English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Bugarska

Bilateralna obrazovna i znanstvena suradnja s Republikom Bugarskom ostvaruje se na temelju sljedećih međunarodnopravnih akata:

1.    Ugovor o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Bugarske, potpisan u Zagrebu, 13. lipnja 1995.

2.    Program suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Bugarske u područjima znanosti i obrazovanja  za razdoblje 2014. do 2017. godine, potpisan 29. travnja 2014. godine u Zagrebu

STIPENDIJE

Vlada Republike Bugarske svake godine dodjeljuje državljanima Republike Hrvatske dvije jednosemestralne stipendije za preddiplomski/diplomski studij iz područja bugarskog jezika i književnosti, kulture i povijesti te stipendije do osam mjeseci godišnje za specijalizacije i znanstvena istraživanja (razmjena ne uključuje medicinu, umjetnost i sport). Natječajni postupak provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.


Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu stipendija za sudjelovanje na ljetnim seminarima bugarskoga jezika, književnosti i kulture za hrvatske studente i specijalizante.