English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 34/14. i 40/14. – ispr.).
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je mladim hrvatskim informatičarima na medaljama koje su za Hrvatsku osvojili na 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 13. do 20. srpnja u Tajvanu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javnu raspravu o Nacrtu Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu nastavnog Plana i programa katoličkog vjeronauka za trogodišnje srednje škole.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta analiziralo je pristigla očitovanja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Pravilnika o studentskoj ispravi. Rezultate analize objavljujemo u obliku sažetka obrazloženja o provedenom postupku savjetovanja.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za lipanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 10. srpnja 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo redovite studente koji imaju prebivalište na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dana 15. srpnja 2014. godine  izvršilo jednokratnu uplatu od 10.000,00 kuna (slovima: deset tisuća kuna) na žiroračun studenata koji su do 9. srpnja 2014. godine podnijeli prijavu za ostvarivanje stipendije.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar  čestitao je na velikom uspjehu učenicima koji su sudjelovali na 55. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj od 3. do 13. srpnja u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za lipanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. srpnja 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju.
 
Donesen je Pravilnik o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji - OBAVIJEST KORISNICIMA.
 
Donesen je Pravilnik o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike vojnih i civilnih invalida rata - OBAVIJEST KORISNICIMA.
 
Služba za programe i projekte EU Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održat će u utorak 15. srpnja 2014. godine informativnu radionicu za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira" iz Operativnog programa – Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financiralo je Projekt obnove i nadogradnje infrastrukture StuDOM, predložen od Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu - SRCE.
 
Djelomično se obustavlja provedba postupka Javnog natječaja, objavljenog u Narodnim novinama, broj 45/14, od 9. travnja 2014. godine, za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme, u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, na sljedeće radno mjesto: 1. radno mjesto I. vrste – informatički/a suradnik/ca, u Službi za internu informacijski infrastrukturu, u Sektoru za opće poslove i ljudske potencijale, u Glavnom tajništvu Ministarstva, 1 izvršitelj/ica.
 

Povodom objave Jedinstvenog popisa zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta ističe kako se svakom učeniku/kandidatu za upis I. razred srednje škole pristupa individualno te kako će svaki od njih imati individualni pristup pri procjeni zdravstvenih sposobnosti od strane nadležnih liječnika medicine rada odnosno školske medicine.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole.
 
Rok: 30. lipnja 2014./31. srpnja 2014.

Upis na Diplomatsku akademiju Ruske federacije

Diplomatska akademija Ruske Federacije nudi upis polaznika i studenata za akademsku 2014./15. godinu.
 
Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 5 stipendija Vlade Republike Makedonije za akademsku godinu 2014./2015. za studij na javnim sveučilištima u Republici Makedoniji.
 
Ministarstvo obrazovanja i znanosti Republike Makedonije obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 10 stipendija Vlade Republike Makedonije za cjelokupni preddiplomski studij u  akademskoj godini 2014./2015. na Sveučilištu informacijski znanosti i tehnologije Sv.Pavao Apostol u Ohridu.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) i namjerava dio sredstava namijeniti za savjetničke usluge Stručnjaka za pripremu natječajne dokumentacije za natjecatelje za R&D&I infrastrukturne projekte.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativno programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju, Mjere 3.1 Unaprjeđenje obrazovnog sustava, objavilo otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II.
 
Ruski radio - televizijski kanal Kultura (VGTRK) organizira XV. međunarodno televizijsko natjecanje mladih glazbenika pod nazivom "Orašar" u Moskvi od 9. do 12. prosinca 2014. godine. Natjecanje se odvija u tri kategorije i namijenjeno je mladim glazbenicima od 14-15 godina starosti. Cilj natjecanja je osvijestiti javnost o važnosti glazbenog obrazovanja djece i mladih, pronaći nove mlade talente i omogućiti im daljnje razvijanje u vidu njihove muzikalnosti.
 
Na temelju članka 29. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. -  ispravak, 90/11., 16/12., 86/12. i 94/13.) (u daljnjem tekstu: Zakon) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Javni poziv radi prikupljanja prijava osnovnih škola zainteresiranih za provedbu Eksperimentalnog izbornog programa Građanskog odgoja i obrazovanja za VIII. razred osnovne škole u školskoj godini 2014./2015. (u daljnjem tekstu: Program), jedan (1) sat tjedno, odnosno 35 sati godišnje.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >