English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 11. travnja 2017. godine održana je 20. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala (NVRLJP-a).
 


Obrazovanje


Objavljen javni poziv za iskazivanje interesa za stručnjake koji će sudjelovati kao potpora radu sektorskih vijeća.
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje savjetovanje za Nacrt Odluke o donošenju Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi i Nacrt Programa stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi, a koje će biti otvoreno do 14. svibnja 2017. godine.
 


Međunarodna suradnja


Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije objavilo je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2018./2019.
 
Umjetnički centar za djecu i mlade iz Finske organizira 16. međunarodnu umjetničku izložbu koja je dio programa obilježavanja stote obljetnice nezavisnosti Finske.
 
Ministarstvo financijski podupire suradnju hrvatskih osnovnih i srednjih škola sa školama u inozemstvu
 


Informacijska infrastruktura


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).
 

Hosting usluga za srednje i osnovne škole CARNetova je usluga u sklopu koje se svim školama, njihovim zaposlenicima, nastavnicima i učenicima otvara besplatan elektronički identitet. Elektronički identitet sadržava e-mail adresu te korisničko ime i lozinku za pristup CARNetovim uslugama i servisima. Školama se na raspolaganje daje i CMS za škole, sustav za upravljanje sadržajem koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škola kroz web preglednik.

 
CMS za škole je sustav za upravljanje sadržajem (eng. Content Management System - CMS) webova škola, za jednostavno kreiranje i održavanje internetskih stranica.