English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar otvorio je danas, 15. rujna 2014. godine, učionicu budućnosti u Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji. OŠ Gunja jedna je od najteže stradalih u nedavnoj katastrofalnoj poplavi, a pohađa je 310 učenika. Učionica budućnosti vrijedna 300.000 kuna zajednički je projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, CARNeta i tvrtke Samsung.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je postupak savjetovanja o Nacrtu nastavnog plana i programa srpskog jezika i kulture modela C obrazovanja na srpskom jeziku i pismu od 1. do 4. razreda osnovne škole.
 
Obavještavamo sve korisnike čije programe sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta putem Natječaja za sufinanciranje sportskih programa "Obuka neplivača u školama" u 2014. godini da se Obrazac za izvješće o provedbi sportskoga programa i Obrazac obračuna prihoda rashoda nalaze na mrežnoj stranici Ministarstva.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za kolovoz 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 12. rujna 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za kolovoz 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. rujna 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas našoj proslavljenoj stolnotenisačici Sandri Paović, članici STKOI Uriho iz Zagreba, na još jednoj zlatnoj medalji koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se održava u Pekingu.
 
10. rujna 2014.

Studentska prehrana

Odluke o pravu na prehranu razine 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Marinu Čiliću na pobjedi u finalu US Opena.
 
Ministarstvo je tijekom 2014. godine pristupilo izradi Prijedloga Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole. O tome je otvorilo javnu raspravu koja je trajala od 27. lipnja 2014. do 20. kolovoza 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar uputio je pismo podrške Marinu Čiliću, a povodom večerašnjeg finalnog meča koji će na US Openu naš poznati tenisač odigrati protiv Keija Nishikorija.
 
U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je 4. rujna 2014. godine konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. Nacionalno vijeće je strateško tijelo za razvoj javnih politika u području obrazovanja i zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. Nacionalno vijeće imenovao je Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, u lipnju 2014. g.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je šest prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri programa.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je deset prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku i institucionalnu potporu radu znanstvenih i znanstvenostručnih udruga u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatne dvije udruge.
 
Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji i način sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas Hrvatskoj juniorskoj U19 vaterpolskoj reprezentaciji na osvojenoj brončanoj medalji na LEN Europskom prvenstvu koje se igralo u Tbilisiju u Gruziji.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 28 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu u pripremi i organizaciji znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatnih sedam skupova/škola.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je 20 prigovora na rezultate Javnog poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2014. godini te je, nakon provedene prosudbe pristiglih prigovora, odobrilo financijsku potporu za dodatna tri časopisa.
 
Savjetovanje se, kao oblik inicijative, uklapa u širi koncept sudjelovanja zainteresirane javnosti u oblikovanju javnih politika. Javne vlasti savjetovanjem traže mišljenje od zainteresirane javnosti o određenoj temi vezanoj uz razvoj javnih politika, programa i propisa.
 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas braći Martinu i Valentu Sinković na tituli svjetskih prvaka koju su, u kategoriji dvojca na pariće, osvojili na Svjetskom veslačkom prvenstvu održanom 31. kolovoza u Amsterdamu.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1.izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Unaprjeđivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1. izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II''.
 
Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot inicijative ''START - Danube Region Project Fund'' namijenjene financiranju dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti. Projekti trebaju imati učinak na dunavsku makroregiju, a trebaju ih  provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije u razdoblju do jedne godine.
 
Rok za dostavu iskaza interesa u funkciji Stručnjaka za pripremu natječajne dokumentacije za natjecatelje za R&D&I infrastrukturne projekte; STPII-CS-27 se produljuje te se iskazi interesa moraju dostaviti zaključno s petkom, 19. rujna 2014. godine.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Državna nagrada za sport ''Franjo Bučar'' najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2015./2016.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >