English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Ministar Fuchs primio učenike iz OŠ Šestanovac te im otkrio kako mu je matematika bila najteži predmet

6. rujna 2011.

Ministar Fuchs primio učenike iz OŠ Šestanovac te im otkrio kako mu je matematika bila najteži predmet

Ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs primio je danas učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole "Dr. fra Karlo Balić" iz Šestanovca.

Na proputovanju kroz Zagreb nalazi se 42 učenika, u pratnji ravnateljice Nade Utrobičić i dvoje nastavnika, a u sklopu petodnevne ekskurzije u Slavoniju i Baranju. Ministar Fuchs ih je primio nakon što su mu poslali pismo u kojem su izrazili želju da se upoznaju s njim i radom Ministarstva.

Tijekom polusatnog druženja, ministar Fuchs je odgovarao na pitanja učenika vezana uz školski kurikulum, preraspodjelu satnice te mogućnost uvođenja novih predmeta poput domaćinstva. Djecu je zanimalo i koji je predmet ministru bio najteži dok je išao u školu. "Matematika. Po tome vidite da se nije puno toga promijenilo", odgovorio im je ministar.

Učenici su ministru Fuchsu prenijeli zadovoljstvo i oduševljenje novim fleksibilnijim školskim kalendarom koji im je omogućio još jedan tjedan ljetnih praznika. "Super, pun pogodak. Ne smeta nam što će nam zimski praznici biti kraći", rekli su učenici koji su  ministra izvijestili o napretku ostvarenim u uvjetima pohađanja nastave u njihovoj školi u posljednje dvije godine, a koja je nadograđena, kabineti su osuvremenjeni i opremljeni novom tehnikom. "Još nam fali športska dvorana, ali i ona je u pripremi", dodala je ravnateljica Utrobičić.

Uz ministra Fuchsa, neobvezatnom druženju s učenicima iz Šestanovca nazočili su i državni tajnik Želimir Janjić te ravnateljica Uprave za osnovno obrazovanje Jasenka Đenović.