English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Održana 9. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije

19. travnja 2017.

Deveta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održana je u ponedjeljak, 10. travnja 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Na sjednici su razmotrene i usvojene mjere i aktivnosti za područje Cjeloživotnog učenja i područje Obrazovanja odraslih. Razmatrane su mjere iz područja Ranog i predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Posebno se raspravljalo o uvođenju devetogodišnjega obveznog obrazovanja. Povjerenstvo se suglasilo o produljenju obvezne osnovne škole te posebnom mjerom predložilo utvrđivanje modela devetogodišnjeg obrazovanja do 2019. godine nakon analize svih pretpostavki, preduvjeta i pedagoški najprihvatljivijega metodološkog postupka uvođenja devetogodišnje obvezne osnovne škole.

S obzirom na to da se uskoro očekuje ustroj Ekspertne radne skupine, Povjerenstvo smatra da se s uvođenjem predmetnih kurikuluma može početi nakon što Ekspertna radna skupina izradi strukturu nacionalnih kurikuluma, a time i nastavnoga plana.

Povjerenstvo je radilo na prijedlogu mjera i vremeniku pojedinih aktivnosti. Nakon što prijedlog Akcijskog plana bude dovršen, bit će predstavljen predsjedniku Vlade RH mr. sc. Andreju Plenkoviću.