English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Ministar Fuchs otvorio školu u Kutinskoj Slatini

26. rujna 2011.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs otvorio je danas novosagrađenu područnu školu u Kutinskoj Slatini pri matičnoj Osnovnoj školi Mate Lovraka u Kutini.

Tom prigodom ministar Fuchs je podsjetio da je Vlada RH u proteklih šest godina u projekt gradnje škola uložila više od 4.500.000,00 kuna. Tim sredstvima sagrađeno je, renovirano ili dograđeno više od 500 školskih objekata. "Ova škola rezultat je dobre suradnje lokalne zajednice i Ministarstva i dokaz je kako se zajedništvom i partnerskim odnosom i u vremenima gospodarske krize projekti mogu uspješno realizirati na dobrobit šire zajednice", istaknuo je ministar Fuchs te naglasio kako škola nije samo zgrada. "Školu prije svega čine njezini učenici, nastavnici i učitelji. Uvjeren sam da će radost i sreća zbog današnjeg dana, kada otvaramo novu školsku zgradu, biti svakidašnjica njezinih stanara i da će biti motiv za što uspješnije rezultate na svim poljima."

Otvorenju su nazočili i gradonačelnik Kutine mr. sc. Davor Žmegač, saborske zastupnice Ivanka Roksandić i Marijana Petir, te sisački biskup mons. Vlado Košić.

Stara školska zgrada, sagrađena 1936. godine, srušena je zbog dotrajalosti te su učenici od 2009. pohađali nastavu u matičnoj školi udaljenoj četiri kilometra, a u novi objekt učenici su se vratili početkom nove školske godine.

Površina novog objekta (902,75 m2) veća je šest puta od starog (120 m2). Ukupna vrijednost radova je 6,158 milijuna kuna, od kojih je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa sudjelovalo sa 75%, a grad Kutina s 25% udjela sredstava.

Osim novog namještaja, sve su četiri učionice opremljene TV-prijamnicima, LCD-projektorima i računalom spojenim na Internet. Inače, od ukupno 519 učenika OŠ Mate Lovraka, područnu školu u Kutinskoj Slatini pohađa 57 učenika od I. do IV. razreda.