English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Državni stručni skup „Domovinski rat - prekretnice Domovinskog rata“

20. travnja 2017.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić u Opatiji je sudjelovao na otvorenju 10. državnoga stručnog skupa za učitelje i nastavnike povijesti na temu Domovinski rat - prekretnice Domovinskog rata. Uz ministra Barišića na skupu su bili prisutni mnogobrojni visoki uzvanici - ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, admiral Ivan Domazet Lošo, ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor, generali i časnici Hrvatske vojske. Skup je okupio više od 250 nastavnika i učitelja povijesti iz cijele Hrvatske.

„Pred vama, dragi učitelji i nastavnici, zahtjevan je zadatak. Dolazak na ovaj skup ne svjedoči samo o vašom predanom radu, nego i tome da prepoznajete nužnost ulaganja u osobni i profesionalni rast i razvoj. Svim sudionicima, gostima i predavačima želim plodonosne rasprave, spoznajno bogate i socijalno obogaćujuće“, istaknuo je ministar Barišić.

Državni stručni skup „Domovinski rat - prekretnice Domovinskog rata“ održava se od 19. do 21. travnja. Predavači na skupu su znanstvenici koji se bave temom Domovinskog rata, istaknuti sudionici Domovinskog rata, učitelji i nastavnici koji će predstaviti primjere dobre prakse u obradi teme Domovinskog rata. Skup se održava u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata, Hrvatskim generalskim zborom i znanstvenicima Hrvatskog instituta za povijest.