English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Obavijest studentima, dobitnicima državne stipendije za 2012. godinu u svezi potpisivanja ugovora o dodjeli državne stipendije

29. veljače 2012.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je popis studenata kojima je dodijeljena državna stipendija za 2012. godinu na internetskoj stranici Ministarstva (www.mzos.hr).

Obavještavamo sve studente s navedenoga popisa da je Ministarstvo u suradnji s Privrednom bankom Zagreb otvorilo žiro račune svim dobitnicima državne stipendije. Najkasnije do 15. ožujka 2012. Ministarstvo će dostaviti svim visokim učilištima, odnosno studentskim referadama, ugovore o dodjeli državne stipendije za 2012. godinu.

Molimo sve studente koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju da provjere u navedenom terminu je li njihova referada zaprimila ugovore, te da ŽURNO potpišu svoj primjerak ugovora o dodjeli državne stipendije. Također upućujemo zamolbu svim dobitnicima državne stipendije da obavijeste i sve svoje studijske kolege s popisa o postupku potpisivanja ugovora. Napominjemo da jedan primjerak potpisanog ugovora  zadržava student, a drugi primjerak potpisanog ugovora visoko učilište dostavlja Ministarstvu.

Ministarstvo planira, po primitku potpisanih ugovora, napraviti obračun isplate stipendija retroaktivno od mjeseca siječnja 2012. i nadalje, te će u obračun isplate državnih stipendija ući samo dostavljeni potpisani ugovori. Stoga upućujemo zamolbu i svim studentskim referadama visokih učilišta da maksimalno ubrzaju postupak potpisivanja ugovora o dodjeli državne stipendije za svoje studente, te potpisane ugovore dostave Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno nadležnoj Upravi za visoko obrazovanje, u što kraćem roku.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta čestita svim studentima, ovogodišnjim dobitnicima državne stipendije te se nada da će im dodijeljena stipendija olakšati troškove tijekom studija.