English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministarstvo je jučer, 30. svibnja 2016., zatražilo od članova Ekspertne radne skupine (ERS), voditelja stručnih radnih skupina (SRS) te 47-orice članova Stručne radne skupine da dostave prijedloge predmetnih kurikuluma dorađene sukladno očitovanjima pristiglima u stručnoj raspravi. Tražene inačice word kurikulumskih dokumenata trebali su elektroničkim putem dostaviti Ministarstvu tijekom jučerašnjega dana.
 

Brojni učenici i njihovi učitelji te policijski službenici sudjelovali su u utorak u preventivnim aktivnostima programa „Sigurnost za sve" ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta gdje su učenici, na tamošnjem parkiralištu, mogli iskušati svoje vozačke sposobnosti na biciklističkom i poligonu za male automobile, ali su i iskustveno mogla potvrditi važnost pojasa u automobilu za simulaciju prevrtanja.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost da je 27. svibnja 2016. završeno prikupljanje očitovanja zainteresirane javnosti, odnosno prva faza internetskog savjetovanja o Prijedlogu Okvira nacionalnoga kurikuluma.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javno informiranje o NACRTU ODLUKE o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za potrebe učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2016./2017. Javno informiranje otvoreno je od 31. svibnja do 30. lipnja 2016. godine.

 
Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-isp., 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013 i 152/2014) ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.
 
Sutra, 31. svibnja 2016., Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta planira otvoriti javnu raspravu (savjetovanje sa zainteresiranom javnošću) o kurikulumskim dokumentima.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sudjeluje na sastanku ministara obrazovanja i sporta Vijeća Europske unije koji se 30. i 31. svibnja održava u Bruxellesu.
 
S ponosom i zadovoljstvom u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te u svoje osobno ime ministar Predrag Šustar čestita na iznimnom uspjehu ostvarenom na 16. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je održano 23. - 29. 5. 2016. u Koprivnici.
 
U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i svoje osobno ime ministar Predrag Šustar čestita najboljoj svjetskoj bacačici diska Sandri Perković na osvojenome prvome mjestu na mitingu u američkom Eugenu.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar čestita hrvatskim veslačima, braći Martinu Sinkoviću i Valentu Sinkoviću, na osvojenome prvome mjestu u dvojcu na pariće te Luki Radoniću na osvojenome prvome mjestu u lakom samcu na regati Svjetskoga kupa u Luzernu u Švicarskoj.
 

PREDRAG ŠUSTAR, ministar znanosti, obrazovanja i sporta:
“Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene. Predrag Šustar”

 
Veliko nam je zadovoljstvo i čast čestitati Ivi Radoš na obrani naslova europske prvakinje, Toniju Kanaetu na osvojenoj srebrnoj medalji, Matei Jelić na bronci te našim olimpijkama Luciji Zaninović i Martini Zubčić na brončanim medaljama na Europskom prvenstvu u taekwondou.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je u suradnji s razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije (SI-MO-RA) u srijedu 18. svibnja 2016. održalo predstavljanje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.
 
16. i 17. lipnja 2016.

Oskar znanja 2016.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ove godine organiziraju svečanu dodjelu Oskara znanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.
 
23. svibnja 2016.

Priopćenje za medije

Ekspertna radna skupina tijelo je kojem je dolaskom ove vlade povjeren mandat da nakon provedene stručne rasprave doradi prijedloge kurikularnih dokumenata za potrebe javne rasprave te izradi izvješće o provedenoj stručnoj raspravi. Vjerujemo kako će oni to i napraviti poštivajući dogovorene rokove i potvrđujući kontinuitet suradnje obrazovne politike.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izvješćuje javnost da je u Narodnim novinama br.: 31/2016 objavljena Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017.
 
Obavještavamo sve prijavitelje na Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2016. godini da se u Uputama za prijavitelje, točka 11. Obvezna i neobvezna dokumentacija za prijavu programa, stavak 2. Obvezna natječajna dokumentacija za prijavu programa u tiskanome obliku, podstavak 14. mijenja.
 
Iznosom od pet tisuća (5.000) američkih dolara ugledni hrvatski znanstvenik Marin Soljačić nagradit će najbolje maturante za izniman uspjeh na državnoj maturi. Nagrada se dodjeljuje za postignute rezultate iz fizike i matematike, a namjera ove inicijative je potaknuti daljnji akademski razvoj mladih naraštaja.
 
Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju travanj - lipanj 2016. godine nastavlja s programom financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola.
 
Na temelju bilateralnoga programa o obrazovnoj, znanstvenoj i kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Helenske Republike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za stipendije za akademsku godinu 2016./2017.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2016. godini. Ministarstvo će sufinancirati sportske programe koje provode udruge u sustavu sporta. Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na obuku neplivača, poticanje na bavljenje rekreativnim i amaterskim sportom te poticanje razvoja sporta u sklopu međunarodne sportske suradnje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-crnogorske suradnje u trajanju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine.
 
U listopadu 2011. godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014. - 2020. Od 2011. godine do danas provedeno je osam rokova za dostavu projektnih prijedloga.
 
Program za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke bilateralni je program za poticanje istraživanja sklopljen 2005. godine između Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) i MZOS-a.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-mađarske suradnje u trajanju od 1. listopada 2016. do 31. listopada 2018. godine.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu u trajanju od tri (3) do šest (6) mjeseci u razdoblju od travnja 2017. do ožujka 2018. godine. Dodijelit će se dvadesetak stipendija koje pokrivaju sve troškove boravka u Japanu i međunarodnoga prijevoza.
 
Video sadržaj