English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Hrvatskom znanstveniku Nenadu Banu prestižna nagrada „Ernst Jung"

12. siječnja 2017.

Poštovani prof. dr. sc. Nenade Ban,

s velikom sam pozornošću i radošću primio vijest da ste ovogodišnji dobitnik prestižne europske nagrade za medicinu „Ernst Jung", jedne od najatraktivnijih europskih nagrada u području medicine.

Kako sam pročitao, nagrada Vam je dodijeljena za opis atomske strukture sustava koji u stanicama proizvodi proteine čime ste postali prvi znanstvenik koji je opisao atomsku strukturu ribosoma u stanicama viših organizama. Tim povodom upućujem Vama i Vašim cijenjenim suradnicima najiskrenije čestitke u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i u svoje osobno ime.

Nagrada koja Vam je dodijeljena prati postojan niz Vaših vrhunskih znanstvenih postignuća. Temeljem dosadašnjih znanstvenih ostvarenja već ste nagrađeni nagradom Američkoga društva za unaprjeđenje znanosti Newcomb-Cleveland, a Vaši se rezultati smatraju prekretnicom u istraživanju sinteze bjelančevina.

Dosadašnji uspjesi i postignuća koji prate Vaš znanstveni rad razlog su za ponos jer predstavljaju izniman osobni uspjeh, ali i veliko priznanje i afirmaciju znanosti u sredini u kojoj djelujete, u Republici Hrvatskoj i u svjetskim okvirima.

Još jednom primite moje srdačne čestitke na ovom značajnom uspjehu. Vama osobno i Vašim cijenjenim suradnicima želim puno daljnjih uspjeha i priznanja.

Uz izraze osobitoga poštovanja

prof. dr. sc. Pavo Barišić
ministar znanosti i obrazovanja