English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu javne rasprave o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru organizira 23. ožujka 2017. od 14.00 do 16.00 sati Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.
 


Obrazovanje


Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje e-Savjetovanje za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskome kvalifikacijskom okviru.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana, trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2017./2018. Savjetovanje se provodi u trajanju od 30 dana.
 
Slijedom Odluke Ustavnoga suda Republike Hrvatske broj: U-II-2178/2015. od 8. studenoga 2016. godine, ukida se članak 22. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine, broj: 49/2015.). Navedena odluka primjenjuje se od 1. ožujka 2017. godine.
 
Objavljen javni poziv za iskazivanje interesa za stručnjake koji će sudjelovati kao potpora radu sektorskih vijeća.
 


Međunarodna suradnja


Stipendije su namijenjene učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave poučavanjem o holokaustu.
 
Umjetnički centar za djecu i mlade iz Finske organizira 16. međunarodnu umjetničku izložbu koja je dio programa obilježavanja stote obljetnice nezavisnosti Finske.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuju natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike.
 
Ministarstvo financijski podupire suradnju hrvatskih osnovnih i srednjih škola sa školama u inozemstvu
 


Informacijska infrastruktura


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).
 

Hosting usluga za srednje i osnovne škole CARNetova je usluga u sklopu koje se svim školama, njihovim zaposlenicima, nastavnicima i učenicima otvara besplatan elektronički identitet. Elektronički identitet sadržava e-mail adresu te korisničko ime i lozinku za pristup CARNetovim uslugama i servisima. Školama se na raspolaganje daje i CMS za škole, sustav za upravljanje sadržajem koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škola kroz web preglednik.

 
CMS za škole je sustav za upravljanje sadržajem (eng. Content Management System - CMS) webova škola, za jednostavno kreiranje i održavanje internetskih stranica.