English
AAA
Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi

 

Ministarstvo zahvaljuje svima na brojnim prijedlozima i konkretnim normativnim rješenjima na odredbe nacrta Zakona o visokom obrazovanju, nacrta Zakona o sveučilištu i nacrta Zakona o znanosti.

Sve pristigle primjedbe, prijedloge i sugestije će se razmotriti i eventualno uvrstiti u nacrte paketa zakona.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i dalje poziva sve zainteresirane javnosti da konstruktivne prijedloge, primjedbe i sl. šalju na e-mail adresu javnarasprava@mzos.hr.

Sve primjedbe, komentari, pitanja i pohvale objavljuju se u izvorno zaprimljenom obliku.

 

Zakon o akademskim zvanjima

Primljeno: 27. listopada 2010., Biljana Bičanić

Poštovani,

kao i mnogi do sada želim ovim putem izraziti svoju zabrinutost i svoju ogorčenost načinom rješavanja problema vezanih uz titule učitelja i učiteljica razredne nastave.

Kada će se raspravljati o prijedlogu izmjena zakona o akademskim zvanjima? MZOŠ je prije više od godinu dana obaćao da će se problem riješiti uskoro.
Možda griješim, ali ne vidim opravdan razlog zbog kojeg bi se ovo pitanje toliko odugovlačilo. Molim Vas, postupite ljudski, mi već godinu dana strepimo nad sudbinom naših zvanja, ne znamo što nas čeka. Ja osobno još uvijek radim na određeno vrijeme i iskreno me strah što će biti sada kad s Fakulteta izlaze novopečeni magistri struke, kako će ravnatelji reagirati prilikom zapošljavanja.
Također me brine, ukoliko se ovaj Prijedlog izmjene zakona ne usvoji, mogućnost, tj. nemogućnost upisa na poslijediplomske ili doktorske studije.

U nadi da će se ovaj problem zaista što prije riješiti, srdačno Vas pozdravljam!