English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na otvorenju znanstvenoga skupa, 57. teološko-pastoralnog tjedna u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sastao se s privremenim vodstvom Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija na čelu s izv. prof. dr. sc. Marijem Grčevićem, pročelnikom Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija te predstavnicima Studentskoga zbora Hrvatskih studija.
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak s predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru.
 
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković u nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pave Barišića primio je akademika Miroslava Radmana, člana Francuske akademije znanosti i umjetnosti, akademika Slobodana Vukičevića, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i prof. dr. sc. Stipana Jonjića, člana Njemačke akademije znanosti.
 
U nastavku donosimo očitovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja na navode u pojedinim medijima vezane uz dodjelu financijskih sredstava udrugama, časopisima i skupovima.
 
Dana 18. siječnja 2017. godine u nastupni posjet ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavi Barišiću primljen je veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, Nj. E. Andrew Dalgleish i gđa Rosana Besednik, voditeljica programa u Britanskom savjetu za kulturne i obrazovne veze (British Council Croatia).
 
U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je sastanak na temu Inovacijskog centra Nikola Tesla.
 
Dana 18. siječnja 2017. godine ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika Mađarske u RH, Nj. E. Józsefa Zoltána Magyara. Ministar Barišić zahvalio je veleposlaniku na golemim naporima koje je Mađarska uložila tijekom svojeg predsjedanja EU 2011. godine ne bi li Republika Hrvatska zatvorila pristupne pregovore s Europskom unijom.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u RH, Nj. E. Tanyu Dimitrovu. U iznimno prijateljskoj atmosferi, zaključeno je kako Republika Hrvatska i Bugarska njeguju dobre i prijateljske odnose te iznimno dobro surađuju i dijele mnoga stajališta u okviru EU-a i NATO-a.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić primio je u nastupni posjet veleposlanika Crne Gore u RH, Nj. E. Boru Vučinića.
 
Područna škola „Blaž Tadijanović“ u Podcrkavlju dana 16. siječnja započela je s radom.
 
Drugo obrazovno razdoblje učenici iz Babine Grede dočekali su u svojoj školi - OŠ „Mijat Stojanović" Babina Greda.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić čestitao znanstveniku prof. dr. sc. Nenadu Banu na prestižnoj europskoj nagradi za medicinu „Ernst Jung".
 

Poštovani gospodine dr. sc. Borise Jokiću i poštovani članovi bivše Ekspertne radne skupine,

zahvaljujemo na Vašem dopisu od 29. prosinca 2016. i dostavljenom Komentaru Ekspertne radne skupine, koja je djelovala u razdoblju od veljače 2015. do lipnja 2016., na Izvješće Povjerenstva za unaprjeđenje reforme odgoja i obrazovanja.

 
S obzirom na informacije koje su se pojavile u medijima te pogrešna tumačenja oporezivanja primitaka učenika i studenata koja će se primjenjivati od 1. siječnja 2017. godine, a koja su izazvala posebnu zabrinutost studenata, u nastavku prenosimo priopćenje za javnost Ministarstva financija o oporezivanju primitaka učenika i studenata.
 
Slijedom Odluke Ustavnoga suda Republike Hrvatske od 20. travnja 2016. godine ukida se članak 8. stavak 1. alineja 8. Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru u dijelu koji glasi „specijalistički diplomski stručni studij“ te utvrđuje da ukinuti dio članka 8. predmetnoga zakona prestaje važiti 31. prosinca 2016. godine.
 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić uručio je ugovore o financiranju projekata udruga za prilagodbu i izradu udžbenika/ literature na Brailleovom pismu za potrebe slijepih i slabovidnih učenika i studenata.
 
U petak, 30. prosinca 2016. godine, ministar Pavo Barišić sastao se s predstavnicima Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, predsjednikom Karlom Kolesarom te zamjenicima Dorom Miketek i Mihalom Jacićem.