English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskoj juniorskoj U19 vaterpolskoj reprezentaciji na osvojenoj brončanoj medalji na LEN Europskom prvenstvu koje se igralo u Tbilisiju u Gruziji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 28 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatnih sedam skupova/škola.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 20 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri časopisa.
 
Savjetovanje se, kao oblik inicijative, uklapa u širi koncept sudjelovanja zainteresirane javnosti u oblikovanju javnih politika. Javne vlasti savjetovanjem traže mišljenje od zainteresirane javnosti o određenoj temi vezanoj uz razvoj javnih politika, programa i propisa.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas braći Martinu i Valentu Sinković na tituli svjetskih prvaka koju su, u kategoriji dvojca na pariće, osvojili na Svjetskom veslačkom prvenstvu održanom 31. kolovoza u Amsterdamu.

 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar održao je u srijedu, 28. kolovoza 2014., u prostorijama MZOS-a u Zagrebu sastanak sa županima i zamjenicima župana, predstavnicima Hrvatske zajednice županija.
 
Olimpijske igre mladih koje su se od 16. do 28. kolovoza održavale u kineskom Nanjingu završile su s još jednim zlatom koje je osvojio plivač Nikola Obrovac u utrci na 50 metara prsno te sa srebrom u boksačkoj teškoj kategoriji i broncom u boksačkoj srednjoj kategoriji koje su osvojili Toni Filipi i Luka Plantić.
 
Na temelju članka 104. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispr., 90/11., 16/12., 86/12. i 94/13.), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi koji je objavljen u Narodnim novinama 103/2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nakon provedenog savjetovanja o Nacrtu Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole analiziralo je sva pristigla očitovanja zainteresirane javnosti zaprimljena na propisanom obrascu na adresi elektroničke pošte: javnarasprava-GOO-medupredmetno@mzos.hr.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 34/14. i 40/14. – ispr.). Cilj i svrha javne rasprave bili su prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi.
 
Na temelju članka 18. Zakona o umjetničkom obrazovanju (Narodne novine, broj 130/2011), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o tjednim obvezama odgojno-obrazovnoga rada u umjetničkoj školi.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas hrvatskim reprezentativcima koji su na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je od 18. do 23. kolovoza održano u velškome Swanseu, osvojili čak osam odličja.

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na FINA Svjetskome kupu koji se od 19. do 24. kolovoza igrao u Almatyju, u Kazahstanu. Tom prigodom ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar sportašima je danas uputio čestitku  te im poželio da i dalje budu ustrajni u ostvarivanju dobrih rezultata na koje smo svi ponosni.

 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas ekipi hrvatskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koja je na Svjetskom natjecanju u robotici, održanom od 19. do 25. srpnja u Brazilu, osvojila zapažene rezultate.

 

Trostruka europska prvakinja u bacanju diska, Sandra Perković, nedavno je u Stocholmu osvojila i treći uzastopni naslov pobjednice Dijamantne lige bacivši disk 66, 74 metara.

 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas osječkom veslačkom klubu Iktus na čak sedamnaest zlatnih te po pet srebrnih i brončanih medalja koje su osvojili na tradicionalnoj 51. veslačkoj regati koja je 20. kolovoza održana na Dunavu kod Mohača u Mađarskoj.
 
Zbog odličnih rezultata i osvojene brončane medalje već prvog dana natjecanja na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se od 18. do 23. kolovoza održava u velškom Swanseaju, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas Mariji Vidaček, članici AKOSI ''Agram'' iz Zagreba.
 

Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas Ivani Babić (55 kg) iz Taekwondo kluba Marjan i Brigiti Matić (78 kg) iz Judo kluba Pujanke na zlatu koje su osvojile na Olimpijskim igrama mladih.

 

Za osvojeno četvrto mjesto ekipno te izvrsne pojedinačne rezultate koje su ostvarili Vedran Mihal i Mislav Glibo osvojivši zlato, Petar Bratulić osvojivši srebro te Fabijan Čorak osvojivši broncu, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević danas je čestitao i zahvalio se na iznimnom trudu svim hrvatskim sudionicima ovogodišnje 11. svjetske geografske olimpijade koja se od 12. do 18. kolovoza održala u Krakowu.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1.izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Unaprjeđivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1. izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II''.
 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas našoj najboljoj atletičarki Sandri Perković na prvom mjestu u bacanju diska i Ani Šimić na trećem mjestu u skoku u vis.
 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc.  Roko Andričević čestitao je danas sportašima s Veleučilišta VERN na osvojenom prvom mjestu u futsalu, sportašima Sveučilišta u Zagrebu na drugom mjestu u veslačkom osmercu i stolnom tenisu te sportašicama Sveučilišta u Splitu  na trećem mjestu u tenisu, ostvarenima na 2. europskim sveučilišnim igrama koje su se od 24. srpnja do 6. kolovoza održale u Rotterdamu u Nizozemskoj.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za srpanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 12. kolovoza 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za srpanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 7. kolovoza 2014. godine. Obavijest o datumu isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Sukladno Preporukama za unaprjeđenje procesa planiranja zakonodavstva i provedbe procjene učinaka propisa sadržanim u Izviješću o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2013. godinu Vlade Republike Hrvatske, Ureda za zakonodavstvo, a u svrhu informiranja javnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Obrazac prethodne procjene i Teze za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi s naznakama i obuhvatom materije koja se spomenutim Zakonom namjerava urediti, kratkim obrazloženjem problema koji se namjeravaju riješiti, zadanim ciljevima koji se propisom namjeravaju dostići, te tezama kojima se ti ciljevi namjeravaju postići.
 
Natječaj za pravo korištenja besplatnog smještaja u Hrvatskom povijesnom institutu u Beču u akademskoj 2014./2015. godini za studente upisane na preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij na Sveučilištu u Beču.
 
Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot inicijative ''START - Danube Region Project Fund'' namijenjene financiranju dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti. Projekti trebaju imati učinak na dunavsku makroregiju, a trebaju ih  provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije u razdoblju do jedne godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >