English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
 

Primjedbe Instituta za etnologiju i folkloristiku na nacrt prijedloga Zakona o znanosti

Primljeno: 20. listopada 2010., Institut za etnologiju i folkloristiku

Poštovani!

U privitku Vam dostavljamo Primjedbe Instituta za etnologiju i folkloristiku na nacrt prijedloga Zakona o znanosti koje su zaposlenici Instituta usvojili 19. listopada 2010. kao zaključak nakon višednevne javne rasprave.

Srdačno Vas i s poštovanjem pozdravljamo!

Institut za etnologiju i folkloristiku
Šubićeva 42
10000 Zagreb

Privitak iz e-pošte:
Primjedbe Instituta za etnologiju i folkloristiku na nacrt prijedloga Zakona o znanosti (pdf, 137KB)


Odgovor:

Poštovani

Prije svega, dopustite da Vam zahvalimo na Vašem iscrpnom kritičkom osvrtu na  nacrt Zakona o znanosti koji je objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH. Pozdravljamo Vaše uključivanje u javnu raspravu o nacrtu Zakona o znanosti kao zainteresiranog društvenog subjekta čije odnose bi trebao regulirati nacrt predloženih pravnih normi u sustavu znanosti u Republici Hrvatskoj.

Polazeći od općeprihvaćenog načela slobode znanstvenog istraživanja kao i  načela javnosti, u duhu javne rasprave, pozivamo Vas da svojim konkretnim prijedlozima pomognete u što boljem prijedlogu normiranju sustava znanosti u Republici Hrvatskoj.

Molimo da Vaše konkretne prijedloge normativnog rješenja odredbi nacrta zakona o znanosti, o kojima imate kritički stav, dostavite na mail adresu javne rasprave.

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH
Donje Svetice 38
10000 Zagreb


Poštovani,

Institut za etnologiju i folkloristiku podržava priopćenje za javnost s javne rasprave održane na Medicinskom fakultetu 25. listopada 2010., kao i zaključke izvanredne sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu od 26. listopada 2010. te stavlja na raspolaganje svoje znanstvene i stručne potencijale u izradi budućih nacrta prijedloga zakona iz ovog područja.

RAVNATELJ
Dr. sc. Ivan Lozica, v.r.