English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje obavijest o isplati stipendija za redovite učenike polaznike srednjih škola pripadnike romske nacionalne manjine u školskoj godini 2016./2017. za siječanj 2017. godine.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 2. veljače 2017. održana je 19. sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala (NVRLJP-a).
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je dopis školskim ustanovama vezano uz neovlašteni ulazak stranih osoba u prostore školskih ustanova.
 


Obrazovanje


Pozivamo hrvatske škole da se uključe u međunarodnu suradnju u sklopu ACES mreže! ACES je među najvećim mrežama škola srednje i jugoistočne Europe. Natječaj učenicima i nastavnicima pruža mogućnosti za razmjenu iskustava, suradnju, upoznavanje inovativnih nastavnih metoda, kao i za stjecanje novih prijatelja i kontakata sa školama iz drugih zemalja. Tema ovogodišnjega natječaja je - Svaka osoba je važna. Zajednički za društvenu uključenost. U projektu sudjeluju škole zemalja članica, a pravo sudjelovanja imaju učenici od 13 do 17 godina.

 
Rok: 17. ožujka 2017.

Natječaj „The Diana Award"

Nagrada „The Diana Award“ dodjeljuje se u čast Diane, princeze od Walesa i njezina uvjerenja da mladi mogu mijenjati svijet. Za nagradu se mogu prijaviti mlade osobe u dobi od 9 do 18 godina, koji su aktivni u prikupljanju sredstava i volontiranju te koji, poput princeze Diane, nesebično unose pozitivne promjene u živote drugih i time na svoj način pridonose boljitku svijeta.
 
Nagradu „Barbara Petchenik" pokrenulo je Međunarodno kartografsko društvo (International Cartographic Association - ICA) 1993. godine kao uspomenu na Barbaru Petchenik, dopredsjednicu toga društva i kartografkinju koja je cijeli život radila s kartama i djecom.
 
Objavljen javni poziv za iskazivanje interesa za stručnjake koji će sudjelovati kao potpora radu sektorskih vijeća.
 


Međunarodna suradnja


Udruženje holokaust organizacija - Association of Holocaust Organizations (AHO) u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvom znanosti i obrazovanja omogućava Republici Hrvatskoj četiri (4) stipendije za nastavnike društvenih predmeta ili književnosti u srednjim školama i učitelje 7. i 8. razreda u osnovnim školama.
 
Ministarstvo financijski podupire suradnju hrvatskih osnovnih i srednjih škola sa školama u inozemstvu
 


Informacijska infrastruktura


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ukazuje na važnost pojačane skrbi i odgovornost za stanje informacija, tj. podataka o elektroničkim identitetima u LDAP imeniku ustanove u okviru sustava AAI. Naime, taj LDAP imenik čini sastavnicu Autentikacijske i autorizacijska infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj (dalje u tekstu: AAI@EduHr).
 

Hosting usluga za srednje i osnovne škole CARNetova je usluga u sklopu koje se svim školama, njihovim zaposlenicima, nastavnicima i učenicima otvara besplatan elektronički identitet. Elektronički identitet sadržava e-mail adresu te korisničko ime i lozinku za pristup CARNetovim uslugama i servisima. Školama se na raspolaganje daje i CMS za škole, sustav za upravljanje sadržajem koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škola kroz web preglednik.

 
CMS za škole je sustav za upravljanje sadržajem (eng. Content Management System - CMS) webova škola, za jednostavno kreiranje i održavanje internetskih stranica.