English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Ministar Fuchs čestitao odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima Svjetski dan učitelja!

5. listopada 2011.

U povodu obilježavanja Svjetskoga dana učitelja, ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs čestitao je odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima njihov dan. U čestitki, između ostalog, stoji:

"Obraćam vam se s osobitim poštovanjem i zahvalnošću na predanosti koju svakog dana unosite u svoj posao pridonoseći time izgradnji i unaprjeđenju hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava. Učiti i odgajati djecu velika je obveza za koju treba puno ljubavi, žrtve i odricanja, stoga je vaš poziv jedan od najodgovornijih, ali i najplemenitijih. Vi djeci i mladima otvarate životne vidike, poučavate ih, odgajate da budu uzorni građani, dobra djeca svojih roditelja, iskreni prijatelji. Ta zadaća ostvaruje se svakog dana i uvjeren sam da ćete učiniti sve, kao uostalom i do sada, da našoj djeci vrtić, škola i učenički dom budu mjesta učenja i radosti. Vaš predan profesionalni rad dugoročni je zalog hrvatske budućnosti.

Svjesni važnosti učiteljske profesije, koja je nezamjenjiva u odgoju i obrazovanju djece i mladeži za sva područja djelovanja i izazove koji su pred nama, stavili  smo  vas kao središte promjena u obrazovanju kao onu snagu koja pokreće hrvatski odgojno-obrazovni sustav i koji je danas, zahvaljujući vama, prepoznatljiv, konkurentan i usporediv s najboljima.

S vama dijelimo odgovornost za sve postavljene ciljeve jer smo zajedno pokazali da uz predanost jasnim ciljevima uspjeh neće izostati. Zajedničkim radom možemo mijenjati odgojno-obrazovne ustanove i stvarati uvjete za "školu koja uči" i školu koja zna odgovoriti potrebama vremena u kojem živimo.

Želim vam da i dalje u skladu s vašim plemenitim i odgovornim pozivom otvorena srca i uma razvijate i podržavate kreativnost svojih učenika kako bi se u njihovim najboljim danima ona pretočila u vrijednosti okrenute čovjeku i društvu u cjelini."

Dokumenti