English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

SEE-ERA.NET

SEE-ERA.NET (Southeast European Era-Net) je projekt čiji je cilj integracija zemalja članica Europske unije i zemalja Jugoistočne Europe u Europski istraživački prostor (European Research Area, ERA) povezivanjem istraživačkih djelatnosti koje se provode u okviru postojećih nacionalnih, bilateralnih i regionalnih znanstvenoistraživačkih programa.

Glavni ciljevi SEE-ERA.NET-a su: pojačati znanstvenoistraživačku suradnju u Europi poticanjem integracije Jugoistočne Europe u rastući Europski istraživački prostor; unaprijediti suradnju utemeljenu na postojećim bilateralnim ugovorima u području znanosti i tehnologije putem multilateralne koordinacije; poboljšati međuregionalnu znanstvenoistraživačku suradnju slijedeći načela Procesa stabilizacije i pridruživanja u Jugoistočnoj Europi te pridonijeti provedbi Akcijskog plana za znanost i tehnologiju usvojenog na Ministarskoj konferenciji u Solunu 2003. godine.

SEE-ERA.NET je projekt financiran od Europske komisije u okviru Šestog okvirnog programa (FP6), a provodi ga konzorcij sastavljen od predstavnika 15 ustanova iz 12 europskih država. U ime Republike Hrvatske u projektu kao partner sudjeluje Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i športa.

Više informacija o projektu možete pronaći na stranicama Southeast European Era-Neta.

Dokumenti