English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu za udruge koje su se prijavile na javni poziv raspisan od 22. rujna 2014. godine do 09. listopada 2014. godine.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Očitovanja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Obavijest srednjim školama o nastavku stipendiranja srednjoškolskih učenika pripadnika romske nacionalne manjine u školskoj godini 2014./2015.
 
Prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, podržao je potpisivanje sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i uglednoga američkoga Državnog sveučilišta Pensilvanija (Pennsylvania State University) na sastanku održanom u ministarstvu 29. listopada 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Obrazac prethodne procjene za Zakon o dopunama Zakona o sportu.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskom boksačkom savezu na dvije medalje koje je hrvatska reprezentacija ostvarila na Europskome juniorskom prvenstvu u boksu koje je održano u Zagrebu od 17. do 26. listopada 2014.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas judašici Barbari Matić na zlatnoj medalji koju je osvojila na Svjetskome juniorskom prvenstvu koje je održano od 22. do 26. listopada 2014. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
U Saboru su u ponedjeljak, 27. listopada, dodijeljene državne nagrade za znanost, a predsjednik Sabora Josip Leko pritom je naglasio kako je riječ o nagradi kojom Hrvatska svima želi poručiti kako znanstveni rad nije zanemaren, kako ga se i dalje visoko cijeni te kako bi svi željeli da država u znanost može uložiti više novca.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta bilo je domaćin 47. sjednice Znanstvenog vijeća Europskoga istraživačkog vijeća (ERC) koja je od 20. do 22. listopada 2014. godine prvi put održana u Zagrebu.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 3. dio - 24. listopada 2014.
 
U sklopu projekta Europske unije i Vijeća Europe "Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju", u Zagrebu će u utorak, 28. listopada 2014. godine s početkom u 9:00 sati u Hotelu International biti otvorena dvodnevna Druga godišnja regionalna konferencija „Inkluzivno obrazovanje u praksi“ (Inclusive Education in Practice).
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar sa suradnicima primio je u četvrtak, 23. listopada, predstavnike Udruge ravnatelja Slovenije s njihovom predsjednicom Nives Počkar i predsjednikom zagrebačkih srednjoškolskih ravnatelja Zlatkom Stićem.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike vojnih i civilnih invalida rata.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na besplatne udžbenike hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Luki Tomiću, full contact borcu iz splitskog kluba Pit Bull, na osvojenom pojasu prvaka Europe u full contactu WAKO PRO federacije u srednjoj kategoriji.
 
Sukladno članku 11. stavku 3. Zakona o pravu na pristup informacijama, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u sklopu javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi objavljuje Izvješće o provedenom savjetovanju o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
 
Odgovori na često postavljena pitanja u okviru Poziva "Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada", 2. dio - 17. listopada 2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove je godine objavilo javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Na temelju toga sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi u Republici Hrvatskoj imaju priliku do 5. travnja 2015. godine nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Obavještavamo vas da je 10. listopada 2014. raspisan natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 € (u kunskoj protuvrijednosti).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) raspisao je poziv za prijavu za sufinanciranje projekata u 2015. godini.
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >