English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Uprava za zajedničke programe obavlja upravne i stručne poslove koji su zajednički ostalim ustrojstvenim jedinicama Ministarstva, a osobito poslove koji obuhvaćaju područja:   

  • školskih udžbenika i priručnika
  • sveučilišnih udžbenika
  • znanstvenih knjiga
  • znanstveno-stručnih časopisa
  • strane znanstveno-stručne literature
  • znanstveno-stručnih skupova i udruga
  • programa tehničke kulture
  • posebnih programa
  • dodjele državnih nagrada i priznanja u znanosti i obrazovanju
  • financiranja izvannastavnih aktivnosti i natjecanja, alternativnih škola i stručnog usavršavanja učitelja u osnovnim i nastavnika u srednjim školama


Slijedom obavijesti Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina obavještavamo vas o natječaju Europske komisije za crteže učenika/-ca (7-10 god) osnovnih škola u svim državama članicama EU.
 
Raspisivač Natječaja je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provoditelj i organizator Natječaja je Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Protokol o pokretanju psiholoških kriznih intervencija u sustavu odgoja i obrazovanja te kontakt listu za pokretanje psiholoških kriznih intervencija.
 

Projekt Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

 
Cilj i svrha javne rasprave je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Nacrtu Programa učenja hrvatskoga jezika, povijesti i kulture za azilante i strance pod supsidijarnom zaštitom radi uključivanja u hrvatsko društvo. Javna rasprava bit će otvorena do 12. prosinca 2014.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Zahtjev za iskazivanjem interesa za individualne konzultantske usluge u funkcijiVoditelj Projekta "Osnivanje integriranih škola u Vukovaru i Kninu".
 
Prema pokazateljima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravlje cjelokupne populacije. Svijet već sada osjeća štetne učinke koji će se vjerojatno i povećati zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice. S obzirom na to da se i u Hrvastkoj očekuju toplinski valovi, očekuju se i zdravastveni problemi, te je stoga potrebno pravovremeno primijeniti preventivne mjere.