English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ovom odlukom utvrđuje se cijena usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u 2017. godini.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u razdoblju siječanj - lipanj 2017. godine nastavlja s programom financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola.
 


Obrazovanje


Nagradu „Barbara Petchenik" pokrenulo je Međunarodno kartografsko društvo (International Cartographic Association - ICA) 1993. godine kao uspomenu na Barbaru Petchenik, dopredsjednicu toga društva i kartografkinju koja je cijeli život radila s kartama i djecom.
 


Međunarodna suradnjaInformacijska infrastruktura


Portal za škole je internetski portal za učenike, nastavnike, škole i roditelje s korisnim informacijama za obrazovnu zajednicu te digitalnim nastavnim materijalima.
 
Na adresama Portal o državnoj maturi - Tour de Matour  i Postani student! smješten je portal o državnoj maturi s točnim i detaljnim informacijama o državnoj maturi namijenjenim učenicima, nastavnicima i široj javnosti.
 
Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla" je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja. Za pristup portalu potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).