English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Ministar Željko Jovanović čestitao mladim znanstvenicima i sportašima

26. travnja 2012.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović čestitao je jučer, u ime Ministarstva i svoje osobno ime, učenicima osvajačima zlatne, srebrne i brončane medalje na Međunarodnoj konferenciji mladih iz biologije koja je prošli tjedan održana u Amsterdamu. Zavidan uspjeh na konferenciji postigao je Domagoj Šegregur, učenik zagrebačke VII. gimnazije, koji je za svoj rad "Ribe kao biopokazatelji onečišćenja rijeke Drave" nagrađen zlatnom medaljom.  

Srebrnu medalju osvojili su Luka Mesarić, učenik Srednje škole Prelog, za rad "Europski dabar (Castor fiber L.) – povratnik u naše vodene ekosustave" te Ivan Hrabar, učenik zagrebačke V. gimnazije, za rad "Hertzovo novo ruho". Brončanu medalju osvojili su Dino Dučić i Antonio Tudić, učenici Gimnazije "Antun Vrančić" u Šibeniku, za rad "Orhideje šibenske okolice" te Filip Šklebar, učenik Gimnazije Bjelovar, za rad "Efikasnost žarulje u ovisnosti o naponu".

"Sjajni rezultati u velikoj konkurenciji na ovako uglednom natjecanju govore o snažnom entuzijazmu i ljubavi prema znanosti, uloženom trudu i predanom radu", napisao je ministar u čestitki koju je osim mladim znanstvenicima uputio i njihovim najbližima te profesorima i mentorima.

Za zlato koje je na natjecanju osvojio njezin učenik, ministar je uputio posebnu čestitku ravnateljici VII. gimnazije Ljilji Vokić. 

"Ova nagrada čast je ne samo Vama i Vašem timu koji je pripremao Domagoja Šegregura, nego je iznimno značajna i za sve učenike u Republici Hrvatskoj jer promiče vrijednost obrazovanja među mladima i pokazuje da se jedino uz osobni angažman, trud i odricanje postižu vrijedni rezultati i stvaraju temelji za pošten i odgovoran napredak u životu", istaknuo je ministar u čestitki.

Ministar Jovanović čestitao je jučer i rukometašima Prve riječke hrvatske gimnazije te ženskoj rukometnoj ekipi Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Đakova na sjajnim rezultatima koje su mladi sportaši postigli na Svjetskome školskome rukometnom prvenstvu održanom u Hrvatskoj.

Ministrovu čestitku primio je i Marko Arapović, učenik VII. gimnazije, koji je kao vrsni košarkaš na natjecanju u kampu Michaela Jordana uvršten među 10 najboljih mladih košarkaša svijeta, a na kraju je proglašen i najboljim mladim košarkašem.