English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Ministar Barišić na otvorenju Međunarodnoga studentskog kongresa „Croatian Student Summit“

18. travnja 2017.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić sudjelovao je na otvorenju Međunarodnoga studentskog kongresa „Croatian Student Summit“. Kongres se održava od 18. do 21. travnja 2017. godine na Medicinskome fakultetu u Zagrebu. S ciljem predstavljanja najvećih dostignuća moderne medicine, ovogodišnji CROSS posvećen je temi „Innovations in Health“.

Croatian Student Summit (CROSS) je međunarodni znanstveni kongres studenata i mladih znanstvenika biomedicinskog područja, jedan od vodećih kongresa u tom području u Hrvatskoj, ali i šire. Projekt je pokrenuo Studentski zbor Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu akademske godine 2004./2005.

CROSS je mjesto razmjene ideja, širenja informacija, ostvarivanja suradnji i dugoročnih poznanstava. Cilj CROSS-a je omogućiti studentima i mladim znanstvenicima da već na samim počecima svojih karijera i istraživačkih radova shvate važnost i svrhu sudjelovanja na kongresima, kao dijela njihove daljnje edukacije. Ministar Barišić zaželio je studentima uspješne rasprave tijekom trodnevnoga kongresa i ugodan boravak u Zagrebu i Hrvatskoj.