English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta obavještava zainteresiranu javnost kako u sklopu javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nije prispjelo niti jedno očitovanje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje očitovanja prispjela na javno savjetovanje u dokumentu Očitovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o dopuni Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje i zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovom obliku javnog savjetovanja.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je studentima Sveučilišta u Zagrebu na iznimnom uspjehu koji su postigli na ovogodišnjem Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERN), održanom od 14. do 16. studenoga u Krakowu (Poljska).
 
Pozivamo vas da i ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine zajednički obilježimo tradicionalnim paljenjem svijeća u sklopu spomen-akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“ te na taj način izrazimo duboko poštovanje stradalima i odamo počast svima koji su herojskom obranom omogućili utemeljenje suvremene hrvatske države.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za listopad 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 13. studenog 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Biti učitelj oduvijek je zahtjevno zvanje, a danas posebice kada učenike u 'tiraniji svakodnevice' ne odgajaju samo roditelji i škola već i 'skriveni kurikulum' koji, među ostalim, čine ulica i različite društvene mreže, istaknuo je prof. dr. Vlatko Previšić, laureat državne "Nagrade Ivan Filipović za životno djelo u području visokoga školstva u srijedu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) na svečanosti dodjele te nagrade za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti u 2013. godini.
 
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u ponedjeljak, 10. studenoga, pod predsjedanjem prof. dr. sc. Ive Družićaodržana je sjednica Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj na kojoj je ministar prof. dr. sc. Vedran Mornar proglasio sedam znanstvenih centara izvrsnosti.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za listopad 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 11. studenoga 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Zagreb, 22. studenoga 2014., hotel Westin

Hrvatska sportska konferencija - Erasmus+: Sport info dan

U Zagrebu se 21. i 22. studenoga 2014. godine u hotelu Westin održava Hrvatska sportska konferencija.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o dopunama Zakona o sportu, s konačnim prijedlogom Zakona.
 
U sklopu projekta Europske unije i Vijeća Europe "Regionalna potpora inkluzivnom obrazovanju" održana je II. godišnja regionalna konferencija "Inkluzivno obrazovanje u praksi" u Zagrebu 28. i 29. listopada 2014. godine u Hotelu International, u organizaciji Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Ministar znanosti obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je Hrvatskom kickboxing savezu na izvanrednim sportskim rezultatima koje je hrvatska reprezentacija ostvarila na  Europskom seniorskom prvenstvu u kick boksu, održanom od 18. do 26. listopada u Bilbau (Španjolska).
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu za udruge koje su se prijavile na javni poziv raspisan od 22. rujna 2014. godine do 09. listopada 2014. godine.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Očitovanja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.
 
Obavijest srednjim školama o nastavku stipendiranja srednjoškolskih učenika pripadnika romske nacionalne manjine u školskoj godini 2014./2015.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove je godine objavilo javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Na temelju toga sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi u Republici Hrvatskoj imaju priliku do 5. travnja 2015. godine nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za pripremu projekta izgradnje ili rekonstrukcije objekata studentskog smještaja čija bi se provedba mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014.-2020.
 
Izvršna agencija Europske komisije Education, Audiovisual and Culture Executive Agency pozvala je zemlje članice da dostave prijedloge stručnjaka za Bolonjski proces i visoko obrazovanje koji bi bili uključeni u Europsku platformu stručnjaka s ciljem sudjelovanja na unapređenju provedbe Bolonjskoga procesa suradnjom sa stručnjacima iz drugih zemalja te time pridonesu razvoju visokog obrazovanja na europskoj razini.
 
Slobodna Država Bavarska putem Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nudi u akademskoj godini 2015./2016. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.
 
Na temelju Zakona o tehničkoj kulturi (Narodne novine, broj 76/93., 11/94. i 38/09.)  i Pravilnika o Državnoj nagradi tehničke kulture Faust Vrančić (Narodne novine, broj 1/94.) Nagrada se dodjeljuje za iznimna postignuća u tehničkoj kulturi.
 
Na temelju članka 13. Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost (Narodne novine, br. 108/95., 104/97. i 142/98.), Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost raspisuje Natječaj za podnošenje poticaja za podjelu državnih nagrada za znanost za 2014. godinu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) raspisao je poziv za prijavu za sufinanciranje projekata u 2015. godini.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje ovaj poziv u svrhu prikupljanja životopisa zainteresiranih stručnjaka za državne potpore koji će biti angažirani u sklopu projekta financiranog od Europskoga fonda za regionalni razvoj (dalje EFRR) u vrijeme trajanja projekta.
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >