English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Zaključci Instituta za filozofiju o nacrtu prijedloga Zakona o znanosti

Primljeno: 29. listopada 2010., Institut za filozofiju

Poštovani,

u privitku Vam dostavljamo zaključke o nacrtu prijedloga Zakona o znanosti koji su usvojeni nakon rasprave na sjednici Znanstvenog vijeća Instituta za filozofiju održanoj 25. listopada 2010. godine.

S poštovanjem
 
V.d. ravnatelja Instituta
Dr. sc. Ivica Martinović

Privitak iz e-pošte:
Zaključci Instituta za filozofiju o nacrtu prijedloga Zakona o znanosti (pdf, 120 KB)


Odgovor:

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam na prilogu prvom dijelu javne rasprave povodom objavljivanja nacrta paketa zakona iz sustava znanosti i visokog obrazovanja. Vaš kritički osvrt uz prijedloge i sugestije kao i konkretna normativna rješenja su veliki doprinos javnoj raspravi.

Nakon uvida u Vaše primjedbe i prijedloge izvješćujemo Vas da je određeni broj prijedloga moguće unijeti u tekst nacrta Zakona o znanosti. Radna skupina za izradu nacrta zakona o znanosti će, nakon završetka preliminarnog dijela javne rasprave, vaše prijedloge ugraditi u tekst nacrta Zakona.

Za jedan dio Vaših primjedbi uvidjeli smo da je potrebno dodatno pojašnjenje u pogledu cilja i svrhe pojedinih normi iz nacrta Zakona o znanosti svim adresatima nacrta Zakona.

U svakom slučaju ovo je potvrda da je preliminarna javna rasprava koju smo pokrenuli na mrežnim stranicama Ministarstva doprinijela postizanju optimalnih normativnih i nomotehničkih rješenja za nacrte zakona iz područja znanosti i visokog obrazovanja.

S poštovanjem!

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH
Donje Svetice 38
10000 Zagreb