English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Imenovani posebni savjetnici ministra znanosti, obrazovanja i sporta

3. lipnja 2016.

Ante Nazor, David Smith i Tomislav Krističević imenovani su posebnim savjetnicima ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Ante Nazor posebni je savjetnik ministra za povijest Domovinskoga rata. Izv. prof. dr. sc. Nazor  ravnatelj je Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata koji se znanstvenim i stručnim radom posebno bavi temama Domovinskoga rata i hrvatske povijesti. Osim rada na kurikulumu povijesti, Nazorov doprinos bit će i suradnja na kurikularnoj reformi u cjelini.

David Smith posebni je savjetnik ministra za istraživanje i razvoj. Dr. sc. Smith znanstveni je savjetnik i predstojnik Zavoda za fizičku kemiju na Institutu Ruđer Bošković. Njegovo bogato znanstveno i međunarodno iskustvo glavni su razlog imenovanja za ovo iznimno važno područje za razvoj hrvatskoga gospodarstva te suradnju s našom dijasporom.

Tomislav Krističević posebni je savjetnik ministra za sport. Doc. dr. sc. Krističević je prodekan za poslovnu politiku i financije Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te izbornik Hrvatske atletske reprezentacije osoba s invaliditetom. Njegov doprinos s obzirom na stručni i radni angažman bit će posebno važan prilikom izrade novoga Zakona o sportu.

Zajedno s kolegama, na funkciju posebne savjetnice za odgoj i obrazovanje također je bila imenovana i gospođa Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i članica Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme. Imenovanje je bilo potvrda kontinuiteta obrazovne politike i daljnje suradnje na kurikularnoj reformi o čijoj je potrebi postignut nacionalni konsenzus. Na žalost, gospođa Hitrec je nakon pristanka, zbog osobnih razloga, ipak zatražila razrješenje s mjesta posebne savjetnice.