English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Održana 5. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije

17. ožujka 2017.

Peta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti održana je u srijedu, 15. ožujka 2017., u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Umjesto predviđene rasprave o prioritetima strateških mjera za izradu Akcijskog plana za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u području ranog predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja te Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (2016. - 2020.) dio članova Povjerenstva usmjerio je raspravu na potrebu osnivanja i mogući ustroj Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potkrepljujući raspravu očekivanjem javnosti da se žurno nastavi rad na ovom procesu.

Sljedeća sjednica održat će se 22. ožujka 2017. s točkom dnevnog reda o donošenju uvjeta za raspisivanje javnog poziva za članove Ekspertne radne skupine, te usvajanju zaključaka s prethodnih sjednica.

Na sjednici je dogovorena suradnja s Povjerenstvom za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, osnovanom 2. ožujka 2017. godine, o čijem je konstituiranju i početku rada Povjerenstvo informirao izv. prof. Frane Staničić, predsjednik Povjerenstva.