English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Grčka

Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Helenskom Republikom ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata:

1.   Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Grčke o suradnji na području kulture, prosvjete i znanosti, potpisan u Ateni, 10. ožujka 1995.

2.   Program obrazovne, znanstvene i kulturne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Helenske Republike za 2004. - 2006., potpisan u Ateni, 7. listopada 2004. godine.

U pripremi je novi Program obrazovne, znanstvene i kulturne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Helenske Republike.

 

STIPENDIJE

Vlada Helenske Republike svake godine dodjeljuje državljanima Republike Hrvatske 1 stipendiju za poslijediplomski studij (10 mjeseci) ili znanstveno usavršavanje (do 10 mjeseci) te 2 stipendije za ljetni tečaj grčkog jezika i kulture.

Natječajni postupak provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Veleposlanstvom Helenske Republike u Zagrebu.


Alexandria Institute na otoku Parosu u Grčkoj organizira ljetne škole za grčki jezik i kulturu s ciljem učenja i usavršavanja modernoga i klasičnoga grčkog jezika i kulture.
 
Na temelju bilateralnoga programa o obrazovnoj, znanstvenoj i kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Helenske Republike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za stipendije za akademsku godinu 2016./2017.