English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima sudjelovao je na otvorenju 15. Festivala znanosti.
 
25. travnja 2017.

Najava: Utorak, 25. travnja

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u utorak, 25. travnja, bit će prisutan na otvorenju Parka skulptura u Rijeci. Otvorenje će biti održano u parku ispred Akademije primijenjenih umjetnosti (Kampus Sveučilišta u Rijeci, Ulica Slavka Krautzeka 83) s početkom u 14.30 sati.
 
24. - 28. travnja 2017.

Najava - Tjedan EU fondova

U razdoblju od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu (Ulica kneza Borne 2) održat će se Tjedan EU fondova, tradicionalni informativno-edukativni događaj koji se svake godine organizira s ciljem informiranja šire javnosti i potencijalnih korisnika o mogućnostima korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavlja s organizacijom aktivnosti u sklopu projekta Educa-T (Educa-T, Emphasis on developing and upgrading of competences for academic teaching), „Razvijanje i unaprjeđivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima“.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima održao je sastanak s državnim tajnikom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonkom Milasom. Državni tajnik Milas izvijestio je ministra Barišića o tijeku priprema za održavanje Hrvatskih svjetskih igara. Zaprimljeno je ukupno 900 prijava iz čak 37 zemalja, a Igre će pridonijeti promociji naše domovine diljem svijeta.
 
Ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Pavo Barišić, uputio je čestiku učenicama 2. razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Luciji Marković i Evi Perčić te njihovoj mentorici Željki Kadić povodom osvojene zlatne medalje na međunarodnom natjecanju, International Conference of Young Scientists (ICYS).
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 11. travnja 2017. godine održana je 20. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala (NVRLJP-a).
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na okruglome stolu 'Dan planeta Zemlje - prirodna i kulturna dobra, znanstveni i stvaralački pristup'.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na obilježavanju Dana Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta u Zagrebu.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na znanstvenome skupu „Dan planeta Zemlje – očuvanje prirodnih dobara“.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira konferenciju u povodu 20. godišnjice provođenja Marie Sklodowska Curie aktivnosti. Konferencijom će se ujedno obilježiti završetak provedbe projekta Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače - NEWFELPRO.
 
Vezano uz otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“, obavještavamo vas da su objavljeni odgovori na postavljena pitanja.
 
U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića održana je danas, u Banskim dvorima, 11. sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, na kojoj je predstavljen prijedlog Akcijskoga plana za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Sjednici je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je u srijedu, 19. travnja, zajedno sa suradnicima na 7. sjednici Rektorskoga zbora koja se održala na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.
 
U srijedu, 19. travnja, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli/Dies academicus 2017.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u Opatiji je sudjelovao na otvorenju 10. državnoga stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu Domovinski rat - prekretnice Domovinskog rata.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje savjetovanje za Nacrt Odluke o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi i Nacrt Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi, a koje će biti otvoreno do 14. svibnja 2017. godine.
 
Deveta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održana je u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak ministra prof. dr. sc. Pave Barišića i suradnika s ravnateljima javnih znanstvenih instituta.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na otvorenju Međunarodnoga studentskog kongresa „Croatian Student Summit“.
 
Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje u sklopu kojega će se revidirati „Preporuka za ključne kompetencije za cjeloživotno učenje" iz 2006. godine. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje koje će trajati do 19. svibnja 2017.
 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je na javno savjetovanje Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti. Javno savjetovanje dostupno je na portalu e-Savjetovanja.

 
Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.
 
SAIA (Slovačka akademsko-informatička agencija) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike, u sklopu Narodnoga stipendijskog programa Slovačke Republike, objavljuju poziv za podnošenje molbi za stipendije za učenike, studente, studijske istraživačke i predavačke boravke za 2017./2018.
 
Alexandria Institute na otoku Parosu u Grčkoj organizira ljetne škole za grčki jezik i kulturu s ciljem učenja i usavršavanja modernoga i klasičnoga grčkog jezika i kulture.
 
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije objavilo je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2018./2019.
 
Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskoga jezika, književnosti i kulture za hrvatske studente i specijalizante.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2018./2019.
 
Ovaj Poziv usmjeren je na identificirani problem niske zastupljenosti odraslih osoba u programima obrazovanja odraslih, koja vodi pomanjkanju kvalifikacija potrebnih na tržištu rada.
 
Na temelju Ugovora o suradnji u području znanosti i tehnologije između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, potpisanog u Pekingu 11. lipnja 1994. godine, te Protokola 7. zasjedanja hrvatsko-kineskog Povjerenstva za znanstvenu i tehnološku suradnju, potpisanog u Zagrebu 15. lipnja 2015. godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2017. - 2019.
 
Objavljuje se Javni poziv za dodjelu sredstava udrugama nacionalnih manjina koje provode posebne oblike nastave za učenike pripadnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2016./2017. U svrhu očuvanja etničkog, kulturnog i jezičnog identiteta učenika pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovim Javnim pozivom sufinancira provedbu posebnih oblika nastave u Republici Hrvatskoj i/ili u zemlji matičnog naroda.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i gospodarstva Republike Austrije zajednički provode i sufinanciraju program poticanja mobilnosti znanstvenika u sklopu bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata.
 
S ciljem promicanja znanosti široj javnosti utemeljena je Kalinga nagrada za popularizaciju znanosti 2017. koju zajednički financira zaklada Kalinga i Vlada Indije, a ovogodišnji pobjednik bit će nagrađen na Svjetskom znanstvenom forumu koji će se održati 11. i 12. studenoga 2017. godine u Ammanu, u Jordanu.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku u 2017. godini.
 
Umjetnički centar za djecu i mlade iz Finske organizira 16. međunarodnu umjetničku izložbu koja je dio programa obilježavanja stote obljetnice nezavisnosti Finske.
 
Objavljen javni poziv za iskazivanje interesa za stručnjake koji će sudjelovati kao potpora radu sektorskih vijeća.
 
Program za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke bilateralni je program za poticanje istraživanja s ciljem intenziviranja suradnje između hrvatskih i njemačkih grupa istraživača koji rade zajedno na određenome znanstvenoistraživačkom projektu. Potiče se mobilnost, a pritom je posebno težište na usavršavanju i specijalizaciji mladih znanstvenika.
 
Video sadržaj
  • Dan Sveučilišta.JPG
    Dan Sveučilišta u Zagrebu, 3.11.2016.
Prikaži sve >