English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i Remus Pricopi, rumunjski ministar nacionalnog obrazovanja, potpisali su u srijedu, 26. studenoga, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Program suradnje u području obrazovanja za razdoblje 2014. - 2017. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost o završetku javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu, uvjetima i postupku osnivanja umjetničke škole i umjetničkih odjela u sastavu osnovne škole te načinu, uvjetima i postupku utvrđivanja uvjeta za početak rada.
 
Dana 21. studenoga 2014. potpisan je Zapisnik 7. sastanka Mješovitog hrvatsko-francuskog povjerenstva za odabir projekata u okviru Programa Hubert Curien "Cogito" za razdoblje 2015.-2016.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je savjetovanje o Nacrtu Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
 
Dana 19. studenog u Banskim dvorima održana je 7. sjednica Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva. Sudjelovali su svi članovi Povjerenstva (19 institucija) - predstavnici 9 ministarstava, Ureda predsjednika Vlade, HBOR-a, AIK-a, HAMAG-a, CEI-ja, HNB-a, 4 poslovna udruženja (HGK, HIZ, HOK, HUP)  i Ekonomskog instituta Zagreb. Sjednicu je vodio Joško Klisović, koordinator Povjerenstva i zamjenik  ministrice vanjskih i europskih poslova.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu, 25. studenoga 2014. godine održana je dodjela Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" u 2014. godini.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu, 25. studenoga 2014. godine s početkom u 13:00 sati održat će se dodjela Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" u 2014. godini.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost kako u sklopu javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nije prispjelo niti jedno očitovanje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje očitovanja prispjela na javno savjetovanje u dokumentu Očitovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje i zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovom obliku javnog savjetovanja.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je studentima Sveučilišta u Zagrebu na iznimnom uspjehu koji su postigli na ovogodišnjem Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERN), održanom od 14. do 16. studenoga u Krakowu (Poljska).
 
Pozivamo vas da i ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine zajednički obilježimo tradicionalnim paljenjem svijeća u sklopu spomen-akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“ te na taj način izrazimo duboko poštovanje stradalima i odamo počast svima koji su herojskom obranom omogućili utemeljenje suvremene hrvatske države.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za listopad 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 13. studenog 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u ponedjeljak, 10. studenoga, pod predsjedanjem prof. dr. sc. Ive Družićaodržana je sjednica Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj na kojoj je ministar prof. dr. sc. Vedran Mornar proglasio sedam znanstvenih centara izvrsnosti.
 
Biti učitelj oduvijek je zahtjevno zvanje, a danas posebice kada učenike u 'tiraniji svakodnevice' ne odgajaju samo roditelji i škola već i 'skriveni kurikulum' koji, među ostalim, čine ulica i različite društvene mreže, istaknuo je prof. dr. Vlatko Previšić, laureat državne "Nagrade Ivan Filipović za životno djelo u području visokoga školstva u srijedu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) na svečanosti dodjele te nagrade za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti u 2013. godini.
 
Izvršna agencija Europske komisije Education, Audiovisual and Culture Executive Agency pozvala je zemlje članice da dostave prijedloge stručnjaka za Bolonjski proces i visoko obrazovanje koji bi bili uključeni u Europsku platformu stručnjaka s ciljem sudjelovanja na unapređenju provedbe Bolonjskoga procesa suradnjom sa stručnjacima iz drugih zemalja te time pridonesu razvoju visokog obrazovanja na europskoj razini.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje ovaj poziv u svrhu prikupljanja životopisa zainteresiranih stručnjaka za državne potpore koji će biti angažirani u sklopu projekta financiranog od Europskoga fonda za regionalni razvoj (dalje EFRR) u vrijeme trajanja projekta.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za listopad 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. studenoga 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Na temelju članka 13. Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost (Narodne novine, br. 108/95., 104/97. i 142/98.), Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost raspisuje Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu državnih nagrada za znanost za 2014. godinu.
 
Zagreb, 22. studenoga 2014., hotel Westin

Hrvatska sportska konferencija - Erasmus+: Sport info dan

U Zagrebu se 21. i 22. studenoga 2014. godine u hotelu Westin održava Hrvatska sportska konferencija.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za pripremu projekta izgradnje ili rekonstrukcije objekata studentskog smještaja čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014.-2020.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o dopunama Zakona o sportu, s konačnim prijedlogom Zakona.
 
U sklopu projekta Europske unije i Vijeća Europe "Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju" održana je II. godišnja regionalna konferencija "Inkluzivno obrazovanje u praksi" u Zagrebu 28. i 29. listopada 2014. godine u Hotelu International, u organizaciji Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Na temelju Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/93., 11/94. i 38/09.)  i Pravilnika o Državnoj nagradi tehničke kulture Faust Vrančić (Narodne novine, broj 1/94.) Nagrada se dodjeljuje za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi.
 
Ministar znanosti obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je Hrvatskom kickboxing savezu na izvanrednim sportskim rezultatima koje je hrvatska reprezentacija ostvarila na  Europskom seniorskom prvenstvu u kick boksu, održanom od 18. do 26. listopada u Bilbau (Španjolska).
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu za udruge koje su se prijavile na javni poziv raspisan od 22. rujna 2014. godine do 09. listopada 2014. godine.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Očitovanja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Obavijest srednjim školama o nastavku stipendiranja srednjoškolskih učenika pripadnika romske nacionalne manjine u školskoj godini 2014./2015.
 
Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, podržao je potpisivanje sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i uglednoga američkoga Državnog sveučilišta Pensilvanija (Pennsylvania State University) na sastanku održanom u ministarstvu 29. listopada 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskom boksačkom savezu na dvije medalje koje je hrvatska reprezentacija ostvarila na Europskome juniorskom prvenstvu u boksu koje je održano u Zagrebu od 17. do 26. listopada 2014.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas judašici Barbari Matić na zlatnoj medalji koju je osvojila na Svjetskome juniorskom prvenstvu koje je održano od 22. do 26. listopada 2014. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 3. dio - 24. listopada 2014.
 
U Saboru su u ponedjeljak, 27. listopada, dodijeljene državne nagrade za znanost, a predsjednik Sabora Josip Leko pritom je naglasio kako je riječ o nagradi kojom Hrvatska svima želi poručiti kako znanstveni rad nije zanemaren, kako ga se i dalje visoko cijeni te kako bi svi željeli da država u znanost može uložiti više novca.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta bilo je domaćin 47. sjednice Znanstvenog vijeća Europskoga istraživačkog vijeća (ERC) koja je od 20. do 22. listopada 2014. godine prvi put održana u Zagrebu.
 
U sklopu projekta Europske unije i Vijeća Europe "Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju", u Zagrebu će u utorak, 28. listopada 2014. godine s početkom u 9:00 sati u Hotelu International biti otvorena dvodnevna Druga godišnja regionalna konferencija „Inkluzivno obrazovanje u praksi“ (Inclusive Education in Practice).
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar sa suradnicima primio je u četvrtak, 23. listopada, predstavnike Udruge ravnatelja Slovenije s njihovom predsjednicom Nives Počkar i predsjednikom zagrebačkih srednjoškolskih ravnatelja Zlatkom Stićem.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike vojnih i civilnih invalida rata.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Luki Tomiću, full contact borcu iz splitskog kluba Pit Bull, na osvojenom pojasu prvaka Europe u full contactu WAKO PRO federacije u srednjoj kategoriji.
 
Sukladno članku 11. stavku 3. Zakona o pravu na pristup informacijama, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u sklopu javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi objavljuje Izvješće o provedenom savjetovanju o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 2. dio - 17. listopada 2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu, uvjetima i postupku osnivanja umjetničke škole i umjetničkih odjela u sastavu osnovne škole te načinu, uvjetima i postupku utvrđivanja uvjeta za početak rada.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas hrvatskoj sambo reprezentaciji na dvije zlatne medalje osvojene na Svjetskome juniorskom prvenstvu održanom od 9. do 11. listopada 2014. godine u Seulu (Južna Koreja).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je u srpnju 2014. godine potpisalo ugovor "Jačanje kapaciteta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao Posredničkog tijela razine 1 pri upravljanju Operativnim programom Regionalna konkurentnost 2007. – 2013." koji je ugovoren u sklopu poziva "Podrška upravljanju Operativnim programom i jačanju kapaciteta", RC.3.1.03.
 
U petak, 3. listopada 2014. godine, na inicijativu članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala održana je radionica sa svrhom utvrđivanja ciljeva i plana rada Nacionalnog vijeća.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove je godine objavilo javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Na temelju toga sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi u Republici Hrvatskoj imaju priliku do 5. travnja 2015. godine nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.
 
Obavještavamo Vas da je 9. listopada 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Dana 21. listopada 2014., s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (Trg J.F. Kennedyja 6) održati će se Panel rasprava Mogućnosti mladih iz EU fondova u organizaciji Akademije regionalnog razvoja i fondova EU.
 
Obavještavamo vas da je 10. listopada 2014. raspisan natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 € (u kunskoj protuvrijednosti).
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 1. dio  - 1. listopada 2014.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar gostovao je danas na svečanom otvorenju stručnoga skupa koji se od 13. do 15. listopada za ravnatelje osnovnoškolskih ustanova održava u Šibeniku. Skup organizira Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a središnja tema skupa je "Ravnatelj u razvoju sustava vrijednosti škole".
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Filipu Udeu i Mariju Možniku na medaljama koje su osvojili na 45. svjetskom gimnastičkom prvenstvu, održanome od 3. do 12. listopada 2014. godine u kineskome Nanningu, ostvarivši tako još jedan zavidan uspjeh za hrvatski sport.
 
Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. rujna 2014. godine donijela Zaključak (KLASA: 022-03/14-07/363, URBROJ: 50301-04/04-14-2) kojim se prihvaća Nacrt Javnoga poziva za prijavu kandidata za člana Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje iz reda sveučilišnih profesora i znanstvenika (u daljnjem tekstu: Javni poziv).
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za rujan 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 10. listopada 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost o završetku javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te zahvaljuje na pristiglim očitovanjima.
 
Odbor za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović", na sjednici održanoj 26. rujna 2014. godine, odlučio je o dodjeli godišnjih i nagrada za životno djelo za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2013. godinu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zatvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.
 
Ovom se odlukom propisuju kriteriji za ostvarivanje stipendije za redovite studente koji imaju prebivalište na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije: u općinama Gunja i Drenovci te naselju Strošinci u općini Vrbanja.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za rujan 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 9. listopada 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 

U razdoblju od 29. rujna do 3. listopada 2014. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ugostilo je tim međunarodnih stručnjaka za socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju koji su u sklopu projekta Peer Learning Initiative for the Social Dimension (PL4SD), koji financira Europska komisija, razgovarali sa svim dionicima zainteresiranim za socijalnu dimenziju te proveli analizu mjera i aktivnosti kojima Republika Hrvatska unapređuje socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju.

 
Dana 24. rujna u Banskim dvorima održana je šesta sjednica Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, kojeg čine predstavnici 19 institucija – ministarstava, agencija, poslovnih udruženja HGK, HIZ, HUP i HOK te HNB-a, HBOR-a i Ekonomskog instituta. Sjednicu je vodio Joško Klisović, koordinator Povjerenstva i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova.
 
Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) raspisao je poziv za prijavu za sufinanciranje projekata u 2015. godini.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta  prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je boćarskoj reprezentaciji  Hrvatske na četiri  zlatne medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu za mlade boćare održanom u talijanskome gradiću Chieriju.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i svoje osobno ime na brončanoj medalji koju je Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija osvojila na ekipnom prvenstvu Europe održanom u Lisabonu.
 
Učenicima, članovima Hrvatske matematičke reprezentacije, koji su u konkurenciji učenika iz 10 zemalja na upravo završenoj 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Dresdenu (Njemačka) osvojili treće mjesto, na tom je iznimnom uspjehu danas čestitao ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskoj modelarskoj reprezentaciji na izvrsnim rezultatima koje je postigla na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u zrakoplovnome modelarstvu u kategorijama slobodno letećih modela F1ABC, koje se održavalo u Salonti od 11. do 17. kolovoza.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dovršilo je fazu evaluacije projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga HR.2.2.04 Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim I srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te donijelo Odluku o financiranju 26  projekata u ukupnom iznosu od 45.753.228,24 HRK, čime je za 1080 učenika s teškoćama osigurana 1022 pomoćnika u nastavi, u ukupno 12 županija i 14 gradova RH.
 
Organizatori znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola kojima je u 2014. godini dodijeljena financijska potpora obvezni su Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dostaviti opisno i financijsko izvješće najkasnije 60 dana nakon održanog skupa/škole.
 
U povodu dvije srebrne medalje koje su na Svjetskome jedriličarskom prvenstvu u Španjolskoj osvojili Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 te Ivan Kljaković-Gašpić u klasi finn, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas u ime Ministarstva i u svoje osobno ime mladim sportašima, njihovim trenerima, savezima  i svima onima koji su pridonijeli još jednoj promociji hrvatskoga sporta.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i svoje osobno ime na zlatnoj medalji koju je na Europskome juniorskom prvenstvu, održanom od 18. do 21. rujna u Bukureštu, osvojila ženska judo reprezentacija te na srebru koje je u pojedinačnoj kategoriji do 70 kg osvojila Barbara Matić i bronci koju je u kategoriji do 100 kg osvojio Zlatko Kumrić.
 
U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zadru se od 22. do 25. rujna održava prva međunarodna radionica na temu "Upravljanje inicijalnim obrazovanjem nastavnika".
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu. Cilj Javnog poziva je provedbom projekata udruga osigurati podršku pomoćnika u nastavi radi neposredne pomoći učenicima s teškoćama u razvoju u zadacima koji zahtijevaju komunikacijske, senzorne i motoričke aktivnosti učenika, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih školskih aktivnosti, a na temelju izrađenog programa rada pomoćnika u nastavi i prema potrebama učenika s teškoćama u razvoju.
 
Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i dr. Lino Barañao, ministar znanosti, tehnologije i produktivnih inovacija Argentinske Republike, potpisali su u Zagrebu 19. rujna 2014. memorandum o suglasnosti između dvaju ministarstava o suradnji u područjima istraživanja i razvoja te znanstvenih i tehnoloških transfera.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava sve urede državne uprave u županijama kao i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba da će u školskoj godini 2014./15. sufinancirati troškove predškolskog odgoja djece pripadnika romske nacionalne manjine.
 
Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta sklopilo je Okvirni sporazum za najam korištenja Microsoft programskih proizvoda za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine i na osnovu njega Godišnji ugovor o nabavi najma korištenja Microsoft programskih proizvoda za osnovne i srednje škole za 2014. godinu.
 
Pomoćnik ministra za znanost, obrazovanje i sport Tomislav Paškvalin sudjelovao je od 17. do 19. rujna na 13. konferenciji Vijeća Europe ministara zaduženih za sport održanoj u Macolinu u Švicarskoj.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za angažiranje konzultanta za provođenje monitoringa i evaluacije Drugog projekta tehnologijskog razvoja.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za angažiranje financijskog stručnjaka za procjenu financijskog utjecaja restrukturiranja na državni proračun u procesu restrukturiranja mreže javnih znanstvenih instituta u Hrvatskoj.
 
Obavještavamo udruge koje su prijavile svoje projekte na Poziv za prijavu na Natječaj za financiranje projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima, da je donesena Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za projekte udruga usmjerenih prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u školskoj godini 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopilo je Okvirni sporazum za nabavu najma korištenja Microsoft programskih proizvoda za javna visoka učilišta i javne znanstvene institute u Republici Hrvatskoj, za razdoblje od 2014. do 2016. godine i Godišnji ugovor za 2014. godinu po Okvirnom sporazumu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Prošlo je 27 godina od održavanja zagrebačke Univerzijade, a mnogima je i danas u pozitivnom sjećanju ostala popularna maskota "Zagi". S novim Igrama dolazi i nova maskota. Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara, koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, otvoren je javni natječaj u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.
 
Na temelju zaprimljenih upita u svezi s Natječajem za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. načinjen je dokument NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA u kojem se mogu pronaći odgovori koji mogu pomoći u otklanjanju eventualnih dvojbi vezanih uz navedeni natječaj.
 
U tjednu od 22. do 25. rujna 2014. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta domaćin je tri međunarodna događanja povezana uz priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija u visokom obrazovanju i ulogu nacionalnih kvalifikacijskih okvira.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Snježani Pejčić na srebrnoj medalji koju je u disciplini malokalibarske puške 3 x 20 metaka osvojila na Svjetskom prvenstvu održanom u Granadi, Španjolska.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Odluku o zajedničkom obveznom dijelu preddiplomskog sveučilišnog i preddiplomskog stručnog studijskog programa sestrinstva 27. kolovoza 2014. godine.
 
Uprava za znanost i tehnologiju, 1. radno mjesto III. vrste – administrativni/a tajnik/ca pomoćnika ministra - 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, do povratka službenice s roditeljskog dopusta.
 
U povodu srebrnog odličja koje je u kategoriji do 75 kilograma na Svjetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom osvojio Neven Žugaj, član HK Lika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas mladome sportašu spomenuvši tom prilikom kako ga posebno veseli da je ovo Nevenova druga medalja osvojena na svjetskim seniorskim prvenstvima.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas mladome boksaču Boksačkoga kluba Joker, Stjepanu Vugdeliji, na tituli EBU-EU u lakoteškoj kategoriji (do 90,7 kg), koji je time postao jedini europski prvak u cruiserweight kategoriji.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar otvorio je danas, 15. rujna 2014. godine, učionicu budućnosti u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji. OŠ Gunja jedna je od najteže stradalih u nedavnoj katastrofalnoj poplavi, a pohađa je 310 učenika. Učionica budućnosti vrijedna 300.000 kuna zajednički je projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, CARNeta i tvrtke Samsung.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je postupak savjetovanja o Nacrtu nastavnog plana i programa srpskog jezika i kulture modela C obrazovanja na srpskom jeziku i pismu od 1. do 4. razreda osnovne škole.
 
Obavještavamo sve korisnike čije programe sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta putem Natječaja za sufinanciranje sportskih programa "Obuka neplivača u školama" u 2014. godini da se Obrazac za izvješće o provedbi sportskoga programa i Obrazac obračuna prihoda rashoda nalaze na mrežnoj stranici Ministarstva.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za kolovoz 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 12. rujna 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za kolovoz 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. rujna 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas našoj proslavljenoj stolnotenisačici Sandri Paović, članici STKOI Uriho iz Zagreba, na još jednoj zlatnoj medalji koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se održava u Pekingu.
 
Uprava za znanost i tehnologiju, Sektor za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije, Služba za međunarodnu suradnju, radno mjesto I. vrste – viši/a stručni/a savjetnik/ca, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, do povratka službenice s rodiljnog i roditeljskog dopusta i Uprava za znanost i tehnologiju, Sektor za međunarodnu suradnju, programe i projekte Europske unije, Služba za međunarodnu suradnju, radno mjesto I. vrste – stručni/a savjetnik/ca, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, do povratka službenice s bolovanja.
 
10. rujna 2014.

Studentska prehrana

Odluke o pravu na prehranu razine 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Marinu Čiliću na pobjedi u finalu US Opena.
 
Rok za dostavu iskaza interesa u funkciji Stručnjaka za pripremu natječajne dokumentacije za natjecatelje za R&D&I infrastrukturne projekte; STPII-CS-27 se produljuje te se iskazi interesa moraju dostaviti zaključno s petkom, 19. rujna 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar uputio je pismo podrške Marinu Čiliću, a povodom večerašnjeg finalnog meča koji će na US Openu naš poznati tenisač odigrati protiv Keija Nishikorija.
 
Ministarstvo je tijekom 2014. godine pristupilo izradi Prijedloga Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole. O tome je otvorilo javnu raspravu koja je trajala od 27. lipnja 2014. do 20. kolovoza 2014. godine.
 
U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je 4. rujna 2014. godine konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. Nacionalno vijeće je strateško tijelo za razvoj javnih politika u području obrazovanja i zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. Nacionalno vijeće imenovao je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, u lipnju 2014. g.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je šest prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri programa.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je deset prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku i institucionalnu potporu radu znanstvenih i znanstvenostručnih udruga u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatne dvije udruge.
 
Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji i način sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskoj juniorskoj U19 vaterpolskoj reprezentaciji na osvojenoj brončanoj medalji na LEN Europskom prvenstvu koje se igralo u Tbilisiju u Gruziji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 28 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatnih sedam skupova/škola.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 20 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri časopisa.
 
Savjetovanje se, kao oblik inicijative, uklapa u širi koncept sudjelovanja zainteresirane javnosti u oblikovanju javnih politika. Javne vlasti savjetovanjem traže mišljenje od zainteresirane javnosti o određenoj temi vezanoj uz razvoj javnih politika, programa i propisa.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas braći Martinu i Valentu Sinković na tituli svjetskih prvaka koju su, u kategoriji dvojca na pariće, osvojili na Svjetskom veslačkom prvenstvu održanom 31. kolovoza u Amsterdamu.

 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar održao je u srijedu, 28. kolovoza 2014., u prostorijama MZOS-a u Zagrebu sastanak sa županima i zamjenicima župana, predstavnicima Hrvatske zajednice županija.
 
Olimpijske igre mladih koje su se od 16. do 28. kolovoza održavale u kineskom Nanjingu završile su s još jednim zlatom koje je osvojio plivač Nikola Obrovac u utrci na 50 metara prsno te sa srebrom u boksačkoj teškoj kategoriji i broncom u boksačkoj srednjoj kategoriji koje su osvojili Toni Filipi i Luka Plantić.
 
Na temelju članka 104. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispr., 90/11., 16/12., 86/12. i 94/13.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi koji je objavljen u Narodnim novinama 103/2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nakon provedenog savjetovanja o Nacrtu Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole analiziralo je sva pristigla očitovanja zainteresirane javnosti zaprimljena na propisanom obrascu na adresi elektroničke pošte: javnarasprava-GOO-medupredmetno@mzos.hr.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 34/14. i 40/14. – ispr.). Cilj i svrha javne rasprave bili su prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi.
 
Na temelju članka 18. Zakona o umjetničkom obrazovanju (Narodne novine, broj 130/2011), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o tjednim obvezama odgojno-obrazovnoga rada u umjetničkoj školi.
 
Natječaj za pravo korištenja besplatnog smještaja u Hrvatskom povijesnom institutu u Beču u akademskoj 2014./2015. godini za studente upisane na preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij na Sveučilištu u Beču.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1.izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Unaprjeđivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1. izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Sukladno Preporukama za unaprjeđenje procesa planiranja zakonodavstva i provedbe procjene učinaka propisa sadržanim u Izviješću o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2013. godinu Vlade Republike Hrvatske, Ureda za zakonodavstvo, a u svrhu informiranja javnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Obrazac prethodne procjene i Teze za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi s naznakama i obuhvatom materije koja se spomenutim Zakonom namjerava urediti, kratkim obrazloženjem problema koji se namjeravaju riješiti, zadanim ciljevima koji se propisom namjeravaju dostići, te tezama kojima se ti ciljevi namjeravaju postići.
 
Nakon provedene javne rasprave, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Pravilnik o studentskoj ispravi koji je objavljen u "Narodnim novinama", broj 90/2014., od 25. srpnja 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU u trajanju od 30 dana. Javna je rasprava zaključena11. srpnja 2014. Ministarstvo nije zaprimilo primjedbe ni mišljenja na internetsko savjetovanje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financiralo je Projekt obnove i nadogradnje infrastrukture StuDOM, predložen od Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu - SRCE.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske imenovao je predsjednicu i članove Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, na svojoj 13. sjednici, 6. lipnja 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta uz suglasnost ministra rada i mirovinskog sustava, ministra gospodarstva, ministra poduzetništva i obrta te ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije donio je Pravilnik o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira koji je objavljen je u Narodnim novinama, broj 62/2014., 22. svibnja 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Katalog obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole od školske godine 2014./2015.
 
Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2014./2015.
 
U skladu s člankom 23. Zakona o udrugama (Narodne novine,  broj 88/01. i 11/02.) te Kodeksom pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga (Narodne novine, broj 16/07.) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za financijske potpore projektima udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013./2014.
 
Izvršna agencija Europske komisije Education, Audiovisual and Culture Executive Agency pozvala je zemlje članice da dostave prijedloge stručnjaka za Bolonjski proces i visoko obrazovanje koji bi bili uključeni u Europsku platformu stručnjaka s ciljem sudjelovanja na unapređenju provedbe Bolonjskoga procesa suradnjom sa stručnjacima iz drugih zemalja te time pridonesu razvoju visokog obrazovanja na europskoj razini.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Na temelju Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/93., 11/94. i 38/09.)  i Pravilnika o Državnoj nagradi tehničke kulture Faust Vrančić (Narodne novine, broj 1/94.) Nagrada se dodjeljuje za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi.
 
Na temelju članka 13. Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost (Narodne novine, br. 108/95., 104/97. i 142/98.), Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost raspisuje Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu državnih nagrada za znanost za 2014. godinu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) raspisao je poziv za prijavu za sufinanciranje projekata u 2015. godini.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje ovaj poziv u svrhu prikupljanja životopisa zainteresiranih stručnjaka za državne potpore koji će biti angažirani u sklopu projekta financiranog od Europskoga fonda za regionalni razvoj (dalje EFRR) u vrijeme trajanja projekta.
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >