English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Veliko nam je zadovoljstvo i čast čestitati Ivi Radoš na obrani naslova europske prvakinje, Toniju Kanaetu na osvojenoj srebrnoj medalji, Matei Jelić na bronci te našim olimpijkama Luciji Zaninović i Martini Zubčić na brončanim medaljama na Europskom prvenstvu u taekwondou.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je u suradnji s razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije (SI-MO-RA) u srijedu 18. svibnja 2016. održalo predstavljanje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
 
16. i 17. lipnja 2016.

Oskar znanja 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organiziraju svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.
 
23. svibnja 2016.

Priopćenje za medije

Ekspertna radna skupina tijelo je kojem je dolaskom ove vlade povjeren mandat da nakon provedene stručne rasprave doradi prijedloge kurikularnih dokumenata za potrebe javne rasprave te izradi izvješće o provedenoj stručnoj raspravi. Vjerujemo kako će oni to i napraviti poštivajući dogovorene rokove i potvrđujući kontinuitet suradnje obrazovne politike.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izvješćuje javnost da je u Narodnim novinama br.: 31/2016 objavljena Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017.
 
Obavještavamo sve prijavitelje na Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2016. godini da se u Uputama za prijavitelje, točka 11. Obvezna i neobvezna dokumentacija za prijavu programa, stavak 2. Obvezna natječajna dokumentacija za prijavu programa u tiskanome obliku, podstavak 14. mijenja.
 
Projekt „Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci", kojim je nabavljena informatička i istraživačka oprema, vrijedna 180 milijuna kuna, u kojoj najvažnije mjesto zauzima superračunalo „Bura", predstavljen je u četvrtak predstavnicima Europske komisije te ministarstava regionalnog razvoja, EU fondova te znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Na temelju Odluke o korištenju baze podataka o zapošljivosti diplomiranih studenata veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj, KLASA: 602-01/15-11/00052; URBROJ: 533-20-15-000, Zagreb, od 6. studenoga 2015. godine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ima mogućnost ustupanja elektroničke baze podataka o zapošljivosti diplomiranih studenata koji su završili studijske programe na veleučilištima i visokim školama u Republici Hrvatskoj u razdoblju od akademske godine 2005./2006. do akademske godine 2012./2013.
 

Draga Matea,

ponosni smo i radosni zbog Vašeg uspjeha i osvojene brončane medalje na Europskom prvenstvu u Londonu. Vaš uspjeh dokazuje da uz veliku želju i marljiv trening dolaze i vrhunski rezultati.

 
Na temelju Odluke o korištenju baze podataka istraživanja EUROSTUDENT V, KLASA: 602-04/16-10/00044; URBROJ: 533-20-16-0002; Zagreb, od 6. svibnja 2016. godine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ima mogućnost ustupanja elektroničke baze podataka prikupljene u istraživanju EUROSTUDENT V. Podaci su prikupljeni u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 3. lipnja do 13. srpnja 2014. godine.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava sve urede državne uprave u županijama kao i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba da će i u školskoj godini 2016./17. sufinancirati troškove predškolskog odgoja djece pripadnika romske nacionalne manjine.

 
Iznosom od pet tisuća (5.000) američkih dolara ugledni hrvatski znanstvenik Marin Soljačić nagradit će najbolje maturante za izniman uspjeh na državnoj maturi. Nagrada se dodjeljuje za postignute rezultate iz fizike i matematike, a namjera ove inicijative je potaknuti daljnji akademski razvoj mladih naraštaja.
 
Obavještavamo sve studente da je provedba istraživanja EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja produljena do 30. svibnja 2016. Ovim putem pozivamo sve studente da se odazovu na istraživanje i svojim sudjelovanjem u istraživanju pridonesu razvoju instrumenata i mjera koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javno informiranje o Prethodnoj procjeni za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Tezama o sadržaju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Javno informiranje otvoreno je od 4. do 19. svibnja 2016. godine.
 
Kako bi se najširem krugu zainteresiranih u Republici Hrvatskoj omogućio neposredan uvid i davanje mišljenja, primjedaba i prijedloga, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javno savjetovanje o Prijedlogu Okvira nacionalnoga kurikuluma.
 
Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju travanj - lipanj 2016. godine nastavlja s programom financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola.
 
Dječja umjetnička akademija i muzej organiziraju Sedmi dječji umjetnički bijenale koji će se održati u mjestu Xanthi u Grčkoj.
 
Moskovski državni institut međunarodnih odnosa (MGIMO) Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije nudi mogućnost upisa na 1. godinu preddiplomskoga studija jednom državljaninu Republike Hrvatske u akademskoj godini 2016./17. na sljedećim fakultetima: Fakultetu međunarodnih odnosa, Međunarodno-pravnome fakultetu, Fakultetu međunarodnih ekonomskih odnosa, Fakultetu politologije, Fakultetu međunarodnog novinarstva.
 
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa "Cogito" Partnerstvo Hubert Curien za 2017. - 2018. "Cogito" je hrvatsko-francuski program Partnerstva Hubert Curien (PHC) u području znanosti i tehnologije.
 
Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije nudi upis za pet (5) polaznika i studenata u akademskoj godini 2016./2017.
 
Na temelju bilateralnoga programa o obrazovnoj, znanstvenoj i kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Helenske Republike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za stipendije za akademsku godinu 2016./2017.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2016. godini. Ministarstvo će sufinancirati sportske programe koje provode udruge u sustavu sporta. Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na obuku neplivača, poticanje na bavljenje rekreativnim i amaterskim sportom te poticanje razvoja sporta u sklopu međunarodne sportske suradnje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-crnogorske suradnje u trajanju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine.
 
U listopadu 2011. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014. - 2020. Od 2011. godine do danas provedeno je osam rokova za dostavu projektnih prijedloga.
 
Program za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke bilateralni je program za poticanje istraživanja sklopljen 2005. godine između Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) i MZOS-a.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-mađarske suradnje u trajanju od 1. listopada 2016. do 31. listopada 2018. godine.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu u trajanju od tri (3) do šest (6) mjeseci u razdoblju od travnja 2017. do ožujka 2018. godine. Dodijelit će se dvadesetak stipendija koje pokrivaju sve troškove boravka u Japanu i međunarodnoga prijevoza.
 
Video sadržaj