English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Ministra Barišića posjetio slovenski novinar Vojo Lukić

16. ožujka 2017.

Ugledni slovenski novinar, publicist i televizijski dokumentarist Vojo Lukić, laureat Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasni građanin grada Orahovice, posjetio je ministra prof. dr. sc. Pavu Barišića. Susret je održan u srijedu, 15. ožujka, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

O susretu s ministrom Barišićem gospodin Lukić je istaknuo: „Ministru prof. dr. sc. Pavi Barišiću sam zahvalan što je odvojio dio svoga dragocjenog vremena za lijep i sadržajan razgovor. Naravno, zahvalan sam mu i za njegovu dobrotu, naklonjenost i strpljenje prilikom srdačnog i zanimljivog komuniciranja. Posebno želim istaknuti da sam počašćen što sam mu barem nakratko predstavio svoj dugogodišnji rad u medijima.”

Tijekom razgovora s ministrom Barišićem gospodin Lukić istaknuo je kako u svom radu želi graditi mostove suživota, suradnje i razumijevanja, među ljudima, narodima i državama. Posebno je istaknuo kako je pri tome potrebno intelektualno poštenje, čovječnost i određena medijska kultura kao dio opće kulture.

Govoreći o gradu Orahovici čiji je počasni građanin, gospodin Lukić istaknuo je kako je grad Orahovica prvi put u svojoj povijesti postao sveučilišni grad i to zahvaljujući Medicinskome fakultetu Osijek koji je upravo u ovome slavonskom gradu otvorio studij fizioterapije.

Na kraju susreta ministar Barišić uručio je gospodinu Lukiću svoju knjigu pod naslovom „Ideal vladavine puka“.