English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Nagrada ''Luka Ritz''  dodijeljuje se kao poticaj za promicanje tolerancije i škola bez nasilja, a sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno. Godišnje se dodijeljuje jedna nagrada učeniku/ci osnovne, te jedna nagrada učeniku/ci srednje škole.

Nagrada ''Ivan Filipović''  za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu i znanstvenom i stručnom radu nosi Filipovićevo ime, učitelja koji je rođen 1823. u Velikoj Kopanici, a umro 1895. godine u Zagrebu.

Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić  utemeljena je Zakonom o tehničkoj kulturi i dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama.