English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Veleposlanstvo Republike Koreje obavještava sve zainteresirane o natječaju Nacionalnoga instituta za međunarodno obrazovanje (NIIED - National Institute for International Education) u sastavu Ministarstva obrazovanja Republike Koreje za dodjelu stipendija u sklopu Globalnoga programa stipendija Vlade Republike Koreje 2017. (GSK) za diplomski studij za razdoblje 2017./2020. za hrvatske državljane.
 
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz fonda „Zlatko i Joyce Baloković“ objavila je mogućnost prijavljivanja za stipendiju studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2017./2018. u bilo kojoj školi ili odjelu Harvardskog sveučilišta. Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležno tijelo Harvardskog sveučilišta potvrđuje kandidate, dopušta upis i određuje visinu stipendije.
 
Veleposlanstvo Republike Azerbajdžan obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija Vlade Republike Azerbajdžan za preddiplomske i diplomske programe na Sveučilištu ADA, Baku.
 
Veleposlanstvo Republike Koreje obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija u sklopu Globalnoga programa stipendija Vlade Republike Koreje 2016. (GSK) za diplomski/poslijediplomski studij za razdoblje 2016./2019. za hrvatske državljane.
 
Iranska istraživačka organizacija za znanost i tehnologiju (iz sastava Ministarstva znanosti, istraživanja i tehnologije Islamske Republike Irana) uputila je poziv hrvatskim istraživačima za podnošenje kandidatura za dodjelu Međunarodne nagrade Khwarizmi.
 
Frankofonske igre, ili na francuskom Jeux de la Francophonie, manifestacija su koja predstavlja kombinaciju umjetnosti i sporta.
 
Ovim putem obavještavaju se svi potencijalni prijavitelji na Javni poziv za iskazivanje interesa za dodjelu Europske oznake jezika 2015. (objavljen 31. ožujka 2015.) kako se produžuje rok za podnošenje prijava.
 
Agencija za mobilnost i programe EU raspisuje Javni poziv za iskazivanje interesa za dodjelu Europske oznake jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika. Poziv je otvoren do 1. lipnja 2015. godine.
 
Europska komisije raspisala je natječaj za mlade od 18 do 25 godina u pisanju eseja na temu iskustva mladih u Europskoj uniji. U eseju treba odgovoriti na jedno ili oba pitanja: Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji? Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima u budućnosti?
 
Udruženje Interamnia Svjetski kup u suradnji sa Sveučilištem u Teramu (UniTE) i udruženjem LEM Italia (Jezici Europe i Sredozemnog mora) najavljuje drugo izdanje Međunarodnog natječaja za mlade pod nazivom "Vođa budućnosti" koji će se održati od 5. do 11. srpnja 2015. godine u Teramu u Italiji.
 
Veleposlanstvo Republike Azerbajdžan raspisalo je Natječaj u pisanju eseja na temu "Što znam o Azerbajdžanu?" Na Natječaj se mogu javiti hrvatski učenici u dobi od 14 do 18 godina te studenti i mlađi znanstvenici u dobi od 19 do 29 godina.
 
Veleposlanstvo Republike Azerbajdžana obavještava o održavanju Svjetskog Foruma mladih znanstvenika koji će s održati u Bakuu od 26. do 31. svibnja 2014. godine.
 
Srednjeeuropski konzorcij za istraživačke infrastrukture (CERIC) objavio je natječaj za najviše 10 stručnih specijalizacija na razdoblje od godinu dana, u svrhu zasnivanja suradnje na početnim i razvojnim aktivnostima konzorcija CERIC.
 
Srednjeeuropski konzorcij za istraživačke infrastrukture (CERIC) objavio je natječaj za projektne prijedloge za pristup integriranim multidisciplinarnim postrojenjima za materijale i biomaterijale.
 
26. rujna 2013.

Peace Week Project 2013.

Prvi međunarodni obrazovni projekt mirotovorno- ekološke tematike ''Tjedan mira 2013.'' koji je pokrenuo svjetski putnik i glasnik mira, borac za zaštitu okoliša i posebni izaslanik Ujedinjenih naroda Yuji Miyata održan je u Sofiji od 14. do 21. rujna 2013. godine. Glavni cilj ovog projekta je osposobiti mladi naraštaj da promišlja o miru, djeluje za mir, širi mir te ujediniti razne zemlje i ljude da djeluju prema miru i većoj zaštiti okoliša.
 
Taftie Odbor je na sastanku koji se održao 11. lipnja 2013. u Beču donio konačnu odluku o primanju BICRO-a u članstvo TAFTIE (The European Network of Innovation Agencies).
 
Na sastanku održanom 15. listopada 2012. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisan je Memorandum o suglasnosti o suradnji u području poučavanja hrvatskoga jezika između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Uprave za obrazovanje i predškolski odgoj Države Viktorije, Australija