English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Posebni programi

Odjel za posebne programe radi na: poticanju izvannastavnih programa u osnovnim i srednjim školama, sufinanciranju usavršavanja nastavnika u srednjim školama, praćenju akcijskih planova i nacionalnih strategija i programa u području obrazovanja, poticanju rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama, sufinanciranju programa rada privatnih osnovnih i srednjih škola, poticanju programa prevencije nasilja i ovisnosti u osnovnim i srednjim školama.

Poticanje izvannastavnih programa - Ministarstvo znanosti i obrazovanja financijski podupire obilježavanje značajnih obljetnica osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj; izradu časopisa za potrebe osnovnih i srednjih škola, provođenje jednokratnih i dugogodišnjih programa, rad mentora s pripravnikom i rad ispitnih povjerenstava, pedagoško - psihološko obrazovanje stalno zaposlenih djelatnika u osnovnim i srednjim školama.

Stručno usavršavanje nastavnika u srednjim školama - na temelju podataka Agencije za odgoj i obrazovanje sufinancira se organizacija i rad stručnih vijeća, a u svrhu stručnog usavršavanja i izobrazbe nastavnika u srednjim školama. Iznos koji se dobiva po vijeću je 5.000,00 kuna.