English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine objavilo Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade „Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Na temelju toga sve osnovne i srednje škole te učenički domovi u Republici Hrvatskoj imaju priliku do 14. travnja 2017. godine nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dodijeljena je Godišnja nagrada „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.
 
15. lipnja 2016.

Nagrada „Luka Ritz“

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dana 14. lipnja 2016. godine održan je sastanak s obitelji Luke Ritza. Na sastanku je zaključeno kako će Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja razmotriti jedinu pristiglu prijavu na ovogodišnji javni poziv, nakon čega će donijeti odluku o dobitniku/dobitnici ovogodišnje nagrade.
 
U spomen na Luku Ritza, mladića koji je smrtno stradao kao žrtva vršnjačkog nasilja, ali i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u petak je sedmi put dodijeljena nagrada koja nosi Lukino ime učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali poseban doprinos promicanju tolerancije, mira i nenasilja.