English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas braći Martinu i Valentu Sinković na tituli svjetskih prvaka koju su, u kategoriji dvojca na pariće, osvojili na Svjetskom veslačkom prvenstvu održanom 31. kolovoza u Amsterdamu.

 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar održao je u srijedu, 28. kolovoza 2014., u prostorijama MZOS-a u Zagrebu sastanak sa županima i zamjenicima župana, predstavnicima Hrvatske zajednice županija.
 
Olimpijske igre mladih koje su se od 16. do 28. kolovoza održavale u kineskom Nanjingu završile su s još jednim zlatom koje je osvojio plivač Nikola Obrovac u utrci na 50 metara prsno te sa srebrom u boksačkoj teškoj kategoriji i broncom u boksačkoj srednjoj kategoriji koje su osvojili Toni Filipi i Luka Plantić.
 
Na temelju članka 104. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispr., 90/11., 16/12., 86/12. i 94/13.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi koji je objavljen u Narodnim novinama 103/2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nakon provedenog savjetovanja o Nacrtu Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole analiziralo je sva pristigla očitovanja zainteresirane javnosti zaprimljena na propisanom obrascu na adresi elektroničke pošte: javnarasprava-GOO-medupredmetno@mzos.hr.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 34/14. i 40/14. – ispr.). Cilj i svrha javne rasprave bili su prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi.
 
Na temelju članka 18. Zakona o umjetničkom obrazovanju (Narodne novine, broj 130/2011), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o tjednim obvezama odgojno-obrazovnoga rada u umjetničkoj školi.
 
Natječaj za pravo korištenja besplatnog smještaja u Hrvatskom povijesnom institutu u Beču u akademskoj 2014./2015. godini za studente upisane na preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij na Sveučilištu u Beču.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas hrvatskim reprezentativcima koji su na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je od 18. do 23. kolovoza održano u velškome Swanseu, osvojili čak osam odličja.

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na FINA Svjetskome kupu koji se od 19. do 24. kolovoza igrao u Almatyju, u Kazahstanu. Tom prigodom ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar sportašima je danas uputio čestitku  te im poželio da i dalje budu ustrajni u ostvarivanju dobrih rezultata na koje smo svi ponosni.

 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas ekipi hrvatskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koja je na Svjetskom natjecanju u robotici, održanom od 19. do 25. srpnja u Brazilu, osvojila zapažene rezultate.

 

Trostruka europska prvakinja u bacanju diska, Sandra Perković, nedavno je u Stocholmu osvojila i treći uzastopni naslov pobjednice Dijamantne lige bacivši disk 66, 74 metara.

 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas osječkom veslačkom klubu Iktus na čak sedamnaest zlatnih te po pet srebrnih i brončanih medalja koje su osvojili na tradicionalnoj 51. veslačkoj regati koja je 20. kolovoza održana na Dunavu kod Mohača u Mađarskoj.
 
Zbog odličnih rezultata i osvojene brončane medalje već prvog dana natjecanja na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se od 18. do 23. kolovoza održava u velškom Swanseaju, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas Mariji Vidaček, članici AKOSI ''Agram'' iz Zagreba.
 

Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas Ivani Babić (55 kg) iz Taekwondo kluba Marjan i Brigiti Matić (78 kg) iz Judo kluba Pujanke na zlatu koje su osvojile na Olimpijskim igrama mladih.

 
Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot inicijative ''START - Danube Region Project Fund'' namijenjene financiranju dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti. Projekti trebaju imati učinak na dunavsku makroregiju, a trebaju ih  provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije u razdoblju do jedne godine.
 

Za osvojeno četvrto mjesto ekipno te izvrsne pojedinačne rezultate koje su ostvarili Vedran Mihal i Mislav Glibo osvojivši zlato, Petar Bratulić osvojivši srebro te Fabijan Čorak osvojivši broncu, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević danas je čestitao i zahvalio se na iznimnom trudu svim hrvatskim sudionicima ovogodišnje 11. svjetske geografske olimpijade koja se od 12. do 18. kolovoza održala u Krakowu.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1.izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Unaprjeđivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1. izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II''.
 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas našoj najboljoj atletičarki Sandri Perković na prvom mjestu u bacanju diska i Ani Šimić na trećem mjestu u skoku u vis.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc.  Roko Andričević čestitao je danas sportašima s Veleučilišta VERN na osvojenom prvom mjestu u futsalu, sportašima Sveučilišta u Zagrebu na drugom mjestu u veslačkom osmercu i stolnom tenisu te sportašicama Sveučilišta u Splitu  na trećem mjestu u tenisu, ostvarenima na 2. europskim sveučilišnim igrama koje su se od 24. srpnja do 6. kolovoza održale u Rotterdamu u Nizozemskoj.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za srpanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 12. kolovoza 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za srpanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 7. kolovoza 2014. godine. Obavijest o datumu isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Sukladno Preporukama za unaprjeđenje procesa planiranja zakonodavstva i provedbe procjene učinaka propisa sadržanim u Izviješću o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2013. godinu Vlade Republike Hrvatske, Ureda za zakonodavstvo, a u svrhu informiranja javnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Obrazac prethodne procjene i Teze za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi s naznakama i obuhvatom materije koja se spomenutim Zakonom namjerava urediti, kratkim obrazloženjem problema koji se namjeravaju riješiti, zadanim ciljevima koji se propisom namjeravaju dostići, te tezama kojima se ti ciljevi namjeravaju postići.
 
Nakon provedene javne rasprave, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Pravilnik o studentskoj ispravi koji je objavljen u "Narodnim novinama", broj 90/2014., od 25. srpnja 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je Marinu Soljačiću, profesoru fizike na američkome Massachusetts Institute of Technology (MIT), na osvojenoj nagradi za najbolje znanstvenike mlađe od 42 godine koju mu je dodijelila Zaklada Leonarda Blavatnika u suradnji s New York Academy of Sciences (NYAS).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uskoro objavljuje otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru natječaja  Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Obavještavamo udruge koje su prijavile svoje projekte na Poziv za prijavu na Natječaj za financiranje projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima, da je izrađena Privremena lista odabranih projekata.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas hrvatskoj taekwondo reprezentaciji na uspjehu ostvarenom na  Svjetskom taekwondo kadetskom prvenstvu održanom od 24. do 27. srpnja 2014. godine u  Azerbajdžanu, u gradu Bakuu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izradilo je prema propisanoj proceduri Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju koji sadrži naznake i obuhvat materije koja se namjerava urediti Nacrtom prijedloga Zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju, te kratko obrazloženje problema koji se namjeravaju riješiti, kao i ciljeve koji se time namjeravaju postići.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izradilo je prema propisanoj proceduri Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju koji sadrži naznake i obuhvat materije koja se namjerava urediti Nacrtom prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju, te kratko obrazloženje problema koji se namjeravaju riješiti, kao i ciljeve koji se time namjeravaju postići.
 
Objavljena su slobodna upisna mjesta u srednjim školama za jesenski upisni rok.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU u trajanju od 30 dana. Javna je rasprava zaključena11. srpnja 2014. Ministarstvo nije zaprimilo primjedbe ni mišljenja na internetsko savjetovanje.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je mladim hrvatskim informatičarima na medaljama koje su za Hrvatsku osvojili na 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 13. do 20. srpnja u Tajvanu.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II).
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za savjetničke usluge Stručnjaka za pripremu natječajne dokumentacije za natjecatelje za R&D&I infrastrukturne projekte.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta analiziralo je pristigla očitovanja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Pravilnika o studentskoj ispravi. Rezultate analize objavljujemo u obliku sažetka obrazloženja o provedenom postupku savjetovanja.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za lipanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 10. srpnja 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo redovite studente koji imaju prebivalište na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dana 15. srpnja 2014. godine  izvršilo jednokratnu uplatu od 10.000,00 kuna (slovima: deset tisuća kuna) na žiroračun studenata koji su do 9. srpnja 2014. godine podnijeli prijavu za ostvarivanje stipendije.
 
Ruski radio - televizijski kanal Kultura (VGTRK) organizira XV. međunarodno televizijsko natjecanje mladih glazbenika pod nazivom "Orašar" u Moskvi od 9. do 12. prosinca 2014. godine. Natjecanje se odvija u tri kategorije i namijenjeno je mladim glazbenicima od 14-15 godina starosti. Cilj natjecanja je osvijestiti javnost o važnosti glazbenog obrazovanja djece i mladih, pronaći nove mlade talente i omogućiti im daljnje razvijanje u vidu njihove muzikalnosti.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar  čestitao je na velikom uspjehu učenicima koji su sudjelovali na 55. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj od 3. do 13. srpnja u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za lipanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. srpnja 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
11. srpnja 2014. od 10 do 16 sati održat će se seminar "Združeni studiji kao oblik internacionalizacije visokog obrazovanja“.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u utorak 15. srpnja 2014. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financiralo je Projekt obnove i nadogradnje infrastrukture StuDOM, predložen od Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu - SRCE.
 
Djelomično se obustavlja provedba postupka Javnog natječaja, objavljenog u Narodnim novinama, broj 45/14, od 9. travnja 2014. godine, za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme, u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, na sljedeće radno mjesto: 1. radno mjesto I. vrste – informatički/a suradnik/ca, u Službi za internu informacijski infrastrukturu, u Sektoru za opće poslove i ljudske potencijale, u Glavnom tajništvu Ministarstva, 1 izvršitelj/ica.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanje uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 14. i 15. srpnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
U četvrtak, 10. srpnja 2014, s početkom u 14 sati, u Kampusu Borongaj (Dvorana Zagreb, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu) održat će se okrugli stol na temu suradnje znanosti i gospodarstva s ciljem podizanja apsorpcijskih kapaciteta kroz povlačenje sredstava iz EU fondova i programa.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).
 
Ministar prof. dr. sc. Vedran Mornar održao je danas, 27. lipnja 2014. godine, sastanak s članovima Stručnog povjerenstva za pripremu provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja za školsku godinu 2014./2015.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je u ime Ministarstva i svoje osobno ime članovima Hrvatske informatičke reprezentacije koja je pod vodstvom mentora Arona Bohra i Filipa Pavetića osvojila dva srebra i dvije bronce  na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u njemačkom gradu Jeni.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je u ime Ministarstva i svoje osobno ime Luki Bakoviću i Ivanu Mikuliću na zlatnoj i srebrnoj medalji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je u ime Ministarstva i svoje osobno ime Stjepanu Glavini, Ivanu Kataniću i Goranu Žužiću, studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na srebrnoj medalji te 8. mjestu u ukupnom poretku, koje su u konkurenciji od 122 tima iz cijelog svijeta, osvojili na Svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju u programiranju, održanom od 22. do 26. lipnja 2014. godine u ruskom gradu Ekaterinburgu.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je u ime Ministarstva i svoje osobno ime našim sportašima na iznimnim uspjesima koje su ostvarili u nekoliko kategorija: jedrenju, kuglanju, atletici i pikadu.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za savjetničke usluge Stručnjaka za pripremu i nadogradnju natječajne dokumentacije za natjecatelje za izradu studije izvedivosti i analize troškova i dobiti (CBA) infrastrukturnih projekata.
 
Na temelju Javnoga poziva za financijsku potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga u tiskanome i elektroničkom obliku u 2014. godini i Kriterija za novčanu potporu izdavanju znanstvenih i stručnih knjiga, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će dodijeliti financijsku potporu za ukupno 309 knjiga u iznosu od 6.996.724,00 kn.
 
Donesen je Pravilnik o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike vojnih i civilnih invalida rata - OBAVIJEST KORISNICIMA.
 
Donesen je Pravilnik o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji - OBAVIJEST KORISNICIMA.
 
Na temelju Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini i Kriterija za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o sufinanciranju 158 časopisa u 2014. godini u ukupnom iznosu od 7.430.000,00 kn.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Pomoćnica ministra za visoko obrazovanje prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Maja Jukić i načelnik Sektora za financijske poslove MZOS-a Petar Šokić  posjetit će u ponedjeljak, 16. lipnja, Gimnaziju Županja u kojoj će se za učenike s poplavljenih područja županjske Posavine održati ispit državne mature iz matematike.
 
1. radno mjesto III. vrste – stručni referent, u Službi prosvjetne inspekcije – Područna jedinica u Splitu, u Samostalnom sektoru za inspekcijski nadzor, 1 izvršitelj, na neodređeno vrijeme
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za svibanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 12. lipnja 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
U znak sjećanja na Luku Ritza, ali i sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja u Hrvatskoj, danas su u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta šesti put dodijeljene Nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja Ove je godine Povjerenstvo, na čijem je čelu Lukina majka Suzana Ritz, zbog velikog broja kvalitetnih kandidata odlučilo nagraditi četvero učenika, koji su svojim aktivnostima tijekom ove školske godine pridonijeli razvoju tolerancije u svojim sredinama, zbog čega su nagrađeni i jednogodišnjom stipendijom u iznosu od tisuću kuna.
 
Ovom se odlukom propisuju kriteriji za ostvarivanje stipendije za redovite studente koji imaju prebivalište na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije: u općinama Gunja i Drenovci te naselju Strošinci u općini Vrbanja.
 
Na temelju Javnog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti u 2014. godini (Klasa: 402-07/14-12/00002; Urbroj: 533-19-14-0001) od 19. veljače 2014. i Pravila o novčanom podupiranju znanstvenih i znanstvenostručnih skupova, znanstvenih i znanstvenostručnih udruga te programa popularizacije znanosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o sufinanciranju 29 programa popularizacije znanosti u 2014. godini u ukupnom iznosu od 505.633,00 kn (petsto pet tisuća šesto trideset tri kune).
 

Povodom objave Jedinstvenog popisa zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta ističe kako se svakom učeniku/kandidatu za upis I. razred srednje škole pristupa individualno te kako će svaki od njih imati individualni pristup pri procjeni zdravstvenih sposobnosti od strane nadležnih liječnika medicine rada odnosno školske medicine.

 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u petak 13. lipnja 2014. godine prvu informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II'' iz Operativnog programa - Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.
 
Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske imenovao je predsjednicu i članove Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, na svojoj 13. sjednici, 6. lipnja 2014. godine.
 
Obavještavamo Vas da je 9. lipnja 2014. godine izmijenjena natječajna dokumentacija za Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Na temelju Javnog poziva za financijsku i institucionalnu potporu radu znanstvenih i znanstvenostručnih udruga u 2014. godini (Klasa: 402-07/14-06/00001; Urbroj: 533-19-14-0001) od 19. veljače 2014. i Pravila o novčanom podupiranju znanstvenih i znanstvenostručnih skupova, znanstvenih i znanstvenostručnih udruga te programa popularizacije znanosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o sufinanciranju redovite djelatnosti 49 organizacija civilnog društva - udruga u 2014. godini u ukupnom iznosu od 907.461,00 kn (devetsto sedam tisuća četiristo šezdeset jedne kune).
 
Cilj i svrha javne rasprave je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU.
 
Sukladno članku 19. Zakona o procjeni učinaka propisa (Narodne novine, broj 90/11), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provodi savjetovanje o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju. Savjetovanje se provodi u trajanju od 30 dana.
 
Sukladno članku 19. Zakona o procjeni učinaka propisa (Narodne novine, broj 90/11), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provodi savjetovanje o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju. Savjetovanje se provodi u trajanju od 30 dana.
 
Veleposlanstvo Helenske Republike u Zagrebu obavještava o dodijeli stipendije u iznosu od 500 EUR za sudjelovanje na ljetnom seminaru "Međunarodni odnosi i kulturna diplomacija" koji će se održati u Grčkoj od 25. do 31. kolovoza 2014. godine.
 
Razgovor s Komisijom - intervju kandidata prijavljenih na Javni natječaj za prijam u državnu službu u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta održati će se u utorak, 10. lipnja 2014. godine, u 9,00 sati, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Zagreb, Donje Svetice 38.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (u daljnjem tekstu Ministarstvo) objavljuje ovaj Poziv u svrhu angažiranja vanjskih stručnjaka za procjenu prijedloga pristiglih na otvoreni Poziv na dostavu prijedloga "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom  potrebama tržišta rada – faza II" koji sufinancira Europski socijalni fond (ESF).
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović i pomoćnik za sport Petar Skansi ugostili su danas u Ministarstvu sestre Anu i Luciju Zaninović, prvakinje Europe u taekwondou te Tonija Tomasa, njihova trenera koji ih je pripremio za zlato osvojeno na nedavnom natjecanju u Azerbajdžanu. Ministar Jovanović tom je prilikom još jednom čestitao sestrama i treneru na iznimnom uspjehu.
 
S obzirom na mnogobrojne upite vezano uz odluku Upravnoga suda o razrješenju Dušanke Novak, bivše ravnateljice Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu, priopćujemo sljedeće.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović čestitao je Maši Marić, učenici  XV. gimnazije u Zagrebu, na brončanoj medalji osvojenoj  na 22. međunarodnoj filozofskoj olimpijadi održanoj od 15. do 18. svibnja 2014. u Vilniusu u Litvi.
 
Veleposlanstvo Republike Azerbajdžan raspisalo je Natječaj u pisanju eseja na temu "Što znam o Azerbajdžanu?" Na Natječaj se mogu javiti hrvatski učenici u dobi od 14 do 18 godina te studenti i mlađi znanstvenici u dobi od 19 do 29 godina.
 
Od danas do 30. lipnja 2014. godine svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija u Hrvatskoj moći će sudjelovati u online istraživanju o socijalnim i ekonomskim uvjetima studentskoga života.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javnu raspravu o nacrtu nastavnog Plana i programa katoličkoga vjeronauka za trogodišnje srednje škole. Javna će rasprava biti otvorena do 2. srpnja 2014. godine.
 
UNESCO - L'OREAL dodjeljuje nagradu za 2015. godinu priznatim znanstvenicama iz područja biomedicinskih znanosti na vrhuncu njihove karijere.
 
Ovom odlukom utvrđuju se uvjeti za prijam učenika u učeničke domove u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (u daljnjem tekstu Ministarstvo) objavljuje ovaj Poziv u svrhu angažiranja vanjskih stručnjaka za procjenu prijedloga pristiglih na otvoreni Poziv na dostavu prijedloga "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" koji sufinancira Europski socijalni fond (ESF).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske na temelju članka 23. Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 27/10, 55/11, 101/13, u daljnjem tekstu Zakon) objavljuje Konačne liste odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava prema odabiru stručnih aktiva u školama (u daljnjem tekstu Konačna lista).
 
Tijekom boravka u Puli gdje prisustvuje završnici Sveučilišnog prvenstva studenata Hrvatske – Unisport finalu 2014. – ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović danas je u pratnji predsjednika saborskog Odbora za obrazovanje prof. dr. sc. Valtera Boljunčića posjetio talijansku osnovnu i srednju školu: Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi i Scuola Media Superiore Italiana Dante Alighieri. U razgovoru s ravnateljicama i zaposlenicima škola ministar je u potpunosti otklonio strahove koje je svojim jučerašnjim istupom izazvao saborski zastupnik Furio Radin.
 
Izrađena je publikacija u kojoj su detaljno objašnjeni svi postupci vezani za prijave i upise u srednje škole u školskoj godini 2014./2015.
 
Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na spomenuti Nacrt Plana razvoja znanstvenoistraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj mogla su se slati na adresu: javnarasprava_pzii@mzos.hr u razdoblju od 19. prosinca 2013. do 21. siječnja 2014. Nakon završenog postupka savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, Ministarstvo je razmotrilo pristigle priloge te je sukladno usvojenim mišljenjima, primjedbama i prijedlozima, Plan razvoja istraživačke i inovacijske infrastrukture u Republici Hrvatskoj objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva.
 
Informativne radionice za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013. održat će se 13., 16. i 17. lipnja 2014. u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.
 
Moskovski državni institut međunarodnih odnosa (MGIMO) Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije nudi mogućnost upisa na 1. godinu preddiplomskog studija jednom državljaninu Republike Hrvatske u akademskoj 2014./15. godini.
 
Rok: 30. lipnja 2014./31. srpnja 2014.

Upis na Diplomatsku akademiju Ruske federacije

Diplomatska akademija Ruske Federacije nudi upis polaznika i studenata za akademsku 2014./15. godinu.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta uz suglasnost ministra rada i mirovinskog sustava, ministra gospodarstva, ministra poduzetništva i obrta te ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije donio je Pravilnik o Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira koji je objavljen je u Narodnim novinama, broj 62/2014., 22. svibnja 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativno programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju, Mjere 3.1 Unaprjeđenje obrazovnog sustava, objavilo otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II.
 
Obavijest svim nacionalnim sportskim savezima o postupku upisa učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. u razredne odjele za sportaše.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (u daljnjem tekstu Ministarstvo) objavljuje ovaj Poziv u svrhu angažiranja vanjskih stručnjaka za procjenu prijedloga pristiglih na otvoreni Poziv na dostavu prijedloga "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" koji sufinancira Europski socijalni fond (ESF).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Katalog obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole od školske godine 2014./2015.
 
Na temelju članka 22. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012 i 94/13), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Odlukom se utvrđuje postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, utvrđuju se rokovi za prijavu i upis te ostali uvjeti i postupci za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015.
 
Program za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke bilateralni je program za poticanje istraživanja sklopljen 2005. godine između Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) i MZOS-a.
 
Veleposlanstvo Australije u RH izvješćuje o objavi natječaja za studijske i istraživačke stipendije u Australiji iz programa Endeavour u 2015. godini.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 2., Mjere 2.2. objavljuje Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u redovitim školama i posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija utvrdilo je rang liste dobitnika državne stipendije za 2014. godinu na temelju razmotrenih prigovora na rezultate natječaja.
 

Na temelju članka 22., stavka 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/2008., 86/2009., 92/2010., 105/2010., 90/2011., 16/2012. 86/2012. i 94/2013.) i članka 20., stavka 4. Zakona o strukovnom obrazovanju (Narodne novine, br. 30/2009. i 24/2010.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Odlukom utvrđuju se zajednički, posebni i dodatni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u Republici Hrvatskoj.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u okviru zajedničke hrvatsko-crnogorske suradnje za 2015. i 2016. godinu.
 
Stipendiju za istraživanje u okviru izrade doktorskoga rada moguće je koristiti u 2014./2015. akademskoj godini odnosno od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. godine na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Plan razvoja istraživačke i inovacijske infrastrukture u Republici Hrvatskoj. Njegova je svrha identificirati istraživački potencijal Republike Hrvatske s ciljem usmjeravanja daljnjeg razvoja istraživačkih infrastruktura. Ujedno, Plan bi trebao osigurati i podršku implementaciji mjera Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, Nacionalne strategije inovacija te Strategije pametne specijalizacije.

 
Na temelju članka 48. stavka 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2014./2015.
 
Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 5 stipendija Vlade Republike Makedonije za akademsku godinu 2014./2015. za studij na javnim sveučilištima u Republici Makedoniji.
 
Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 10 stipendija Vlade Republike Makedonije za cjelokupni preddiplomski studij u  akademskoj godini 2014./2015. na Sveučilištu informacijski znanosti i tehnologije Sv.Pavao Apostol u Ohridu.
 
Nevladina organizacija Peace and Cooperation iz Madrida, Španjolska, svake godine objavljuje natječaj namijenjen djeci i mladima u odgojno-obrazovnim ustanovama. Tema ovogodišnjeg natječaja je Obitelj: Prava i budućnost.
 
U listopadu 2011. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014. - 2020. Od 2011. godine do danas provedeno je pet rokova za dostavu projektnih prijedloga. Sljedeći rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. lipnja 2014. godine.
 
Natjecanje mladih Youth Citizen Entrepreneurship Competition je globalna inicijativa namijenjena osnaživanju mladih poduzetnika i inovatora za pozitivne promjene. Natjecanje Youth Citizen Entrepreneurship je nova i uzbudljiva međunarodna inicijativa u organizaciji GOI Zaklade za mir, Stiftung poduzetništva i UNESCO-a. Ona pruža globalne platforme mladim poduzetnicima i inovatorima koji žele stvoriti pozitivne promjene u svojim zajednicama i u svijetu.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Popis udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2014./2015.
 
U skladu s člankom 23. Zakona o udrugama (Narodne novine,  broj 88/01. i 11/02.) te Kodeksom pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga (Narodne novine, broj 16/07.) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za financijske potpore projektima udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013./2014.
 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Natječaj za pravo korištenja besplatnog smještaja u Hrvatskom povijesnom institutu u Beču u akademskoj 2014./2015. godini za studente upisane na preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij na Sveučilištu u Beču.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu.
 
Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot inicijative ''START - Danube Region Project Fund'' namijenjene financiranju dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti. Projekti trebaju imati učinak na dunavsku makroregiju, a trebaju ih  provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije u razdoblju do jedne godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >