English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Odluku o kriterijima za financiranje povećanih troškova prijevoza i posebnih nastavnih sredstava i pomagala te sufinanciranja prehrane učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim programima u 2017. godini, za školsku godinu 2016./2017. i Odluku o kriterijima za financiranje povećanih troškova prijevoza i posebnih nastavnih sredstava i pomagala za školovanje učenika s teškoćama u razvoju u srednjoškolskim programima u 2017. godini, za školsku godinu 2016./2017.
 
U sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“ Ministarstvo kulture provodi program „Umjetnost i kultura za mlade“. Sukladno Sporazumu o suradnji Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja na provedbi navedenoga programa, pozivamo srednjoškolske ustanove na suradnju s potencijalnim prijaviteljima tijekom pripreme i provedbe umjetničkih i kulturnih aktivnosti za mlade.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava sredstva za povećane troškove prilagođenoga prijevoza za učenike s teškoćama u razvoju te su škole dužne početkom svake školske godine zatražiti suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za sufinanciranje povećanih troškova za učenike kojima je potreban prilagođeni prijevoz.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje informacije o načinu osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u Zajedničkom projektu Europske unije i Vijeća Europe ''Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju''.