English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Obrazovna kampanja "Ususret državnoj maturi"

Tijekom obrazovne kampanje "Ususret državnoj maturi" koju je provodilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji sa Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje te Agencijom za znanost i visoko obrazovanje, u razdoblju od 8. rujna do 17. listopada 2008. godine održane su prezentacije u svim četverogodišnjim srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Unutar toga razdoblja održano je 522 prezentacije u 364 škole, odnosno pred 33 596 učenika.

Cilj kampanje bio je, u svrhu pružanja informacija i educiranja učenika, informirati učenike četverogodišnjih srednjih škola o prednostima koje im donosi državna matura, što omogućuje polaganje ispita državne mature te o završetku srednje škole i uvjetima upisa na visoka učilišta.

Prezentacije o državnoj maturi održali su ispitni koordinatori, uz nazočnost stručnjaka iz Ministarstva, NCVVO-a, AZOO-a ili ASO-a. Na prezentacijama su se ravnatelji, stručni suradnici, predmetni nastavnici, ali i učenici upoznali s detaljima oko načina provedbe državne mature i  njenim značajem za visokoobrazovni sustav.

Od prosinca 2008. godine do ožujka 2009. godine, u sklopu kampanje, predstavnici Ministarstva, NCVVO-a, ASO-a, AZOO-a i AZVO-a ponovno su posjetili 59 četverogodišnjih srednjih škola u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Puli, Karlovcu, Zadru i Trogiru kako bi razgovarali s ravnateljima, nastavnicima i predstavnicima učenika.

Povrh toga, državni tajnik za srednje obrazovanje Želimir Janjić, zajedno s ravnateljem NCVVO-a Goranom Sirovatkom i Vinkom Filipovićem, ravnateljem AZOO-a, održao je niz regionalnih sastanaka i posjeta županijskim vijećima ravnatelja srednjih škola, od veljače i tijekom ožujka 2009. godine, u Splitu, Zagrebu (i Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji), Rijeci, Varaždinu i Osijeku.

Započela obrazovna kampanja "Ususret državnoj maturi"