English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 


Obrazovanje


U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 11. travnja 2017. godine održana je 20. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala (NVRLJP-a).
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u razdoblju siječanj - lipanj 2017. godine nastavlja s programom financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola.
 


Međunarodna suradnja


Umjetnički centar za djecu i mlade iz Finske organizira 16. međunarodnu umjetničku izložbu koja je dio programa obilježavanja stote obljetnice nezavisnosti Finske.
 


Informacijska infrastruktura


Portal za škole je internetski portal za učenike, nastavnike, škole i roditelje s korisnim informacijama za obrazovnu zajednicu te digitalnim nastavnim materijalima.
 
Na adresama Portal o državnoj maturi - Tour de Matour  i Postani student! smješten je portal o državnoj maturi s točnim i detaljnim informacijama o državnoj maturi namijenjenim učenicima, nastavnicima i široj javnosti.
 
Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla" je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja. Za pristup portalu potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).