava urediti, kratkim obrazloženjem problema koji se namjeravaju riješiti, zadanim ciljevima koji se propisom namjeravaju dostići, te tezama kojima se ti ciljevi namjeravaju postići.
 
Nakon provedene javne rasprave, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Pravilnik o studentskoj ispravi koji je objavljen u "Narodnim novinama", broj 90/2014., od 25. srpnja 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU u trajanju od 30 dana. Javna je rasprava zaključena11. srpnja 2014. Ministarstvo nije zaprimilo primjedbe ni mišljenja na internetsko savjetovanje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financiralo je Projekt obnove i nadogradnje infrastrukture StuDOM, predložen od Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu - SRCE.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske imenovao je predsjednicu i članove Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, na svojoj 13. sjednici, 6. lipnja 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta uz suglasnost ministra rada i mirovinskog sustava, ministra gospodarstva, ministra poduzetništva i obrta te ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije donio je Pravilnik o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira koji je objavljen je u Narodnim novinama, broj 62/2014., 22. svibnja 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Katalog obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole od školske godine 2014./2015.
 
Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2014./2015.
 
U skladu s člankom 23. Zakona o udrugama (Narodne novine,  broj 88/01. i 11/02.) te Kodeksom pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga (Narodne novine, broj 16/07.) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za financijske potpore projektima udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013./2014.
 
Rok za dostavu iskaza interesa u funkciji Stručnjaka za pripremu natječajne dokumentacije za natjecatelje za R&D&I infrastrukturne projekte; STPII-CS-27 se produljuje te se iskazi interesa moraju dostaviti zaključno s petkom, 19. rujna 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >