English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi

 

Velika važnost i utjecaj sportskih aktivnosti na svakidašnji život čine sport nedvojbeno društvenim, ali i ekonomskim fenomenom koji osim što fizičkom aktivnošću pogoduje zdravlju, odražava vrijednosti poput timskog duha, solidarnosti i tolerancije te tako osnažuje društvenu koheziju i ljudski kapital.

Sport se temelji na načelu dragovoljnosti i mora biti jednako dostupan svima bez obzira na dob, rasu, spol, spolnu orijentaciju, vjeru, nacionalnost, društveni položaj, političko ili drugo uvjerenje.

Djelatnost sporta u Republici Hrvatskoj uređena je Zakonom o sportu (Narodne novine, broj 71/06, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15) koji je stupio na snagu 6. srpnja 2006. godine. Na djelatnost sporta na odgovarajući način primjenjuju se i drugi zakoni, osobito oni koji uređuju pitanja udruživanja građana, djelatnosti školstva i gospodarstva te propisi iz sustava državne uprave, graditeljstva, financija i zdravstva.

Zakonom o sportu definirani su sljedeći dijelovi suvremenog sporta: sustav sporta, osobe u sustavu sporta, sportske djelatnosti, stručni poslovi u sportu, statusna pitanja sportaša, pitanja sportskih klubova, sport osoba s invaliditetom, sport djece i mladeži, zdravstvena zaštita sportaša, sportske građevine, javne potrebe u sportu, financiranje sporta, državne nagrade u sportu i drugo.

 

Obavijest o ustrojstvu Središnjega državnog ureda za šport

20. listopada 2016.

Dana 14. listopada 2016. Hrvatski sabor donio je Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave (NN, br. 93/2016) kojim se ustrojava Središnji državni ured za šport.

Od dana 24. ožujka 2017. godine sve sadržaje vezane uz djelatnost Središnjeg državnog ureda za šport možete pratiti na http://sdus.hr/


Središnji državni ured za šport, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, 3. ožujka organizirao je Informativni dan Erasmus+ sport.
 
Informativni dan o programu Erasmus+:Sport održat će se 3. ožujka 2017. u hotelu Westin (dvorana Opera, 17. kat) u Zagrebu s početkom u 10:00 sati. Informativni dan organizira Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.
 
Objava godišnjih financijskih izvještaja prema članku 27. stavak 1. Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu (Narodne novine broj 03/15, 93/15, 135/15 i 2/17).
 
U Središnjem državnom uredu za šport u Zagrebu, 16. siječnja 2017. godine održana je podjela Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2016. godinu.
 
Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu (EACEA) organiziraju Informativni dan Erasmus+: Sport  31. siječnja 2017. godine u Bruxellesu (Charlemagne Building, Rue de la Loi 170, B-1000 Brussels).
 

ZAKONI

PODZAKONSKI AKTI

DOKUMENTI

Dokumenti
Izdvajamo
Aktualno